Så dukkede Note 9 op – Samsungs mest kraftfulde smartphone til dato

I går lancerede Samsung deres Galaxy Note 9, den har flere hestekræfter, et større batteri og en bedre hukommelse end forgængeren. Som forventet er S Pen blevet en del af Note 9, og prisen ender på næste 10.000 kroner

Samsung Galaxy Note 9. Foto: Samsung Press

Den nye Galaxy Note9 bygger på Note-seriens grundpiller med endnu bedre ydeevne, en ny S Pen, der for første gang er forbundet til telefonen, og Samsungs smarteste kamera til dato.

Den blev lanceret i går aftes under Samsungs store lancering, og her er detaljerne om den nye, meget dyre, smartphone. Faktisk er den og iPhone X nu de absolut dyreste mobiler på markedet.

Kraftfuldt batteri: Galaxy Note9 har et batteri på 4,000mAh – det største nogensinde i en Samsung-telefon. Det er udviklet til at kunne holde strøm fra tidlig morgen til sen aften, så det holder til flere samtaler, flere beskeder og flere spil og film.

Mere lager: Galaxy Note9 bliver tilgængelig i to versioner med forskellige interne lagringsmuligheder – både i 128GB og 512GB – med mulighed for at tilføje et microSD-kort. Galaxy Note9 kan i kombination med det eksterne hukommelseskort nå op på 1TB i lager, hvilket betyder, at man ikke behøver at bekymre sig om manglende plads, når man skal gemme sine favoritbilleder, film eller apps.

Hastighed og strøm: Med en hukommelse på 8GB RAM (512GB version) samt understøttelse af den hurtigste netværkstilslutning (op til 1.2gigabit per sekund), der kan bruges til at streame og downloade indhold uden at miste hastighed, er Galaxy Note9 Samsungs mest kraftfulde telefon nogensinde. Galaxy Note9 leveres desuden med Water Carbon Cooling-system, der er udviklet af Samsung, samt en indbygget AI-baseret præstationsjusteringsalgoritme, der giver kraftig og stabil ydeevne.

Den nye Galaxy Note9 kommer med Note-seriens signatur, S Pennen, der med sine nye funktioner nu er forbundet til telefonen via Bluetooth. Det betyder, at S Pennen kan fungere som en “fjernbetjening” til Note9. Du kan eksempelvis tage billeder med pennen som fotoscanner eller bruge S Pennen til at styre præsentationer på møder. Det er også muligt at tage notater direkte på skærmen uden at skulle låse op, tegne, klippe og navigere på skærmen, samt hurtigt og nemt oversætte tekster.

Et intelligent kamera

Kameraet i Note9 er Samsungs smarteste til dato. Det gør det nemmere at tage billeder, der ser ud præcis, som du havde tænkt dig. Scene Optimizer aflæser hvilket type motiv, du vil fotografere, og optimerer billedet på baggrund af dette. Funktionen Flaw Detection gør brugeren opmærksom på, hvis noget ser ud til at være forkert med billedet – hvad end det er sløret, nogen på billeder, der blinker, eller hvis linsen er snavset. Herudover er der avanceret støjreduktionsteknologi og Dual Aperture-linse, der tilpasser sig det menneskelige øje. Samsung selv påstår at det gør kameraet til det bedste på markedet – vi afventer nu til vi har testet den med at fælde den dom.

Note9 har den hidtil største skærm for en Note. Den 6,4-tommers Super AMOLED-skærm giver brugervenlige multimedieoplevelser, der suppleres af de indbyggede AKG-højttalere. Derudover tilbyder den alle de tjenester og funktioner, som brugeren er vant til fra de mest avancerede Galaxy-produkter. Såsom hurtig trådløs opladning, vand- og støvresistens (IP68) og tjenester som Samsung Health, Samsung Pay og Samsungs sikkerhedsløsning Knox.

Samsung Galaxy Note9 bliver tilgængelig i butikker fra og med den 24. august i farverne Midnight Black og Ocean Blue med en gul S Pen. Den vejledende pris for Galaxy Note9 er 9.799 kroner for versionen med 512GB og 7.849 kroner for version i 128GB.

Specifikationer

Display 6.4-tommer Quad HD+ Super AMOLED, 2960×1440 (516ppi) * Skærmen måles diagonalt som et helt rektangel uden hensyntagen til afrundede hjørner.
* Forudindstillet opløsning er Full HD + og kan ændres til Quad HD + (WQHD +) i Indstillinger
Kamera Bagtil: Dual Camera med Dual OIS (Optical Image Stabilization) – Wide-angle: Super Speed Dual Pixel 12MP AF, F1.5/F2.4, OIS – Telephoto: 12MP AF, F2.4, OIS- 2X optisk zoom, upp till 10X digital zoom

Fortil: 8MP AF, F1.7

Størrelse 161.9 x 76.4 x 8.8mm, 201g, IP68 (BLE S Pen: 5.7 x 4.35 x 106.37mm, 3.1g, IP68) * IP68 certificering for støv og vandmodstand. Baseret på testforhold i dybder op til 1,5 meter ferskvand i op til 30 minutter
Processor 10nm 64-bit Octa-core processor (Max. 2.7 GHz + 1.7 GHz) * Kan variere afhængigt af marked og operatør
Hukommelse 6GB RAM (LPDDR4), 128GB + MicroSD slot (up to 512GB) 8GB RAM (LPDDR4), 512GB + MicroSD slot (up to 512GB) * Kan variere afhængigt af marked og operatør* Brugerhukommelse er mindre end total hukommelse på grund af opbevaring af operativsystem og software, der bruges til at drive enhedsfunktioner. Den faktiske brugerhukommelse varierer afhængigt af operatøren og kan ændre sig, når programopgraderinger er blevet udført
SIM-kort Hybrid: et Nano SIM og et Nano SIM eller et MicroSD (up to 512GB) * Kan variere afhængigt af marked og operatør
Batteri 4,000mAh Fast Charging kompatibel med ledning og trådløs Wired charging kompatibel med QC2.0 og AFCWireless charging kompatibel med WPC og PMA

*Kan variere afhængigt af marked og operatør

Operativsystem Android 8.1 (Oreo)
Netværk Enhanced 4×4 MIMO, 5CA, LAA, LTE Cat.18 * Kan variere afhængigt af marked og operatør
Tilslutninger Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM,
Bluetooth® v 5.0 (LE up to 2Mbps), ANT+, USB Type-C, NFC, Location (GPS, Galileo*, Glonass, BeiDou*) * Dækning for Galileo og BeiDou kan være begrænset.
Betaling NFC, MST * Kan variere afhængigt af marked og operatør
Sensorer Accelerometer, Barometer, Fingerprint Sensor, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor,
Hall Sensor, Heart Rate Sensor, Proximity Sensor, RGB Light Sensor, Iris Sensor, Pressure Sensor
Autentificering Typer af lås: Mønster, Pin, Password Biometriske låsetyper: Iris, Fingeraftryk, Ansigtsgenkendelse Intelligent Scan: Kombinerer iris-scanning og ansigtsregistrering for nem oplåsning og giver i nogle tilfælde øget sikkerhed for visse autentificeringstjenester.
Audio MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, DSF, DFF, APE
Video MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2900 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart