USA letter (lidt) på handelsrestriktionerne mod Huawei

Nu kan amerikanske virksomheder igen søge om at kunne handle med kinesiske Huawei, men virksomheden fjernes ikke fra listen over problematiske virksomheder, og handlen er ikke givet 100% fri

Efter præsident Trumps udmelding om, at nu kunne amerikanske virksomheder igen handle med Huawei, har virksomheder i USA, og sikkert også Huawei, ventet spændt på, præcist hvordan og i hvilket omfang handelsrestriktionerne ville blive hævet.

Nu er de amerikanske myndigheder så klar med en præcisering af, hvad lettelserne i restriktionerne betyder i praksis.

Det første, og nok det vigtigste, er at USA stadig vil være på den såkaldte Entity List, den liste der omfatter virksomheder der potentielt kan skade USA.

Men samtidig oplyser myndighederne, at handelslicenser vil kunne udstedes under visse omstændigheder, nemlig hvor der ikke er nogen trussel mod den nationale amerikanske sikkerhed.

Samtidig blev det slået fast, at den amerikanske regering ikke vil købe Huawei-enheder, men at de vil tillade at ikke-kritiske komponenter vil blive tilladt.

Det er dog også værd at bemærke, at samtidig blev det slået fast at det kun er planen at lette på restriktionerne i en ’begrænset tidsperiode,’ hvilket åbner op for at de fulde restriktioner vil kunne genindføres på et senere tidspunkt.

Hvad vi stadig mangler at få slået fast er, hvilke komponenter og teknologi der udgør en national sikkerhedsrisiko, og hvad med Intel og Qualcomm? Vil de kunne sælge teknologi til Huawei? De spørgsmål er stadig ikke afklarede. Men både Intel og Qualcomme har været ude og sige, at forbrugerprodukter som smartphones ikke udgør en sikkerhedsrisiko som f.eks. 5G-netværket kan hævdes at gøre.

At amerikanske virksomheder er ivrige efter at få genetableret handlen kan der næppe være nogen tvivl om – i 2018 købte Huawei over 11 milliarder dollars til leverandører af amerikanske produkter.

Men nu kan amerikanske virksomheder så ansøge om at måtte handle med Huawei, og det bliver spændende at se, hvilke virksomheder der får licens til at handle med den kinesiske tech-gigant.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2427 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart