TEST: 2 fede og meget billige ægte trådløse headsets

Du behøver ikke ofre tusindvis af kroner for at få nogle veldesignede og gode headsets helt uden ledninger. Indigogo-projektet Funcl er nu klar med to produkter der tager kampen op mod Jabra og Apple

Funcl W1 og Funcl AI. Foto: Funcl

Og ja – det er helt med vilje at jeg nævner netop Jabra og Apple. For de to headsets som Funcl er klar med, lægger sig meget tæt op af netop de to producenters topprodukter.

Funcl W1 minder i design rigtig meget om Jabra Elite Active 65t mens Funcl AI klart er designet for at minde om AirPods fra Apple.

Jeg har intet problem med det design – det er super flot, og Funcl formår at give de to headsets deres eget tvist på kendte designs. Og det er nok ikke så underligt, for mange af designerne, og lydteknikkerne, kommer faktisk fra blandt andet Jabra og Apple (samt fra et par andre af de store firmaer inden for lyd).

Så, hvad er det så lige du får, er de noget værd og hvad koster de – spørger du sikkert nu.

Funcl W1. Foto: Funcl

Funcl W1. Foto: Funcl

Meget flot bas

Med Funcl W1 får du et headset til sølle $19,99, men prisen gør altså ikke headsettet retfærdighed. For det første er komforten helt i top – jeg har sjældent støt på et headset der i den grad bare sætter sig i mit øre og hvor jeg hurtigt glemmer at det er der.

Samtidig er lyden faktisk ret god. Bassen er fin og udtalt, der er klare og flotte diskanter og mellemtoner, og alt i alt er musikbilledet rigtig godt.

Skal jeg endelig savne noget, så kunne der måske godt være mere fylde i musikken. Men igen – du skal altså kun betale omkring 130 kroner for headsettet – og det er i min verden en fantastisk god handel for så godt et headset.

Samtidig har Funcl fået lavet en rigtig god betjening. Du skal bare meget blidt berøre ørepropperne, og så kan du udføre forskellige kommandoer. Alt efter om du ’tapper’ en, to eller tre gange, for du forskellige funktioner, og højre og venstre øreprop har hver sin funktion – det virker og det er elegant gjort.

Samtidig har du 4,5 time på et opladet headset, og med batteriet i den medfølgende æske får du op til 18 timers samlet spilletid – godt gået.

Lidt længere nede i artiklen finder du for resten linket til en hemmelig Indigogo-side, hvor du kan købe dette og Funcl AI både hver for sig og samlet, til rigtig gode priser.

Funcl AI – app mangler stadig

Den noget større model, og den der mistænkeligt meget minder om AirPods, koster så $54 (eller $49 gennem det hemmelig link længere nede), altså 352 kroner eller 320 kroner via det hemmelige link.

Funcl AI. Foto: Funcl

Funcl AI. Foto: Funcl

Så et lidt dyrere headset, men som navnet antyder burde der være indbygget AI, altså kunstig intelligens. Men i skrivende stund er den app der skal give de funktioner, ikke færdig.

Men herudover så får du et ret avanceret og super godt headset. Det udnerstøtter AptX, og giver en imponerende flot musik i et headset til langt under 500 kroner.

Batteritiden er på seks timer i selve headsettet, og med batteriet i den medfølgende æske kommer du op til en samlet spilletid på 24 timer.

Men – og der skal altså lyde et lille men. For nok sidder Funcl AI utrolig godt og komfortabelt i øret, men altså først når du finder ud af at sætte det korrekt i. For når du tager det ud af æsken, så skal det der ligger til højre, sættes ind i dit venstre øre og omvendt.

Hvis du ikke gør det, så får du en tynd og kedelig lyd, og betjeningen, som er den samme som med W1, er meget svær at komme til.

Men vend headsettet korrekt, og så sidder det ikke alene utrolig behageligt – det giver også en imponerende god lyd af så billigt et headset.

Samlet set

For begge de to headsets gælder det, at de er certificerede til IPX5, hvilket betyder at du burde kunne træne med dem, og bruge dem udendørs i regnvejr. Men du? Lad nu være med at tage den på i bad eller svømmehal – det er de altså ikke klar til at klare.

En ting du også skal være opmærksom på er, at de æsker de kommer i, og som også bruges til at oplade dem når headsettene ikke bruges, ikke har samme solide byggekvalitet som AirPods eller Elite fra Jabra. Men igen – der er altså også en stor forskel i pris.

Jeg kan dog godt blive lidt bekymret over byggekvaliteten her, men håber at tiden vil bringe mig til skamme.

Der er ingen tvivl om, at det er en fænomenal god handel du kan gøre dig her, og jeg kan kun på det varmeste anbefale disse to headsets.

Og her er så linket til den hemmelige Indigogo-side, hvor du kan købe de to headsets.

Bedømmelse: Funcl W1

Samlet vurdering 95%

Jeg er imponeret. Et headset til under 150 kroner, og som ikke alene har en imponerende god lyd, men som også har en vildt god ergonomi. Jeg kan kun på det varmeste anbefale det, specielt hvis du gerne vil have headset på mens du træner – for samtidig sidder det altså utrolig godt fast i øret.

 

Bedømmelse: Funcl AI

Samlet vurdering 95%

Igen imponerer Funcl mig. Designet minder meget om AirPods, og til en pris på under 500 kroner leverer det en imponerende god lyd, og en ergonomi der igen er i top. Jeg kan have det på i timevis uden at lægge mærke til det. Godt gået Funcl.

 

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2199 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?