TEST: Hvilken juicer passer til dit behov og smag?

Markedet byder på et væld af juicere. Tech-Test ser nærmere på, hvad du får for pengene og giver dig indblik i, hvilken juicer passer til dit behov og smag.

Skal du også med på juicebølgen? Fordelen ved at lave din egen juice er, at du selv kontrollerer, hvad der skal i den, og du slipper for en hærskare er E-numre og konserveringsmidler. Ønsker du en næringsrig appelsinjuice med ingefær og tang, kan du selv bestemme balancen mellem ingredienserne, hvilket ikke er tilfældet med juicen fra supermarkedet, der typisk er blottet for vitaminer for at forøge holdbarheden.

I dag kan du vælge mellem et bredt udvalg af juicere, saftpressere, centrifugal juicere og måske den mest udbredte type, slowjuiceren.

Går du i en elektronikforretning, vil det som regel være slowjuiceren, der dominerer hyldepladsen, hvorfor det også er slowjuicere, der dominerer denne test.

Sparer du penge på at lave din egen juice?

God juice er dyr, men lækker. Men det økonomiske aspekt bør ikke være motivationen for at anskaffe en juicer, eftersom der ikke er de helt store penge at spare – med mindre du ser anskaffelsen som en langsigtet investering.
Når jeg har købt juice, er det som regel, når Innocent og Brämhult er på tilbud, hvor literprisen ligger omkring kr. 20-25. Skulle jeg købe samme mærker til normalpris, kommer literprisen op omkring kr. 33-35. Skal jeg ud og købe appelsiner, gerne økologiske, eller æbler, kommer jeg cirka af med kr. 25 for at få en liter friskpresset juice, men literprisen stiger til omtrent kr. 60, hvis der skal blåbær, hindbær og lignende i juicen. Her oplever jeg, at det er billigere at købe juicen i supermarkederne, hvis disse ingredienser skal indgå.

Drikker du og din familie juice i dagligdagen, kan der ligge en økonomisk gevinst i at investere i en juicer, men det skal ikke være hovedårsagen til investeringen, da gevinsten, selvfølgelig afhængig af juicerens prismærkat, først kommer på lang sigt.

IMG_20190219_153921

Personligt elsker jeg at eksperimentere med juice og ingredienser. Da influenzasæsonen ramte mig i februar, var det fantastisk at pleje hals og helbred med en hjemmelavet juice bestående af appelsin, æble, ingefær, blåbær og gulerødder. At presse min egen juice giver mig nemlig friheden til at vælge de råvarer, som passer til min forbrugerbevidsthed og smag. Jeg kan vælge de økologiske appelsiner, da de har haft et godt og fritgående liv, ligesom jeg ved, at ingefæren har fået en human behandling, inden den måtte lade livet. Endelig synes jeg generelt, at de økologiske råvarer smager bedre.

Kort sagt, jeg ved præcis, hvad der kommer i juicen, så den ikke kommer til at bestå af skumle E-numre og konserveringsmidler.

IMG_20190221_171632

Sådan tester jeg

Jeg ser nærmere på en række slowjuicere og en centrifugaljuicer i forskellige prisklasser for at se nærmere på, hvor lang tid den enkelte model er om at lave juice, hvor let det er at samle den, hvor nem den er at rengøre og resultatet. Jeg kommer ikke yderligere ind på hele ernæringsaspektet, da der findes andre, klogere hoveder, som kan oplyse om dette i langt bedre grad, end jeg kan.

Jeg går heller ikke ind og laver en 1:1 komparativ test af modellerne, da de netop ligger i forskellige prisklasser, men du skulle gerne sidde tilbage med en fornemmelse af, hvad du får, hvis du investerer i den enkelte model, ligesom du vil blive klogere på enkelte ligheder mellem de forskellige modeller.
Alle juicere bliver fodret med tre æbler, fire appelsiner, en klump ingefær, en håndfuld blåbær og tre gulerødder. Alle ingredienser har omtrent samme størrelse, og de bliver tilberedt, inden jeg fodrer den enkelte juicer og sætter stopuret i gang. Tidtagningen er dermed udelukkende forbeholdt presningen af ingredienserne.

Når jeg rengør den enkelte juicer, bliver alle dele skilt ad, skyllet under rindende vand og derefter sat i opvaskemaskinen.

Jeg beskriver juicens konsistens, men undlader at anmelde den, da smag er subjektiv, og det er op til dig, kære læser, hvilken form for juice, du foretrækker; cremet, ren juice, med pulp, etc.

Witt by Kuvings EVO920

Enkelte slowjuicere fra Witt har i de seneste år været ramt af en række sager, hvor forbrugere klager over dårlige materialer, der knækker, hvis man blandt andet presser rodfrugter og lignende. Derfor har jeg været spændt på at se, om Witt har fået rettet op på denne problematik med EVO920, der er den herningensiske elektronikproducents nyeste model.

Designet virker eksklusivt med et læderlook, og juiceren er lavet af solide materialer, der giver modellen en lækker fornemmelse. Det eneste, som ødelægger lækkerheden, er den noget vakkelvorne tænd/sluk-knap bag på juiceren. Plastikknappen giver en ridse i det ellers eksklusive billede, da den føles billig og skrøbelig.

IMG_20190221_152010

EVO920 er en kraftfuld slowjuicer, og det kan mærkes på tiden, det tager at omsætte mine ingredienser til juice. Blot 2:08 minutter tager det, og det er på trods af gulerødder og ingefær, som bare ryger direkte ned i det 82 mm store påfyldningsrør, hvis antal diameter betyder, at jeg slipper for at skære æbler og appelsiner i små stykker – det sparer tid!

Plastikdækslet, der sidder over saftpressesneglen, virker holdbart, da det ikke knækker eller revner, selvom tre gulerødder bliver presset på samme tid, og de kører mod dækslet. Jeg prøver i alt fire gange at køre gulerødder og ingefær igennem EVO920, og ingen af slowjuicerens dele bliver beskadiget.
Den friskpressede juice føles som rigtig juice med en kraftig konsistens, der ikke er oxideret og heller ikke skiller. Pulp er der ikke for meget af. Frugtkødet i affaldsbeholderen føles tørt, hvormed der kommer ikke meget mere saft ud af det.

Juiceren er støjsvag i sådan et omfang, at jeg sagtens kan føre en samtale uden at skulle hæve stemmen, mens motoren kører. Du får med andre ord ikke en brat opvågning om morgenen, når EVO920 er sat i stikkontakten.

EVO920 er nem at skille ad og rengøre, før den ryger i opvaskemaskinen. De forskellige dele skylles under den varme hane, og der er ikke mange kroge eller indhak, hvor frugtkødet kan gemme sig. Selve filteret, der sidder rundt om saftpressersneglen, kan børstes rent med en særlig rensebørsteholder. Maskinen er ligeledes nem at sammensætte igen, hvilket blot tager et minuts tid.

Produktinformation

 • Navn: EVO920
 • Producent: Witt by Kuvings
 • Kapacitet: 400 ml
 • Påfyldningstragtens diameter: 82 mm
 • Effekt: 240 W
 • Ledning: 1,39 meter
 • Set til: Kr. 4.499
 • Mere information hos Witt

Bedømmelse

Samlet vurdering 95% 

Witt by Kuvings EVO920 byder på et lækkert look og praktisk design, mens 240 Watt-motoren omsætter frugter og hårde rodfrugter til juice på meget kort tid. Du betaler også en høj pris for denne slowjuicer, men hvis du vil lave juice flere gange om ugen til en hel familie, vil du spare tid og besvær med EVO920.

Slowjuiceren er nem at skille ad og rengøre, mens det tager mindre end et minut at samle den igen. Påfyldningsrøret har en diameter på 82 mm, så du nemt og hurtigt kan komme ingredienser i juiceren.

Kenwood PureJuice Pro

Se godt efter på billederne. Kan du skelne mellem Witt by Kuvings EVO920 og Kenwood PureJuice Pro? De ligner næsten hinanden til forveksling, hvis vi ser bort fra overdelene, hvilket får mig til at tro, at begge producenter har haft samme underleverandør.

IMG_20190225_174339
IMG_20190225_174423

 

PureJuice Pro har også en kraftfuld 240 Watt motor, der formår at omsætte rodfrugter og almindelige frugter til juice på næsten ingen tid. Det tager i alt 2:46 minutter at lave min juice. Når Kenwoods slowjuicer er lidt langsommere end EVO920, skyldes det påfyldningsrørenes design. Røret er opdelt i to, hvor det ene, tynde rør har direkte adgang til pressesneglen, mens det andet, bredere rør har en sluse, ingredienserne skal igennem.

Designtanken er god på papiret, da gulerødder, selleri og bær, eksempelvis, kan komme direkte ned i slowjuiceren, uden jeg skal bekymre mig om, at fingrene kommer i kontakt med pressesneglen. Det andet påfyldningsrør er bredt nok til, at små æbler og appelsiner kan passe ned, men har du lige kommet to æbler ned i røret på samme tid, risikerer du, at den indbyggede plastiksluse sidder fast mellem de to æbler, fordi det ene æble ikke er blevet presset endnu. Dette flaskehalsproblem skaber kø, hvilket øger pressetiden.

Når det så er sagt, er PureJuice Pro stadig en hurtig og effektiv slowjuicer, der virkelig får most alle ingredienser i sådan et omfang, at den overskydende pulp er tørt. Juicen føles som rigtig juice, da den ikke skiller, og der ikke er alt for meget pulp i den. Samtidig føles juicen ikke alt for oxideret, hvilket passer godt til min smag, da jeg ikke ønsker, at min juice skal være alt for cremet.

Jeg oplever ikke, at slowjuiceren larmer synderligt meget. Og det er nemt at abstrahere fra motorens sagte brummen i de få minutter, den er i gang.

PureJuice Pro er lavet af børstet aluminium og plastik, hvilket ikke giver helt den samme lækkerhedsfornemmelse som med EVO920, men til gengæld har jeg set Kenwoods slowjuicer til det halve af, hvad EVO920 koster. Og Kenwoods slowjuicer har et pænt udseende, ligesom den er nem at rengøre.

IMG_20190225_175807

Jeg skiller den ad og skyller de forskellige dele, inden turen i opvaskemaskinen. Dog tager det lidt tid at få juicerfilteret rengjort, da pulpen sidder godt fast i de små huller. Her skal skurebørsten frem. Slowjuiceren er nem at samle igen, hvilket tager et minuts tid.

Produktinformation

 • Navn: PureJuice Pro JMP800SI
 • Producent: Kenwood
 • Kapacitet: 1,5 L
 • Påfyldningstragtens diameter: Ikke oplyst
 • Effekt: 240 W
 • Set til: Kr. 2.199
 • Mere information hos Kenwood

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%

Kenwood PureJuice Pro leverer en juice, der hverken skiller eller er alt for oxideret. Slowjuiceren har en kraftig, men støjsvag motor indbygget, der får presset selv gulerødder og ingefær på ingen tid. Til gengæld opstår der flaskehalsproblemer med det store påfyldningsrør, hvor ingredienserne har det med at sidde fast på grund af den indbyggede plastiksluse.

Designet af påfyldningsrøret øger den samlede tid. PureJuice Pro har en yderst fornuftig pris, og den er nem at rengøre efter brug.

Panasonic MJ-L500

Testens billigste model stammer fra japanske Panasonic, hvis MJ-L500 viser, hvad du betaler for, når du køber den dyre udgave frem for den til under kr. 1.000.

Panasonics slowjuicer er mindre end de øvrige modeller, jeg har kigget på, hvilket gør, at den ikke fylder synderligt meget på et i forvejen overbefolket køkkenbord. Bor du i lejlighed med et lille køkken, er MJ-L500 nærmest selvskreven. MJ-L500 tager cirka et minut at samle ordentligt, men tilberedningen af ingredienserne tager en del tid, fordi jeg skal skære alting ud i mindre stykker, før de kan passe ned i det noget snævre påfyldningsrør. Her kan jeg godt savne de større modeller, hvis påfyldningsrør er betydeligt større i diameter.

IMG_20190221_165916

MJ-L500 har en motor med en effekt på 150 Watt, og det afspejler sig i pressetiden, der lyder på 3:19 minutter, men også her spiller det snævre påfyldningsrør ind, da visse ingredienser skal mases ned i slowjuiceren, selvom de er skåret i mindre skiver. Juiceren kommer desuden på overarbejde, når den skal presse gulerødder og ingefær, men den klarer det. MJ-L500 larmer desuden lidt mere end de dyrere slowjuicere, men det er ikke noget, jeg føler mig synderligt generet af.

Resultatet er en juice med en god konsistens, der hverken skiller eller har for meget pulp, ligesom den ikke er oxideret til et punkt, hvor den skummer. Juicen minder, kort sagt, om den jeg får, når jeg bruger de dyrere slowjuicere. Panasonic-juiceren giver dig også mulighed for at presse frosne frugtstykker, hvis du vil have en smoothie-lignende konsistens.

MJ-L500 kan adskilles med lethed, så delene kan blive skyllet af, før de ryger i opvaskemaskinen, men filteret skal lige have en god skrubbetur først, ellers vil en del pulprester blive siddende.

Produktinformation

 • Navn: MJ-L500
 • Producent: Panasonic
 • Kapacitet: 0,98 L
 • Påfyldningstragtens mål: 3 x 4,5 cm
 • Effekt: 150 W
 • Set til: Kr. 964
 • Mere information hos Panasonic

Bedømmelse

Samlet vurdering 80 %

Panasonic MJ-L500 er på mange områder en imponerende slowjuicer, når man tager prisen i betragtning. Det er ikke den kraftigste eller hurtigste slowjuicer på markedet, men du får meget for pengene, fordi du både kan presse frosne frugtstykker som ferske. MJ-L500 kan også håndtere mere robuste ingredienser såsom gulerødder. Du skal dog en del tid på at tilberede ingredienserne, da påfyldningsrøret ikke er så bredt, hvormed æbler og appelsiner skal skæres ud i små stykker.
Juicerens størrelse gør den ideel til små køkkener og juicefans, der ikke har en hel familie at tænke på.

Philips Viva Collection Saftpresser HR1887

Slowjuiceren fra Philips med det lange navn skiller sig ud fra de øvrige slowjuicere på grund af sit design. Den har ikke samme blenderlignende udseende, og den har færre dele, der skal rengøres, hvilket i teorien er en fordel.

Slowjuiceren er nem at samle og klargøre. Men den har et horisontalt design, hvilket gør, at den fylder mere køkkenbordet end juicere med et vertikalt design, der stikker i vejret frem for at brede sig. Røret til ingredienser er 70 millimeter bredt, hvilket gør, at jeg ikke skal skære æbler og appelsiner ud i små dele.

IMG_20190227_102805

Designet har dog to irritationsmomenter, da røret hælder og har et hul bag til i toppen. Da jeg enkelte gange bliver nødt til at hælde lidt vand i juiceren, for at få et par blåbær og frugtstykker frigjort, løber en del vand ud af røret og ud på køkkenbordet. Derudover ligger de to betjeningsknapper foroven i udhulinger. Jeg kommer til at spilde saft ned i hullerne, og det er svært at få det hele fjernet med en klud, hvilket gør knapperne klistrede.

IMG_20190227_102818

 

På emballagen lover Philips at jeg kan få frisklavet juice på ét minut med Viva Collection Saftpresser HR1887. En slowjuicer, der bruger så lidt tid på at lave juice? Interessant statement! De facto varer juiceprocessen 6:40 minutter, og det er EFTER, jeg har tilberedt alle frugter, bær og grønsager. Det er gulerødderne og ingefæren, der tager længst tid at presse, fordi presseskruen kommer på overarbejde, og den har svært ved mose især gulerødderne. Jeg må bruge stemplet flere gange for at få dem presset mod skruen, før der sker noget.

For at afprøve løftet om juice på et minut, nøjes jeg også med at presse et par appelsiner og et par æbler, hvilket svarer til et glas juice. Det tager lidt over to minutter begge gange, og det skyldes, at den sidste saft har svært ved at forlade filteret. Løftet holder ganske enkelt ikke!
HR1887 efterlader en saft i det udskilte frugtaffald. Jeg kører det igennem en af de andre slowjuicere, som udvinder yderligere 1 1/2 deciliter juice, hvormed der er en forholdsvis høj spildprocent.

Resultatet er en juice, som er oxideret og dermed cremet i sin konsistens, men HR1887 formår ikke at finpresse blåbærrene, hvilket gør, at jeg får en del små blåbærstykker med i juicen.
HR1887 er nem at skille ad, og delene er nemme at rengøre. Jeg skyller pulpen ud af dem, hvorefter de ryger i opvaskemaskinen, der gang på gang formår at rense alle dele ordentligt. Dog smører Philips atter tykt på, da de på deres hjemmeside skriver, at det blot tager 90 sekunder at rengøre herlighederne – dette oplever jeg ikke at være tilfældet! Jeg bruger godt to minutter alene på at rense filteret, så det kan gå i opvaskemaskinen sammen med de øvrige dele, der også tager tid at skylle af.

Produktinformation

 • Navn: Viva Collection Saftpresser HR1887
 • Producent: Philips
 • Kapacitet: 1 L
 • Påfyldningstragtens diameter: 70 mm
 • Effekt: 150 W
 • Ledning: 1,05 meter
 • Vejledende udsalgspris: Kr. 1.499
 • Mere information hos Philips

Bedømmelse

Samlet vurdering 65 %

Viva Collection Saftpresser HR1887 fra Philips ligger en den lave ende af prisskalaen, men du kommer til at bruge en del tid på at presse saften ud af ingredienserne. Designet har et par irritationsmomenter, og Philips lover mere, end de kan holde, når det kommer til pressetid og rengøringstid. Jeg kan i hvert fald ikke lave et glas juice på under ét minut, ligesom rengøringstiden overstiger de lovede 90 sekunder. Tiderne er som så ikke odiøse i sig selv, men lad da være med at kom med så klokkeklare løfter, Philips. Og når I endelig gør det, så kom med en vejledning i, hvordan jeg kan overholde tiderne.

Nutri Juicer Cold XL

Nutri Juicer Cold XL fra Sage er ikke bare en centrifugaljuicer – den er et møbel! Maskinens ydre er lavet af børstet, rustfrit stål, mens beholderne til juice og affald er lavet af plastik. Dette er en juicer, du gerne vil have stående fremme på køkkenbordet, fordi den emmer af stil og æstetik. Den fylder til gengæld en del på køkkenbordet – der er vel en grund til, at maskinen bærer XL i navnet.

Nutri Juicer Cold XL er nem at samle. Det tager mindre end et par minutter, og selvom der er fri adgang til skæreskiven af forstærket titanium inde i maskinen, skal den være helt samlet og sættes i stikkontakten, før du kan aktivere skæreskiven. Du skal med andre ord være ualmindelig klodset, hvis du får fingrene i centrifugen med roterende skive.

IMG_20190221_133601

Sage har udviklet steroidepumpet muskelbundt af en juicer med en effekt på hele 1500 Watt. Derfor tager det blot 1:12 minutter at lave juicen med alle ingredienser, men det, der optager det meste af tiden, er at skulle slukke maskinen for at proppe nye ingredienser ned i det 88 mm brede påfyldningsrør. Hvis jeg blot fodrer røret, mens skæreskiven spinner, flyver pulpen i alle retninger. Røret skal lukkes med stemplet, som presser ingredienserne ned, hvorefter juicen ryger ud i kanden ved siden af. Sage har også vedlagt en lille gummihane, så juicen ryger direkte ned i et glas. Det virker dog som overkill, at du skal få gang i juiceren for et enkelt glas – blot for at skulle rengøre hele herligheden bagefter.

Nutri Juicer Cold XL har forskellige tempi, der passer til frugter, grønsager og andet godt til ganen. Sage har vedlagt en liste over, hvilket tempo passer til hvad, så de enkelte råvarer ikke bliver behandlet forkert. Det er alt sammen med til at gøre maskinen yderst effektiv, når det kommer til at lave juice på kort tid.

IMG_20190221_134522

Resterne er meget tørre at røre ved, og Nutri Juicer Cold XL formår at udvinde stort set alle dråber fra ingredienserne. Til gengæld larmer maskinen som et mindre savværk, når den arbejder, men larmen varer jo kun så længe, som du bruger juiceren.

Resultatet er en meget cremet juice, som jeg skal røre rundt i for, at der ikke er alt for meget skum i toppen. Jeg oplever juicen som meget fin og fri for pulp. Den har en god temperatur og føles ikke opvarmet af juiceren, selvom skæreskiven spinner for fuld skrue.

Nutri Juicer Cold XL er netop XL, hvilket betyder, at delene fylder godt i opvaskemaskinen. Juiceren er dog nem at skille ad, men jeg bruger en del minutter på at skrabe frugtrester ud af de forskellige dele, før de kommer i opvaskemaskinen. Delene har dog af et rengøringsvenligt design, så de er helt rene, når vaskeprogrammet er fuldendt.

Produktinformation

 • Navn: Nutri Juicer Cold XL
 • Producent: Sage
 • Kapacitet: 2 L
 • Påfyldningstragtens diameter: 88 mm
 • Effekt: 1500 Watt
 • Vejledende udsalgspris: Kr. 3.499
 • Mere information hos Sage

Bedømmelse

Samlet vurdering 95% 

Nutri Juicer Cold XL fra Sage brøler som en hanløve, når den titaniumforstærkede skæreskive spinner i centrifugen og purerer alt fra appelsiner til ingefær. Selvom centrifugaljuiceren larmer mere end de øvrige testmodeller, tager meget kort tid at omsætte ingredienserne til juice, hvis konsistens føles cremet. Juiceren er nemt at skille ad og samle igen, men du skal bruge lidt tid på at rengøre delene, før de kommer i opvaskemaskinen.

Sage har brugt en del ressourcer på at producere et smukt køkkenmøbel, du bestemt kan være bekendt at have stående fremme på køkkenbordet, men juiceren fylder dog en del – XL indgår i navnet af en årsag. Prisen for skønhedsdronningen ligger også på det fornuftige leje taget kvalitet og egenskaber i betragtning.

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart