TEST: Buddyphones Wave er gode og sikre headsets til dine børn

Onanoff har en serie headsets til børn, og jeg har – med hjælp fra min datter – testet Buddyphones wave, der har vakt begejstring hos både forældre og barn

Buddyphones wave Buddyphones wave

Det er skønt når børnene kan hygge sig selv lidt med musik eller en film på iPad’en, men det er irriterende at lyden altid brøler ud i stuen og forstyrre resten af huset.

Men det er bekymringer ved at lade børn benytte almindelige headsets – lyden kan skrues for højt op, og på sigt skade børnenes hørelse.

Derfor blev jeg også ret begejstret over at finde Buddyphones Wave. Ikke alene er de udviklet så volumen er begrænset, dels er de designede i forskellige farver og mønstre som børn er specielt glade for.

Inden jeg lod min datter prøve headsettet, så skulle jeg lige selv tjekke det. Men her er det igen tydeligt, at de er rettet mod børn. De er nemlig markant mindre end de headsets jeg ellers prøver, og det betød at jeg ikke kunne få dem over hovedet. Fik nok i øvrigt – de var jo heller ikke til mig.

Nu vi er ved designet, så skal jeg da også lige huske at sige, at Buddyphones Wave er konstrueret så de kan foldes sammen, og placeres i en lille pose, der i øvrigt matcher det design headsettet har.

Let opsætning

Buddyphones Wave er et bluetooth-headset, og det er let at sætte det op og komme i gang. Men det er markant mere kompliceret at skifte headsettet over til en anden lydkilde. Men alt lader sig gøre, også det sidste – man skal bare lede lidt efter informationerne om, hvordan man klarer den opgave.

Buddyphones wave

Med headsettet tilsluttet kan du så vælge hvilket niveau lyden må afspilles med. Der er fire muligheder. Enten ”Toddler mode” som giver et lydniveau på 75dB, ”Kids Mode” på 85dB, Travel Mode på 94dB eller ”Study Mode” ligeledes på 94dB. Og nej, det er ikke en fejl at de to sidste har samme lydstyrke – det kommer jeg til om lidt.

De to første tilstande er designet til generel musik, og giver den begrænsning som du skal vælge alt efter alder på barnet.

Den tredje kan du bruge når du skal ud og flyve med familien, og den sidste skal bruges til de lidt ændre børn, der skal studere, og som eventuelt har brug for bedre vokaler, hvis det er lydbøger eller instruktionsvideoer der skal ses og høres.

Min datter var ret begejstret for headsettene, både i pasform og i kvaliteten af den musik der blev spillet i dem.

Jeg lyttede selv med, og selvom jeg godt kunne have brugt lidt mere volumen (mon ikke min hørelse har taget skade i flere omgange), så lød musikken rigtig god. Fin bas, mellemtone og diskant, ingen markant forvrængning. En tur på ”Study Mode” gav en tydelig ændring af lydbilledet, hvor talen var klar, men musikken blev lidt mere metallisk. Men den mode er rigtig god når børnene skal høre nogen tale.

Fede funktioner

Buddyphones Wave har så et par andre funktioner der gør dem rigtig gode til børn. Dels medfølger der et kabel – et BuddyCable – som kan bruges hvis du er ved at løbe tør for strøm. Det kan så godt tage et stykke tid, for fuldt opladet spiller Buddyphones Wave let op til 24 timer.

Men BuddyCable har en anden funktion. Det er nemlig designet, så du kan tilsluttet et headset direkte til det, og derved dele lyden fra din iPad, smartphone eller andet med et jackstik.

Pludselig kan dine børn sidde sammen og lytte til film eller musik, uden at du bliver tvangsindlagt til at lytte med.

Endelig er headsettet vandtæt, efter IP67-standarden, hvilket betyder at de kan komme med i vandet uden de bliver ødelagt.

Personligt er jeg solgt – Buddyphones Wave er et skønt headset til børn. Det er designet så børn vil elske at bruge det, det giver en god lyd, det beskytter børnenes hørelse og det har et par ekstra funktioner som giver dem ekstra værdi.

Produktinformation

  • Produktnavn: Buddyphones Wave
  • Producent: Onanoff
  • Driver: 40mm Neodyminium
  • Impedans: 32 ohm
  • Frekvensområde: 20 – 20kHz
  • Vægt: 109 gram
  • Størrelse: 170 X 150 mm (udpakket), 110 x 150 mm (sammenfoldet)
  • Pris: Set til kr. 455 kroner
  • Se mere hos Oneanoff

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Hvis du skal bruge et headset til dine børn, så er Buddyphones Wave virkelig en god kandidat. Det begrænser det lydniveau dine børn kan blive udsat for, det har et frisk design med fede funktioner, en god batterilevetid og en rigtig god lyd.

For under 500 kroner har du en virkelig god gave til dine børn – og så er de designet så de kan kobles sammen to og to. Jeg er en fan.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3073 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart