Nu kommer WiFi 7 routeren fra Netgear

Billede: Genereret af Bing AI billedgenerator

Netgear har altid været blandt dem der leverer de nyeste når det kommer til routere. Knapt nok er WiFi 7 standarden blevet færdiggjort, før Netgear er klar med deres Nighthawk RS700, som både kommer med nyt antennedesign og op til 19 Gbps WiFi.

Vi skal naturligvis tage de 19 Gbps med et vist forbehold. Det er lidt det samme som når en bil opgives til at køre et vist antal kilometer på en liter benzin. Det er under det absolut optimale omstændigheder, jeg tvivler alvorligt på, at ret mange kommer til at opleve så høje hastigheder på hjemmenetværket.

Men lad os lige kigge lidt nærmere på den nye router. Den er, ifølge Netgear, bygget til at sikre at de mange forbundne enheder i de moderne hjem, får den kapacitet og hastighed de kræver, uanset om det er 4K-streaming, video-konferencer, hybridarbejde, online gaming og meget mere.

Med WiFi 6E blev 6GHz-båndet en realitet, og pludselig blev der for alvor sat fart på det trådløse hjemmenetværk. WiFi 7 lover så at udnytte de muligheder til fulde.

Nighthawk RS700 er derevet af Broadcoms BCM6726/3 WiFi 7-system on a chip, hvilket skulle være hemmeligheden bag, at den nye router kan udnytte 6GHz-båndet maksimalt.

Routeren er en tri-band router, hvilket sikrer minimal latenstid. Det kommer både gameren, streameren og ikke mindst folk der deltager i online videomøder til gode.

Nighthawn RS700. Foto: Netgear

Den er udstyret med en 10 Gb internetport, samt en 10 Gb og fire 1 Gb LAN-porte, så både den eksterne og de interne kablede forbindelser sikres.

Netgear fortæller også, at routeren har fået et nyt slankt design og er udstyret med effektive antenner, der skulle give 360 graders dækning, optimeret til at understøtte op til 200 enheder på samme tid i hele hjemmet.

Den nye router skulle også have et specielt 3D-antennedesign, der giver en optimal forbindelse og et radiofrekvenskredsløb der giver maksimal effekt og et WiFi-signal, der kan række op til 325 kvadratmeter.

Netgear oplyser følgende tekniske specifikationer om Nighthawk RS700:

  • 320MHz højkapacitetskanaler og 4K QAM – Ny, ultrabred båndbredde betyder 2,4x hastigheden til dine tilsluttede enheder. WiFi 7 smartphones og bærbare computere kan få hastigheder op til 5 Gbps.
  • Multi-Link-betjening – Bruger flere WiFi-bånd på én gang for at forbedre netværkets pålidelighed, reducere latens og sikre, at data leveres med maksimal hastighed.
  • Lavere latenstid – Nedsæt latenstiden markant og få en mere responsiv oplevelse i spil, interaktive onlineoplevelser, samt næste generations af AR og VR.
  • Mere kapacitet til dataintensive aktiviteter – Tilslut op til 200 enheder, såsom sikkerhedskameraer, smarte hjemmeenheder og højttalere, mens du nyder 4K/8K videostreaming, onlinespil og HD-videokonferencer.
  • Multi-Gig-hastigheder med 10 GbE internetport – Brug 10 Gig internetporten til kabel- og fiberforbindelser med op til 10 Gbps hastigheder. Kompatibel med enhver internetudbyder.
  • Flere kablede porte på hver enhed – Tilslut kablede enheder for at forbedre ydeevnen via en 10 Gbps- og fire 1 Gbps LAN-porte.

Nighthawk RS700 skulle dukker op senere på året i Danmark. Prisen kendes endnu ikke i danske kroner, men den amerikanske pris kommer til at ligge på omkring 700 dollars.

About Lars Bennetzen 4014 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.