MWC 2019: Så kom den foldbare smartphone fra Huawei – næsten altså

Kun få dage efter Samsung lancerede deres foldbare smartphone, var Huawei klar med deres version. Og vanen tro gør de deres yderste for at overgå deres ærkerival

Huawei Mate X. Foto Lars Bennetzen

Vi vidste det jo godt – at en del af gårsdagens store lancering fra Huawei, ville være en foldbar smartphone. Og det viste sig også at være sandt. En smartphone der har skærmen på ydersiden, som dermed har to forskellige skærme, og som åbner op til en ret stor smartphone, eller faktisk næsten en tablet.

I sammenklappet tilstand har forsiden en skærm på 6,6” og bagsiden en skærm på 6,38”. Og når du åbner den, bliver skærmen hele 8”. Og der er ingen ’notch’, intet hak. Alt er skærm – en skærm stort set uden ramme/bezel.

Huawei Mate X. Foto: Lars Bennetzen

Navnet på mobilen bliver Mate X, og er, eller rettere vil blive, Huaweis næste store flagskib. For selvom de fremviste mobilen i dag, så er det altså ikke en mobil vi skal forvente at se i danske butikker lige med det første. Richard Yu fra Huawei lovede at den ville komme på markedet i midten af 2019, men det forlyder, at vi næppe kommer til at se mobilen før i 2020 i Danmark. Men så er der også tid til at spare op, for den bliver hamrende dyr. Med en pris på lige over 2.200 Euro, eller over 17.000 gode danske kroner, er det en af de dyreste mobiler på markedet jeg endnu har set.

En af de ting som foldbare mobiler nødvendigvis lider under er, at når du folder dem sammen, så bliver de dobbelt så tykke som når de er foldet ud. Huawei har faktisk løst det elegant, ved at holde tykkelsen af den udfoldede mobil nede på lige over 5mm, og derved bliver den sammenklappede mobil kun 11mm tyk. Stadig en tyk mobil, men slet ikke så tyk som jeg havde frygtet.

Klar til 5G

Huawei arbejder med 5G, det ved vi alle, og derfor har de også sikret at Mate X understøtter den kommende netværksstandard. Så når der kommer 5G til Danmark, og hvis du har en Mate X, så kan du virkelig nyde godt af de enormt store hastigheder som 5G-nettet tilbyder.

Endelig har Huawei gjort opladning endnu hurtigere. Mobilen er udstyret med et stort dobbeltbatteri på 4.500 mAh, og deres nye hurtigoplader er på 55W, hvilket betyder at du kan oplader til 80% på bare 30 minutter.

Huawei Mate X. Foto: Lars Bennetzen

En absolut spændende mobil, og det bliver spændende at se, hvornår den kommer til Danmark.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2735 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart