Rålis er rålækker

Urbanears har med Rålis lavet en bærbar Bluetoothhøjttaler, der ser fantastisk ud og som leverer stor lyd til en virkelig god pris

Når man anmelder forbrugerelektronik, så sker det sjældent, at ens kæreste deler entusiasmen for alle de elektroniske dimser. Men da min kæreste så Rålis højttaleren udbrød hun spontant, ”Den ser godt nok flot ud”.  Og ja, det gør den. Dens enkle design passer rigtig godt ind i boligen.

Stor lyd med god bas

Det er ikke kun designet, der imponerer. Det gør lyden også. Rålis gengiver gode detaljer i musikken, og så er det især imponerende, hvor god højttaleren er til at hive vokalen frem i lydbilledet. Når vi lytter til musikken, føles det faktisk som om sangeren står lidt foran de andre instrumenter og synger.

Akustisk musik lyder virkelig godt. Lyden er meget velafbalanceret, men skruer vi op, falder skarpheden i mellemtonerne en smule. Diskanten er detaljeret, og der er på intet tidspunkt tale om forvrængning, selv ved højeste volumen. Højtaleren kan spille ret højt, og hvis vi skal sidde og lytte til noget stille musik, så er lyden rigeligt høj ved 30% volumen. Urbanears skriver selv, at højttaleren afspiller musik i flere retninger, men vi oplever, at lyden bliver en smule mere utydelig, hvis man ikke befinder foran højttaleren.

Rålis fra Urbanears. Foto: Urbanears

Rålis fra Urbanears. Foto: Urbanears

Midt foran højttaleren sidder man til gengæld lige i sweet spot, og lyden er fremragende.

Bassen har masser af luft og er både tung og præcis.

Lidt for tung til lange ture

Selv om højttaleren er udstyret med en hank, så betyder det ikke, at den er egnet til at slæbe på i længere tid. Den vejer 2,8 kg, så det kan godt give lidt lange arme.

Men skal man lige ned i gården, ud i haven eller fra bilen til picnictæppet, så er Rålis ret perfekt.

Urbanears har været så smarte at udstyre den med en powerbank-funktion, så du kan bruge den til at oplade mobilen. Så du kan altså roligt bruge mobilen til at streame musikken uden at være bange for at løbe tør for strøm.

Design i særklasse

Når man ser Rålis i virkeligheden, så ser højttaleren faktisk endnu pænere ud end på billeder. Den er forholdsvis stor, men det meget enkle design gør, at højttaleren ikke virker så voldsom i rummet. Forsiden er dækket af et metalgitter med mange små huller, og det ser virkelig flot ud.

Der er ingen store knapper, og det eneste lys, er en lille diode, der sidder på siden og lyser svagt, så man kan se, at der er Bluetooth forbindelse. Kort sagt – det hele er meget diskret og enkelt. Der er nogle knapper til styre lyd og musik. De sidder i toppen, og er også meget diskrete, så man skal ret tæt på, for at kunne se, hvad de skal bruges til.

Der sidder to knapper til at hoppe frem eller tilbage på spillelisten, en knap til starte/pause musikken og to knapper til at skrue op og ned for volumen.

På siden sidder tænd/sluk knappen ved siden af knappen til at oprette Bluetooth forbindelse. På bagsiden inde bag et lille vippepanel sidder et strømstik, en USB-port til at oplade mobilen og et 3.5mm AUX-port til lyd, hvis man nu ikke vil bruge Bluetooth (det er i øvrigt muligt at oprette forbindelse til to Bluetooth lydkilder på samme tid).

Rålis fra Urbanears. Foto: Urbanears

Rålis fra Urbanears. Foto: Urbanears

Det hele er præget af lækre detaljer, og Rålis er nærmest et studie i underspillet elegance. Samtidig er overfladen en smule ru, men det er bare med til at give en følelse af lækker kvalitet.

For meget bipperi

En ting, vi godt kan undvære, er at højttaleren siger lyde, når vi ikke har brug for det. Når vi tænder, bipper den. Når vi opretter Bluetooth forbindelse bipper den. Når vi sætter musikken på pause eller tænder igen, bipper den, og når vi hopper frem eller tilbage i afspilningslisten, bipper den. Det er for meget bipperi. Det er især irriterende, når vi lytter til musik eller naturlyde for at falde i søvn om natten.

For hvis telefonen holder op med at spille efter en time på timer, så slukker Rålis på et tidspunkt, og en bip-lyd kl. 4 om morgenen er altså ikke i orden. Så lidt mindre bipperi i næste version vil være at foretrække.

IPX2 er ikke regn

Højttaleren har en IPX2 certificering. Det betyder ikke, at den er vandtæt, men at den kan klare dryppende vand. Det betyder ikke, at du kan tage den med ud og danse i regnen. Det ville kræve en IPX3 certificering.

Men dryppende vand kan Rålis altså godt klare. Det ville selvfølgelig være mere optimalt, hvis den var rigtig vandtæt, men Rålis er så livsstilslækker at vi aldrig kunne finde på at slæbe den ud i øsende regnvejr alligevel.

Produktinformation

 • Produkt type: Bluetooth højttaler med batteri
 • Produktnavn: Rålis
 • Producent: Urbanears
 • Lyd: 5w x 2 tweeters + 10w woofer
 • Frekvensområde: 50Hz~20 000Hz
 • Batterilevetid: +20
 • Opladning: 2 timer
 • Forbindelser: 2x Bluetooth 5.0, 3.5mm AUX
 • Mål. 195 mm x 138 mm x 184 mm
 • Vægt: 2800 Gram
 • Pris. 1.495 kr.
 • Læs mere om Urbanears Rålis her.

 

Bedømmelse

Samlet vurdering 92%

Med Rålis fra Urbanears får du fantastisk meget højttaler til for 1.495kr. Du får en meget diskret og smuk højttaler, der samtidig leverer fremragende lyd, hvor vokalen for bliver trukket langt frem i lydbilledet.

Du får en højttaler, der kan kobles på to Bluetooth kilder på samme tid – med 3.5 mm stikket kan du afspille fra tre, du får en powerbank og en højttaler, der tåler lidt vand og som kan spille i over 20 timer på en opladning. Vi kunne godt tænke os lidt færre lyde, når vi trykker på knapperne og en lidt højere IPX-rating, men ellers er der altså ikke noget at udsætte på lækre Rålis.

 

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart