MWC19: Ny laptop med touchskærm fra Huawei

Matebook Pro X er en anmelderrost laptop, og nu får den en større familie. På Mobile World Congress lancerede Huawei deres nye modeller, en ny Matebook X Pro, og en helt ny 13” laptop med touchskærm

Matebook X Pro. Foto: Lars Bennetzen

På den store pressekonference som Huawei afholdt i går, lancerede de deres nye laptops, og der blev brugt rigtig meget krudt og kræfter på den store Matebook X Pro (new), en markant opdatering af sidste års fænomenale laptop, Matebook X Pro.

Skærmen udnytter nu hele 91% af låget, hvilket gør rammen endnu mindre end nogensinde før, og flere andre ting på denne imponerende laptop er blevet opgraderet. Et dedikeret grafikkort, en hurtigere processor og en opdateret fingeraftrykslæser og kamera.

Men selvom der blev brugt rigtig meget krudt på den, så er det i virkeligheden ikke den mest interessante nyhed.

Huawei lancerede også deres 13” laptop i Matebook serien, og den er spændende – ikke mindst fordi vi får den at se i danske butikker om ikke så lang tid.

Matebook 13 fås i to forskellige konfigurationer, en med et dedikret grafikkort og en der udnytter grafikmotoren der ligger i Intelprocessoren. Prisen går fra små 7.000 kroner op til 10.000 kroner alt efter modellen, og mon ikke også der vil komme nogle spændende tilbud når først salget går i gang.

Matebook 13. Foto: Huawei

Den fås med både en intel i5 og en intel i7 processor, har 8GB ram og en 256 GB harddisk, der dog kan opgraderes mod merbetaling.

Vægten har Huawei fået ned på omkring 1,3kg, og dermed ender mobilen med at blive en rigtig spændende og meget interessant laptop. Prisbillig og forventningsvis hurtig og effektiv.

Huaweis eget univers

En af de ting der blev brugt meget tid på under præsentationen var Huaweis nye OneHop. Muligheden for at flytte filer mellem en Huawei smartphone og Matebook X bare ved at tappe mobilen på OneHop-symbolen. Det var både elegant og smart.

Men desværre ser det ikke ud til at den funktion dukker op på Matebook 13. Surt, for den funktion så virkelig spændende ud.

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?