Test af EQ.9 connect s900: Dyr men fantastisk espressomaskine

Den store flotte espressomaskine fra Siemens, er uden tvivl den mest avancerede og alsidige espresso/kaffemaskine vi har testet. Prisen er høj men du får rigtig meget kaffemaskine for pengene

Jeg har gennem en længere periode testet den smarte og forbundne espresse/kaffemaskine EQ.9 connect s900 fra Siemens. En dyr svend, men som forvandler dig til en ægte barista, uden du behøver at gøre andet end trykke på et par indstillinger på din smartphone (eller på selve maskinen).

Som navnet antyder, så er EQ.9 connect s900 (fremover kalder jeg den så for EQ.9) forbundet til internettet, og du kan betjene den via den medfølgende Home Connect app fra Siemens, en app der i øvrigt kan styre alle de forbundne enheder som Siemens har – hvilket faktisk gør app’en ret genial.

Jeg vil dog godt først lige kigge lidt på, hvordan EQ.9 er designet. Den er udstyret med en dobbelt kværn, så du kan have to forskellige kaffetyper i maskinen, som du så kan tilbyde gæsterne eller dig selv. Personligt har jeg ekstra stærke i en beholder, og mere milde i den anden.

eq.9 connect s900

Herudover er der en vandbeholder der fuldkommen bliver integreret i maskinen når den lukkes, og en eksterne mælkebeholder, som du bør opbevare i køleskabet når du ikke skal bruge den. Mælkebeholderen udmærker sig ved at du let tager den af og sætter den på – den klikker selv fast med magneter. Den er også konstrueret så den næsten går i et med maskinen, og så er den udformet så bunden er skrå, hvilket betyder at næsten alt mælken kan suges op af EQ.9, supersmart design.

En stor beholder under kaffemaskinen har plads til den brugte kaffe, og det vand der, inden brug, bruges til at skylle maskinen igennem med. Den er let at trække ud og rense, hvilket jeg sætter stor pris på.

Den samme lette rengøring er ikke helt til stede ved mælkebeholderen, hvilket er lidt surt. Men omvendt er den heller ikke så svær at gøre ren, at jeg gider brokke mig over det. Med til historien hører også at hver gang systemet har været brugt, så bliver det renset med damp, så indvendig er der altid rent. Men selve beholderen kræver lidt mere rengøring, men ikke noget der for alvor koster tid.

På forsiden er der også  et betjeningspanel, hvor du kan se den, og vælge, kaffetypen, og hvis du gider klikke dig igennem alle valg via knapperne på panelet, kan du faktisk skræddersy din kaffe derfra. Men når det kommer til tilpasningen er det bare meget lettere i appen, hvilket jeg kommer til om lidt. Men har du først indstillet dine favoritter, så skal du bare dreje over på dem og klikke på den store knap i midten, og vupti så går EQ.9 i gang med at brygge din kaffe, let og elegant.

Let betjening

Så langt med selve designet. Når det kommer til brugen af kaffemaskinen, så har jeg allerede taget lidt hul på det  ovenover. Du kan godt lave alle indstillinger på forsiden, men det er altså lettere på app’en. Når du først har forbundet EQ.9 til nettet (via app’en), så vælger du her blandt massevis af kaffeopskrifter.

Dels de almindelige, men også mere eksotiske, og hvis du har lyst kan du oprette dine egne. Hvad der er endnu bedre er, at hvis du f.eks. vælger at ville have en cappuccino, så er du ikke nødt til at acceptere den som kaffemaskinen foreslår. Du kan selv vælge at tilpasse den. Du kan ændre på mængde af mælk, på temperaturen af vandet, på størrelsen af din cappuccino og meget mere.

De indstillinger du få foretager, bliver standard for den type kaffe fremover. Men du kan jo altid ændre på  det igen. Både i app og på selve maskinen kan du til en hver tid vælge, hvilken kaffebeholder du vil have kaffebønner fra, hvilket er fedt, så du er ikke prisgivet, hvis du glemmer det under et trin i din kaffebestilling.

eq.9 connect s900

Når din kaffe så er færdig får du både en påmindelse via app’en og hvis du har et Apple Watch, så får du også beskeden der, rigtig nifty.

Personligt er jeg blevet rigtig glad for EQ.9, og kaffen den brygger (alt efter bønner, naturligvis) er fabelagtig god.

Hvad man skal overveje er prisen. For med en pris på små 15.000 kroner hvis du køber den alle andre steder end direkte hos Siemens (der har en vejledende pris på 21.999 kroner), så er det stadig en pæn sjat du skal hoste op med. Men personligt mener jeg at det er pengene værd (altså de 15.000, 22.000 er sgu lige i overkanten). Maskinen fylder heller ikke så voldsomt meget, og hvis du sætter pris på god kaffe, så er den klart et godt (om end dyrt) valg.

Produktinformation

  • Produktnavn: EQ.9 connect s900
  • Producent: Siemens
  • Kaffetyper: Har alt hvad hjertet kan begære
  • Mælkebeholder: Aftagelig
  • Vandbeholder, aftagelig integreret
  • WiFi forbindelse på 2.4GHz-båndet
  • Strømforbrug 3 watt
  • Vægt: 12,7 kg

Bedømmelse

Samlet bedømmelse 95%

En fantastisk kaffemaskine med så mange muligheder at det kan være svært at vælge, hvilken kaffe man gerne vil have. Alle kaffetyper kan tilpasses og der kan brygges op til 2 kopper på en gang. Kaffemaskinen rengør automatisk alle interne rør efter brug, så både hygiejnen og kaffesmagen er bedst mulig hver gang. I sandhed en god kaffemaskine. De muligheder du får via app’en gør maskinen endnu lettere at betjene, og derved bliver det en ægte forbundet enhed. En klar favorit her på redaktionen.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3661 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?