Robomow robotplæneklipper, nu som mini

Den nye RX-robotplæneklipper fra Robomow er en lille, kompakt sag, der ikke skulle stå tilbage for sine forgængere, RS og RC-modellerne. Den klipper både små og store plæner, helt op til 300 m2 under optimale betingelser

Så starter den tid snart som mange husejere hader eller frygter – tid til græsslåning. Hører du til typen der hellere vil ligge i haven og nyde vejret, eller måske bruge dine kræfter på dine bede i stedet for på at rende rundt med en plæneklipper en gang om ugen hele forår og sommer, så skulle du måske overveje en robotplæneklipper.

Robomow har lige sendt deres nye RX på gaden, en lille kompakt sag, der skulle være lige så god til små som store plæner. Faktisk så lover Robomow at den kan klare helt op til 300 m2 under optimale forhold.

Samtidig så koster den ikke mere end små 5.000 kroner, og det er faktisk ikke så slemt endda.

RX er fyldt med ny teknologi, den er forhjulstrykket og skulle være både hurtig og manøvredygtig, og så skulle den kunne installeres på under en time. Her bryder redaktionen så lige ind – de robotplæneklippere vi har testet har alle taget langt mere end en time at få installeret, men det lyder da spændende, hvis denne skulle kunne installeres på under en time.

Nogle funktioner:

  • Fjederophængt klippesystem – fejlfri dækning af enhver plæne
  • Glider – unik glider giver maksimal manøvredygtighed og fungerer som erstatning for fronthjul
  • Børnesikring – sikkerhedsdetaljer: Forhindrer børn og andre i at starte Robomow uhensigtsmæssigt
  • Ekstern ladestation – få det hele med… Ladetationen kan installeres uden for plænen

RX-sortimentet består af to modeller:

Robomow RX20

  • Anbefales til plæner på 0-200 m2. Maksimal plænestørrelse under optimale forhold: 300 m2.
  • Indstil ugentlig klipning: RX20 kører automatisk ud af ladestationen, klipper græsset og vender tilbage for at genoplade.
  • RX20u: Vejl. udsalgspris 5.999 kroner

Robomow RX12

  • Anbefales til plæner på 0-150 m2. Maksimal plænestørrelse under optimale forhold: 250 m2.
  • Easy-Start: Tryk på GO! RX12 klipper din plæne og vender automatisk tilbage til ladestationen.
  • RX12u: Vejl. udsalgspris 4.999 kroner

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2231 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?