Samsung lancerer ny avanceret smartphone og ditto headset

I går sidst på dagen afholdt Samsung deres Unpacked-event, og her blev deres nye smartphone, S21-serien samt et nyt superspændende headset, Galaxy Buds Pro, lanceret - begge ser utrolig spændende ud

Samsungs nye mobiler, Galaxy S21 Ultra (tv), Galaxy S21+ (midt), Galaxy S21 (th)

Galaxy S21 er navnet på den nye serie af smartphones som Samsung lancerede i går. Serien består af tre modeller, hvoraf to af dem er meget ens, nemlig Galaxy S21 og S21+, her er forskellen udelukkende skærm- og batteristørrelse. Men Galaxy S21 Ultra er i en helt andet klasse – markant andet kamera, langt mere lager og hukommelse og ikke mindst – meget dyrere.

Så hvad er det du får i S21/S21+? Well du får Samsungs avancerede AMOLED-skærm, 2X Infinity-O, der går helt til kant, og som noget helt nyt har den en ‘intelligent’ skærm der tilpasser opdateringshastigheden til det du har gang i, fra 10Hz til 120Hz. Udover at forlænge levetiden på batteriet, så skulle det også give en bedre oplevelse når du scroller.

Skærmen har også den nye Eye Comfort Shield-funktion, der automatisk justerer det blå lys fra skærmen, så du ikke belaster øjnene mere end højst nødvendigt. Det gør den ved at analysere hvad det er du kigger på, hvordan dine omgivelser er rent lysmæssigt, og hvad tid på dagen det er.

Spækket med AI

Herudover er mobilen proppet med AI-funktioner, både til den daglige drift, og ikke mindst når det kommer til kameraet. Her er det faktisk Samsungs ambition, at du slet ikke skal spekulere på indstillinger længere – du skal bare pege og skyde. Den indbyggede AI gør resten for dig.

Når der taget portrætter så fremhæver kameraet automatisk bokeh-effekten for mere spændende billeder, og den har fået langt flere portræt-tilstande. Du kan også bede den indbyggede AI om selv at udskifte baggrunden så den passer til det tøj/de farver dit motiv har iklædt sig.

Der er naturligvis langt flere nyheder i kameraet, men dette var lige nogle af dem der blev fremhævet på lanceringen. Samsung kunne dog også fortælle, at de har et samarbejde med Instagram og SnapChat, så kameraets funktioner også virker når du bruger de apps til at tage billeder med.

Vilde videofunktioner

Samsung har også gjort en del ved videofunktionen i kameraet. De ønsker at du kan optage i biografkvalitet, og det betyder at du nu kan optage i 8K, og med funktionen 8K Video Snap kan du fange perfekte øjeblikke når lige skal bruge et billede fra din video.

Der er også kommet en Single Take-funktion, som gør at du kan tage billeder og video i mange forskellige formater, blot med et tryk. Og kameraet er udstyret med en funktion er gør den automatisk kan skabe en video for dig, blot du peger kameraet mod et motiv.

Og så er der kommet en funktion, Directors view, som lader dig se videoen fra alle tre kameraer på en gang, og så kan du selv, on the fly, vælge hvilke du ønsker at bruge – det kan godt nok skabe nogle ret spændende videoer.

Begge modeller har et 10MP Dual Pixel kamera på forsiden, og tre forskellige på bagsiden; 12MP ultravidvinkel, 12MP Dual Pixel og et 64MP fasedetektion hybrid optik 3x. Zoom er på 30x, som er en blanding af de 3x hybrid zoom og digitalt.

Som det sidste skal jeg lige nævne, at du nu også kan sætte et udløbstidspunkt på billeder. Så hvis du deler et billede med andre, så skulle de slette sig selv på et givent tidspunkt. Om det kun virker mellem Samsung mobiler ved jeg ikke, ej heller om det virker, hvis dem du har delt med, deler videre. Men funktionen og tanken er spændende, for det kan betyde at du ikke behøver være så nervøs for at dele dine billeder med andre.

