Photoshop Elements og Premiere Elements klar i version 15

Adobe har netop lanceret deres version 15 af deres ’små’ udgaver af deres billed- og videoredigeringsprogrammer, og det er ikke småting du kan i disse programmer efterhånden

Den nye version af Photoshop Elements og Premiere Elements kan nu downloades. De to programmer er designede til at hobbyfotografer kan få glæde af de avancerede værktøjer og teknologier, som professionelle fotografer kan få med Adobes professionelle foto- og videoprogrammer. Men blot med en simpel brugerflade som kan betjenes af alle.

I en pressemeddelelse om de nye produkter skriver Jes Schyum, nordisk kommunikationschef hos Adobe:

”Elements-produkterne gør det muligt at organisere fotos og videoer, tage billeder, redigere og dele dem med andre på en simpel og brugervenlig måde. I den nye version 15-udgave har vi fokuseret på at automatisere organiserings- og redigeringsprocessen endnu mere, så Elements gør det tunge arbejde, og brugerne kan koncentrere sig om at tage billeder og dele dem med andre.”

Sammen med produkterne kommer der også Adobe Elements Organizer 15, som er en slags hub eller central, hvorfra kan få et overblik over dine projekter og ikke mindst så er der nogle få opgaver du kan løse her. I den nye version er der kommet en del spændende opdateringer:

 • Touch. ’Organizer’ og ’Quick Edit’ er nu touch-venlig, så man kan bruge fingeren til at finde, sortere og foretage hurtige forbedringer.
 • Forbedret Search. Forbedrede søgemuligheder, der indebærer steder og begivenheder samt andre favoritemner.
 • Smart Tags tagger nu automatisk fotos baseret på emner som fx solnedgange, fødselsdage, hunde, katte og andre ting, så man nu skal bruge mindre tid på tagging.
 • Bedre Instant Fix gør det muligt at redigere et sæt fotos på én gang nemt og hurtigt.

Opdateringerne til Adobe Photoshop Elements 15 inkluderer:

 • Fem nye Guided Edits. De fem nye Guided Edits omdanner komplicerede opgaver til trin-for-trin-instruktioner, der er nemme at følge.
 • Photo Text omdanner fotos til cool visuelle tekster og tilføjer et fremhævet look, og drop shadows for at få det til at skille sig ud. Denne opdatering er designet specifikt til brugere, der laver collager, scrapbog-sider, kort, skilte mm.
 • Painterly omdanner fotos til enestående kunstværker – lige til at dele på sociale medier eller til at udskrive.
 • Effects Collager tilføjer forskellige effekter til samme foto. Der er mange forskellige templates og temaer at vælge mellem.
 • Speed Pan tilføjer et motion blur bag dit fotomotiv for at skabe dramatisk effekt.
 • Frame Creator bygger tilpassede rammer til dine favoritfotos. Rammerne kan også tilføjes det eksisterende rammearkiv.
 • Adjust Facial Feature kan få alle til at smile ved at justere skelende øjne og lave andre hurtige ændringer, så alle ser bedst muligt ud.
 • Enhanced Filter Gallery er oplagt til at skabe nye looks og gøre en mere kreativ, og nu er det endnu nemmere at vælge det bedste filter til sit foto og finjustere detaljerne.

Opdateringerne til Adobe Premiere Elements 15 inkluderer:

 • Layer Adjustment Guided Edit giver videoer et signaturlook ved at tilføje effekter på tværs af flere forskellige klip eller hele filmen på én gang.
 • Haze Removal gør det muligt at fjerne dis og andre uklarheder, så baggrunden bliver akkurat så sprød som forgrunden.
 • Remix giver brugere mulighed for at remixe musikfiler for at matche længden på en video med en naturlig lyd og overgang, så man bibeholder sjælen i sin lyd.
 • Face Detection er blevet tilføjet Smart Trim, Favorite Moments og Pan & Zoom for at prioritere det vigtigste billedmateriale. Med Face Detection får brugere en kvalitetsfilm med venner og familie uden det unødvendige billedmateriale.
 • Video Collage vækker minder til live med dynamiske foto- og videocollager, som nemt kan deles på sociale medier.

Begge produkter er klar til download både til Windows og Mac, og den samlede pakke koster 1.162 kroner. Du kan også købe produkterne hver for sig til en pris på 775 kroner.

Begge produkter findes i en 30-dages prøveversion, og du kan hente dem her:

Adobe Photoshop Elements 15.

Adobe Premiere Elements 15.

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?