Huawei lancerer ny smartphone i P-serien med længere batterilevetid, større skærm og AI kameraer

Den nye smartphone, Huawei P Smart 2019, overgår sin forgænger med længere batterilevetid, en større skærm og kameraer med kunstig intelligens (AI)

Mobilproducenten Huawei skyder det nye år i gang med en ny smartphone. Huawei P Smart 2019, der er det nyeste skud på stammen i P-serien, er udstyret med en 6,21 tommer stor skærm, styresystemet EMUI 9.0 og chipsættet Kirin 710, der både øger telefonens ydeevne og sætter kraft bag den kunstige intelligens i kameraerne på både for- og bagside.

Derudover har telefonen 64 GB lagringsplads og et 3400mAh batteri. Ligesom sin forgænger er Huawei P Smart 2019 designet til de yngre smartphonebrugere.

Ekstra lagringsplads, lang batterilevetid

Med Huawei P Smart 2019 kommer du ikke til at lide af pladsmangel lige med det samme. Der er 64 GB på telefonen, så du kan knipse løs med kameraet, downloade musik til telefonen og dele indhold med dine venner på sociale medier. Derudover understøtter telefonen ekstern hukommelse med SD-kort på op til 512 GB.

Huawei P Smart 2019 kommer med et 3400 mAh batteri, der sørger for, at du ikke løber tør for strøm i løbet af dagen. Ifølge Huaweis egne testresultater kan batteriet i Huawei P Smart 2019 holde strøm i op til ti timer, hvis du surfer rundt på internettet på 4G netværk, op til 18 timer med uafbrudt videoafspilning og du kan afspille musik i 96 timer.

FullView-skærm

Størrelsen på skærmen er øget betragteligt på den nye P smartphone med 6,21 tommer i størrelsesforholdet 19.5:9. Det hænger sammen med, at telefonens design er sat sammen på en måde, så telefonens ramme optager mindst mulig plads og derved opnår et moderne udtryk.

Med en pixel-tæthed på 415ppi og en FHD+ opløsning på 2340×1080 får brugeren skarp billedoplevelse, når der afspilles video eller vises billeder på skærmen. Derudover har Huawei P Smart 2019 et TÜV Rheinland-certificeret Eye Comfort Mode, som gør det skånsomt for øjnene at bruge telefonen.

Kameraer med AI

Der er to kameraer på bagsiden af Huawei P Smart 2019: et på 13MP og et på 2MP. Det primære kamera på 13MP har en 5p linse med en blændeåbning på f/1.8, mens det sekundære kamera bidrager til øge detaljegraden, så du kan skyde de helt store vidder og landskaber og mere detaljerede portrætbilleder, hvor bokeh-effekten (sløring af baggrunden) kommer helt af sig selv.

Den kunstige intelligens arbejder i baggrunden og kan genkende mere end 500 billedscenerier og sørger for at optimere billederne i realtid, så dine fotografier ser professionelle ud. Derudover understøtter den kunstige intelligens også HUAWEI AI Stabilization og Hand-Held Night Mode, der stabiliserer og gør billedet lysere, så du kan tage detaljerede billeder i nattens mulm og mørke.

På forsiden af telefonen er der et 8MP kamera, som via den kunstige intelligens kan genkende, hvad der er i baggrunden, når du tager en selfie og på den måde optimere billedet, allerede inden du har taget det. Samtidig kan P Smart 2019 tage “gesture shots”, som er selfies, der udløses ved en bevægelse med hånden foran kameraet.

Fed brugeroplevelse

Huawei Smart P 2019 er udstyret med det nye chipsæt, Kirin 710, der er bygget på 12nm processorteknologi. Chipsættet sikrer, at telefonen reagerer hurtigt, ydeevnen er i top, og at den er yderst strømeffektiv. Telefonen indeholder det brugervenlige styresystem EMUI 9.0. Styresystemet bruger maskinlæring til at analysere brugerens brug af smartphonen og finindstille CPU’en, så den passer til den måde, smartphonen bliver brugt på.

Pris, farver og tilgængelighed

Smart P 2019 får en vejledende udsalgspris på 1.899 kr. I Danmark kan smartphonen fås i farverne “Midnight Black” og “Aurora Blue”.

Smart P 2019 er i salg nu hos Elgiganten og Power og kommer til de øvrige forhandlere i løbet af Q2.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3134 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?