Jeg skal også lige nævne, at S21 er en 6,2″ mobil, mens S21+ (begge har forresten 5G-understøttelse) er en 6,7″ mobil. S21 kommer med et 4.000 mAh batteri, mens S21+ har fået et 4.800 mAh pakket ned i kabinettet.

Begge kan forudbestilles allerede nu, og rammer butikkerne fra d. 29. januar. De kommer begge med hhv. 128/8GB og 256/8GB.

S21 Ultra 5G

Flagskibsmodellen har naturligvis alt det som de to ‘små’ modeller er udstyret med og så lidt mere. Samsung selv siger at med denne mobil har du fået et studiekamera i din smartphone.

Galaxy S21 Ultra. Foto: Samsung

Der er en laser AF, 108MP ultravid linse, en 12MP ultravid linse, en 10MP dual pixel telelinse med 3x optisk zoom, og en 10MP dual pixel telelinse med 10x optisk zoom. Derved skulle Ultra kunne opnå 100x Space Zoom (Samsungs navn), hvor de blandt andet forbedrer kvaliteten af den digitale del af zoom via AI.

For at sikre bedre nattebilleder, så laver Samsung et lille trick – de kombinerer nemlig 9 pixels (3×3) til en, hvorved den bliver langt mere lysfølsom, og resultatet skulle være imponerende – det skal naturligvis testes.

Hvis du vælge at lave makrooptagelser, så klarer mobilen det automatisk, den måler afstand i real-tid, og skifter selv til 12MP sensoren, så du kan fotografere helt ned til 12MP.

Den lader dig også optage 12bit RAW-filer i realtid, og så kan du optage 4K-videoer med 60 billeder i sekundet, uanset hvilken linse du benytter.

Skærmen på Ultra er på 6,8″ og har 1.500 nits, hvilket skulle give langt mere levende farver.

Endelig, så har Samsung udstyret den med Wacom-teknolog så du nu kan bruge S Pen på din mobil, og altså ikke kun på deres tablets. Så ved samme lejlighed lancerede Samsung naturligvis to nye S Pen, en almindelig og en Pro-version. Med den sidste kan du styre funktioner på din mobil via bevægelser i luften.

Spændende headset

Samtidig lancerede Samsung også deres nye Galaxy Buds Pro, en meget spændende, og ret fræk at se på, version af deres helt trådløse headset.

En af de spændende funktioner er det intelligente ANC, an adaptiv støjreduktion, der konstant analyserer dine omgivelser. Men udover at give dig den bedste oplevelse af det du hører, så tjekker de også om du selv snakker.

Galaxy Buds Pro. Foto: Samsung

For hvis du begynder at snakke med nogen, så sikrer headsettet at du kan høre dem, uden du behøver gør noget som helst. Se det er altså ret genialt.

Headsettet har 6,5mm tweeters og 2-vejs højttalere og lyden kommer, ikke overraskende siden Samsung ejer dem, fra AKG.

Headsettet er også udstyret med 360-graders lyd, så du hele tiden er placeret optimalt i forhold til musikken. Headsettet optimerer også løbende lydkvaliteten når det lærer, hvad du lytter til og hvad du foretrækker.

På komfortsiden har Samsung også været på arbejde. De har tilpasset pasformen så headsettet skulle sidde godt og komfortabelt i dit øre. De har også udstyret det med ventiler, så det ikke danner undertryk og derved giver følelsen af at de suger sig fast.

Når det kommer til tale, så har headsettet en mikrofon der understøtter beamforming, så det aktivt lytter i en virtuel tunnel mod din mund, og derfor opfanger lyden mere optimalt.

Headsettet er IPX7 certificeret, så det tåler både vind, vand og støv. Batterilevetiden er angivet til 5 timer med ANC tændt og 8 timer med ANC slukket, og i etuiet er der yderligere lidt strøm, så du kan komme op på 18 hhv. 28 timer.

Headsettet er på markedet i dag, og får en pris på 1.699 kroner.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3073 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart