TEST: Behageligt og støjreducerende headset begejstrer

Det nye headset, BackBeat Go 810 fra Plantronics er et skønt headset. Behageligt at have på, imponerende batterilevetid, dejlig lydkvalitet og en god støjreducerende funktion. Kun en ting halter – stabilitet af forbindelsen ved samtaler

Plantronics BackBeat Go 810. Foto: Plantronics

Plantronics er ikke nogen ukendt spiller når det kommer til headsets, og jeg holder helt generelt meget af deres headsets. Pasformen er normalt skøn, men en god ergonomi og lydkvaliteten er ligeledes i top.

BackBeat Go 810 er da heller ingen undtagelse. Headsettet er et ’over-ear’, hvilket betyder at det ikke presser på dit øre, og det er med til at gøre det meget behageligt at gå med. Under hele min test har jeg været meget begejstret for det. Men i slutningen af testen formåede det at overraske på en måde jeg ikke havde forventet, og lad mig lige starte der.

Når jeg tester headsets, så bruger jeg mest tid på at lytte til musik med dem, og langt mindre tid på at foretage telefonopkald med. Men det er en del af testen, og da jeg brugte BackBeat 810 skete der noget underligt – forbindelsen slog kortvarigt, kom tilbage, slog fra og kom tilbage igen.

Først troede jeg at der måske manglede batteri, men næ nej der var masser af strøm på dyret.

Jeg fandt aldrig ud af hvorfor, og det skete kun under samtaler og ikke hver gang. Men det skete typisk når jeg havde snakket i over 30 minutter. Omvendt kunne jeg lytte til musik i timer uden at forbindelsen hakkede. Så jeg kan ikke skyde skylden på bluetooth-forbindelsen.

Fænomenal lyd

Tilbage til selve headsettet, og det der for mig er vigtigst, nemlig lydkvaliteten når jeg lytter til musik.

Her er der ingen tvivl – BackBeat Go 810 er et suverænt headset. Noget af det jeg betragter som vigtigt er, at det kan gengive de dybe toner uden forvrængning, og her går det rent hjem. Superflot bas der virkelig giver en god bund i musikken.

Det er dog ikke kun her at headsettet imponerer mig, for det leverer ligeledes et super godt resultat når det kommer til mellemtoner og diskant. De meget høje toner står krystalklart og meget skarpt, og Plantronics har formået at skabe et meget flot lydbillede – uanset hvilken type musik du måtte spille.

Desværre kunne jeg ikke helt sige det samme om lydkvaliteten når jeg brugte det under samtaler. Her blev lyden mekanisk og lidt skrattende, og som jeg tidligere skrev, så mistede jeg flere gange forbindelsen.

BackBeat Go 810 har et par funktioner mere der er værd at bemærke. Dels er det udstyret med ANC – active noise cancellation – aktiv støjreduktion. Via en knap, eller den medfølgende app, kan du vælge to niveau er af ANC, alt efter hvor meget støj du vil slippe igennem.

ANC virker rigtig godt, og du ender ikke i en boble af stilhed. Det er en yderst behagelig oplevelse at bruge ANC på BackBeat Go 810, uanset hvilket niveau du vælger. Du skal dog være opmærksom på, at ANC her ikke er så kraftig som i visse headsets, hvor du helt lukker omverdenen ude.

Derudover er der en funktion med en slags Equalizer – EQ – som du stiller i app’en. Men jeg synes altså at det er at strække begrebet EQ en del at bruge den her. Det du kan, er at vælge mellem to indstillinger, balanceret eller klar – Balanced eller Bright. Bright fremhæver detaljerne og balanced giver en generel forbedring af lyden. Du kan vælge mellem den ene eller anden, men du kan ikke slå den fra.

Derudover bruger du primært app’en til at opdatere headsettets firmware, resten tvivler jeg på at du vil bruge til ret meget. Men du kan dog vælge at læse brugervejledninger og se videoer med, hvordan du bruger headsettet.

Ergonomien i top

BackBeat Go 810 har en fantastisk god ergonomi. Jeg bruger skærmbriller, men selvom jeg bruger headsettet mens jeg har briller på, så generer det på intet tidspunkt – lidt af en bedrift. Normalt kan jeg ikke have headset på ret længe, når jeg også har mine briller på.

Det skum som ørepuderne er lavet af, er yders behageligt, og du kommer ikke til at svede under det, selv ikke hvis du bruger det meget længe.

Headsettet virker heller ikke tungt når du bruger det, og det er med til at du hurtigt glemmer at du har det på. Her er jeg virkelig imponeret over BackBeat Go 810.

Og derfor bliver det helt generelle indtryk af BackBeat Go 810 også overordentlig positivt. Ikke mindst fordi jeg aldrig selv kunne finde på at bruge et headset som dette til at føre telefonsamtaler i. Og som musik-headset er det bare virkelig fantastisk.

Produktinformation

 • Produktnavn: BackBeat Go 810
 • Producent: Plantronics
 • Headsettype: Over-ear
 • Forbindelse: Bluetooth 5.0 samt kablet
 • Batterilevetid ved musik: Med ANC op til 22 timer, uden ANC op til 28 timer
 • Driverstørrelse: 40mm
 • Frekvenssvar: 50 – 20.000 Hz
 • Følsomhed: 92 dBPL
 • Impedans: 32 Ohm
 • Ørepuder: Memory foam
 • Vægt: 189 gram
 • Pris: Set til kr. 990 kroner
 • Mere information hos Plantronics

 

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

BackBeat Go 810 fra Plantronics er et skønt headset. Overlegen lyd, super pasform og en imponerende god batterilevetid.

Jeg har klart fået et favoritheadset når det kommer til at lytte til musik. Lydbilledet er nemlig supergodt balanceret, med en bas der lægger en fed bund i musikken.

Men det er også et headset beregnet til at føre telefonsamtaler i, og her er jeg altså mindre imponeret. Jeg har haft forbindelsesudfald under samtaler, og lyden er meget metallisk. Og derfor ryger den samlede vurdering ned, men en pris på under 1.000 kroner for dette fantastiske headset trækker den lidt op igen.

 

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2419 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart