TEST: Billig og superlækker børnevenlig tablet fra Huawei

Huaweis MediaPad T5 er en superspændende ny tablet fra Huawei. Ikke alene er den billig, den er også godt designet, og så er den en rigtig familie-tablet, med et par funktioner der er rettet direkte mod børnene

MediaPad T5. Foto: Huawei

Huawei er godt nok mest kendt for deres smartphones, men de har også nogle meget spændende tabelts blandt deres produkter. Ikke mindst er den nye MediaPad T5 et spændende bekendtskab, for den er ikke alene en fed familietablet, den er også billig. Noget der absolut ikke afspejler sig i kvaliteten, der faktisk formår at imponere mig ret meget.

Designet er klassisk med en kant/bezel der ikke på nogen måde er lille. Men pakket ind i den bezel er en flot 10,1” skærm med en opløsning på 1.920 x 1.200 i fuld hd.

Huawei har givet tabletten et dobbelt sæt højttalere med Huaweis Histen lydteknologi, og det høres. Der er en ret god lyd i tabletten, taget i betragtning at det er en lille tynd tablet. Og koblet sammen med en ret flot skærm giver det nogle fede oplevelser når jeg ser film på den. MediaPad T5 er virkelig en god underholdningsmaskine.

Huawei MediaPad T5. Foto: Huawei

Huawei MediaPad T5. Foto: Huawei

Masser af hestekræfter

En anden ting der formår at imponere mig ved MediaPad T5 er hvor mange kræfter den faktisk har.

Godt nok har Huawei ikke brugt den sidste nye processor de har udviklet, men de har stadig smidt en octa-core processor der kan køre helt op til 2,36GHz, og det mærkes.

Det er også tydeligt når du spiller på den. For selvom du sagtens kan finde hurtigere tablets på markedet, så mangler du ikke for alvor cpu-kraft når du arbejder på MediaPad T5. Naturligvis skal du ikke udfordre den med de meste krævende 3D spil, men til langt de fleste familieapps vil du aldrig mangler hestekræfter.

Nøj – det er for børn

En af de ting jeg virkelig godt kan lide ved T5 er ”Børnehjørnet”, en app der starter et sikkert miljø op for børn.

Her kan dine børn lege med udfordrende og undervisende apps, designet specielt til børn, og det er ret fedt.

Huawei MediaPad T5. Foto: Huawei

Huawei MediaPad T5. Foto: Huawei

Samtidig kan du her bestemme, hvilke apps dine børn må bruge, og ikke mindst hvor længe de må bruge dem og tabletten. Så hvis du har sagt ”en time om dagen”, så behøver du ikke være bussemanden der slukke for tabletten. Det klarer den helt selv.

Det er også fedt, at børneområdet ikke kan forlades uden en forældrekode. Så selvom dine børn nok er snedige, så kan de ikke forlade børneområdet og dermed ’købe’ sige mere tid på MediaPad T5 end du har tildelt dem – med mindre de altså kender din kode.

Fed tablet til pengene

Alt i alt er jeg ret begejstret for MediaTab T5 som familie-tablet. Den er holdbar, har en rigtig fin skærm og en overraskende god lyd. Samtidig er den pænt hurtig og så kan du gøre den ret sikker for dine børn, og det er altså noget der tæller højt for mig.

Det man kan sige som taler imod den er designet. Den har det meget klassiske design som vi har set på alle tidligere tablets, uanset fabrikat. Bezel er ret stor, og jeg ville nok have placeret tænd/sluk og volumenknapperne et andet sted. Lige nu er det sådan at jeg altid leder efter dem for at bruge dem.

Men igen – jeg skal kun give 1.500 kroner for den, og det er også noget værd, og dermed lever jeg fint med de småting.

Produktinformation

 • Produktnavn: MediaPad T5
 • Producent: Huawei
 • Processor: Octa-core på 2,36 GHz
 • Skærmstørrelse: 10,1”
 • Opløsning: 1.920 x 1.200
 • Hovedkamera: 5MP, F2.4 autofokus
 • Selfiekamera: 2MP, F2.4 Fast fokus
 • Hukommelse: 3GB
 • Lager: 32GB – kan opgraderes til 256GB med microSD-kort
 • Dimensioner: 243 x 164 x 7,8 mm
 • Vægt: 460 gram
 • Batteri: 5.100 mAh
 • Pris: Set til 1.500 kroner
 • Se mere hos Huawei

 

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

En familietablet til 1.500 kroner er en god ting, en familietablet til 1.500 kroner med så mange funktioner, fed skærm, god lyd og hurtig processor er endnu bedre.

MediaPad T5 fra Huawei er ideel til familien, ikke mindst på grund af det børnevenlige område, hvor børnene får gode og lærerige apps, og et miljø hvor du kan bestemme hvad de må og hvor længe de må bruge tabletten.

Et større batteri og bedre placering af de fysiske knapper ville være godt, men er ikke noget kardinalpunkt.

 

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3655 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?