Stilfuld aktivitetstracker vil motivere dig

Fitbit Luxe er en ny aktivitetstracker fra Fitbit, der både lover et elegant design og ikke mindst masser af muligheder for at aktivere dig

Fitbit Luxe. Foto: Fitbit

Den nye tracker fra Fitbit, Luxe, tilbyder motivation og støtte, hvilket kan være nødvendig for at holde sig sund i dag. Det gælder alt fra stressværktøjer til automatisk aktivitets- og søvnmåling – alt samlet i et let og elegant armbåndsdesign. Luxe giver dig også indsigt i vigtige oplysninger gennem Health Metrics Dashboard i Fitbit-appen, hvilken kan hjælpe dig med at spore ændringer i din sundhed forårsaget af fx øget stress eller træthed.

Med Luxe får du en 6-måneders prøveperiode på Fitbit Premium, som giver dig ekstra støtte og dybere analyse af dine data. Luxe er en smuk og elegant aktivitetstracker med touchskærm i farver og op til fem dages batteritid. Den passer til enhver lejlighed og er behagelig at have på både dag og nat. Luxe kan sættes sammen med en bred vifte af nyt tilbehør inklusiv et moderne luksusarmbånd fra gorjana. Luxe kan forudbestilles i dag fra 1199 kr. og vil være i butikkerne i løbet af foråret.

Forstå og håndter din stress

Efter pandemiens udbrud viser en undersøgelse, at 50 procent følte sig fysisk og mentalt påvirket af stress. Med Luxe kan flere millioner af brugere verden over få adgang til Fitbits stresshåndteringsredskaber, da de nu kan tilgås på aktivitetstrackere for første gang. Med Luxe og alle øvrige pulsaktiverede enheder giver Fitbits Stress Management Score en daglig vurdering af din krops evne til at håndtere stress baseret på dit aktivitetsniveau, din søvn og puls.

Med Fitbit Premium får du en detaljeret oversigt over din Stress Management Score, herunder information om dine anstrengelser, søvnmønstre og reaktion. Premium-medlemmer har adgang til en række træningsprogrammer og omkring 200 mindfulness-sessioner til stresshåndtering fra forskellige populære brands. Det inkluderer også Deepak Chopra’s Mindful Metode, som er en eksklusiv serie udviklet til Premium-medlemmer bestående af mere end 30 sessioner, der gør mindfulness-praksis mere tilgængelig. Fitbit introducerer fire nye sessioner i the Mindful Method, der fokuserer på at bringe styrken i bevidstheden til situationer i det virkelige liv.

Forstå og styr dit helbred og velvære

Luxe giver dig adgang til Fitbits brede vifte af helbreds- og velværefunktioner for at understøtte en holistisk tilgang til en sund livsstil. Med Health Metrics Dashboard i Fitbit-appen kan du spore ændringer i dit velbefindende med indsigt i åndedrætsfrekvens, pulsvariabilitet, hvilepuls og snart også hudtemperaturvariation og iltmætning (SpO2).

Hvis du eksempelvis kigger på de daglige udsving i dine puls, kan du se, hvornår der er pludselige forandringer i kroppen, hvilket kan være tegn på stress, træthed eller en forkølelse. Derudover giver Premium dig muligheden for at spore din månedlige udvikling og personlige værdital, og det vil fremhæve, når en af dine målinger er uden for dit personlige værdital.

Luxe er udviklet i en let og slank design for maksimal komfort hele dagen og natten, så du kan have det på i seng og få en bedre forståelse af og kontrol over din søvn. Sleep Score giver en bedre forståelse af din søvnkvalitet over tid, mens påmindelser om sengetid kan hjælpe dig med at opnå en mere fornuftig søvnrutine. Premium-medlemmer kan få indsigt i dybere søvnanalyser, og fremover vil nogle også se forsøg på udvidede redskaber med et mål om at tilbyde en mere personlig vejledning baseret på dine søvnmønstre.

Fitbit Luxe. Foto: Fitbit

Yderligere sundhedsværktøjer inkluderer registrering af mad, væske og vægt og tracking af kvinders månedlige cyklus, som giver et samlet overblik over din udvikling. 

Premium-medlemmer får adgang til mere end 60 nye indlæg om kost, herunder sunde opskrifter fra Fitbit og Eating Well magazine.

Hold motivationen

Fysisk aktivitet er en nøglekomponent i ens generelle helbredhed, men COVID-19 ændrede træningsrutinerne for de fleste. Med 24/7 pulsmåling, der styrer mange af Fitbits sundheds-, velvære- og træningsredskaber, kan du spore din daglige puls i realtid, hvilket gør det nemmere at måle din kalorieforbrænding. Du kan også vælge mellem 20 forskellige træningsformer direkte på håndleddet, herunder golf, pilates, spinning eller tennis.

Dem, der foretrækker at løbe, cykle eller vandre, kan se tempo og afstand i realtid ved at forbinde med GPS’en på deres telefon. Uanset tid og sted kan du med Premium også få adgang til mere end 200 guidede lyd- og videotræningsprogrammer fra certificerede personlige trænere og populære brands.

Under træning, kan du med Active Zone Minutes vurdere, hvornår du skal presse dig selv hårdere eller drosle ned. Det er en individuel standard for aktivitetstracking, der måler den tid, du har brugt i hver pulszone. Dette kan hjælpe dig med at måle din moderate og intense aktivitet, så du kan nå de ugentlige mål på 150 Active Zone Minutes, som anbefales, hvis du vil forbedre dit helbred.

For endnu mere opmuntring til at nå dine mål hjælper Reminders to Move dig med at forblive aktiv og reducere stillesiddende tid, og du kan låse op for særlige aktivitetsudfordringer og spil med Premium for at gøre det at nå dine mål sjovere.

Hold forbindelse under din daglige rutine

Foruden sundheds- og træningsfunktionerne, så tilpasser Luxe sig til din livsstil uden problemer med vigtige fordele og smarte funktioner som alarmer, stopur og minutur, der hjælper dig med at holde styr på din dag. Alt sammen med op til fem dages batteritid. Hold forbindelse og vær opdateret med smartphone-notifikationer som fx opkald og beskeder. Du kan skræddersy påmindelserne, så de passer til din dagligdag fx påmindelse om sengetid eller forstyr-ikke-indstillingen. Luxe er kompatibel med en bred vifte af Android- og iOS-telefoner, og Google Fast Pair gør det nemt at være på farten uden at bekymre sig om forbindelsen. 

En elegant wearable

Luxe er et blødt og diskret design inspireret af kroppen, som føles let på dit håndled. Det både ligner og føles som et smykke, hvilket er opnået ved nytænkning af de traditionelle måder at lave smykker på. Fitbit bruger en innovativ designprocess kendt som Metal Injection Moulding, som er en højteknologisk tilgang til formning af metal, der giver Luxes stålramme en højglansfinish i stil med gløden fra håndlavet smykker.

Alt imens teknikken sikrer præcisionsniveauet, som det kræves af den avancerede sensorteknologi. Det har resulteret i én af Fitbits mest stilrigtige og behagelige enheder til dato, som er designet til at have på døgnet rundt og passer til forskellige hudtoner og størrelser af håndled. For at opnå samme højpoleret udtryk som et smykke har Fitbit skabt et premium look og følelse ved at bruge en metalforstøverteknik på finishen af platin og soft gold. 

Fitbit har slået sig sammen med smykkebrandet fra Laguna Beach, gorjana, for at give Luxes udtryk et ekstra løft. Fitbit Luxe Special Edition fra gorjana forvandler trackeren til et smukt smykke med Parker-kædearmbåndet i rustfrit stål og farven soft gold.

Derudover får du også et klassisk vandtæt silikonearmbånd i farven peony, så du kan vælge det look, der passer dig. Du kan også vælge fra en lang række af andre moderigtigt og alsidige armbånd i behagelig silikone, premium Horween-læder, vævet materialer og mesh i rustfritstål, eller Parker-kædearmbåndet fra gorjana i rustfrit stål og farverne platin eller soft gold.

Med et knapløst design er Luxe Fitbits tyndest touchscreen tracker dags dato. Det er den første tracker med farveskærm, og du kan finde en række af nye dynamiske urskiver. Luxe har elegant knapløst design samt intuitive swipe- og tap-funktioner, hvilket giver dig nem adgang til din daglige statistikker, notifikationer og de vigtige sundheds- og træningsfunktioner.

Pris og tilgængelighed

Luxe kan forudbestilles på fitbit.com allerede i dag og kan købes i Elgiganten, Power og Coolshop i løbet af foråret. Luxe har en vejledende udsalgspris på 1.119 kr. inklusiv 6 måneders gratis prøveabonnement på Fitbit Premium (en værdi på 414 kr.). Efter prøveperioden kan Premium tilkøbes for 69 kr. om måneden eller 599 kr. for et helt år.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3371 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?