Polestar udstyrer flere modeller LiDAR-systemet

Bilproducenten Polestar har lige udvidet deres samarbejde med Luminar, og det betyder at flere modeller får LiDAR-teknologi i fremtiden.

Polestar. Foto: Polestar

Det udvidede partnerskab danner grundlaget for at samarbejde om det industrielle design og integrationen af Luminars 3D-laserscanningsteknologi, som Polestars fremtidige biler vil blive udstyret med – nu inklusive den elektriske 4-dørs GT Polestar 5, der forventes at blive lanceret i 2024, og som er baseret på konceptbilen Polestar Precept.

De to virksomheder har et nuværende partnerskab via Volvo Cars, der inkluderer levering af Luminars LiDAR-teknologi til Polestar 3 – Polestars første SUV – som blev lanceret og sat til salg på de første lanceringsmarkeder i oktober 2022. Samtidig med annonceringen er salget af Polestar 3, inklusive LiDAR fra Luminar, rykket frem, hvilket gør det muligt for kunder på udvalgte markedet at bestille allerede nu med forventet levering i 2024.

Foto: Polestar
About Lars Bennetzen 3952 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.