OnePlus har sikkerhedsproblemer

Smartproducenten OnePlus måtte i fredags informere adskillige kunder om, at deres data var blevet tilgået af uautoriseret tredjepart, herunder danske kunder

Opdatering 26/11/19: OnePlus har præciseret overfor Tech-Test, at det ikke er deres mobiler der er kompromitteret, men deres webshop.

I fredags måtte OnePlus udsende en mail til en del af deres kunder. De havde nemlig oplevet et sikkerhedsbrud i deres systemer, og det betød, at der havde været uautoriseret adgang til en del af deres kunders personlige data.

OnePlus selv oplyste at betalingsoplysninger, kodeord og konto hos OnePlus er sikker, men at navn, kontaktnummer, email og adresse måske er blevet offentliggjort.

Det er faktisk slet ikke nogen helt lille ting, for med de data, har cyberkriminelle mulighed for at udgive sig for at være de personer der har fået deres data lækket.

OnePlus siger selv at de har taget skridt til at stoppe dem der havde adgang til systemet og forstærket sikkerheden. De oplyser også, til deres brugere, at de arbejder sammen med de relevante autoriteter for at undersøge hændelsen og beskytte kundernes data.

Vi har spurgt OnePlus Danmark om, hvor mange danskere der er berørt af datalækagen, hvordan lækagen opstod og hvor hurtigt den blev lukket igen. Men OnePlus har endnu ikke vendt tilbage.

I mellemtiden – hvis du har en OnePlus smartphone, så bør du ændre dine loginoplysninger, og være meget opmærksom på henvendelser fra folk der udgiver sig for at være fra OnePlus, og huske på, at OnePlus aldrig vil bede dig om dit kodeord eller finansielle informationer.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2689 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart