TEST: Fedt webccam tager både sikkerhed og kvalitet alvorligt

Nogle gange rammer producenterne bare helt rigtigt med deres produkter, og det er tilfældet med det nye webcam, Brio 505 imponerer mig på stort set alle punkter

Jeg har længe brugt et Logitechs webcam, Brio 4K Pro, ikke mindst på grund af den meget høje kvalitet. Men nu er der altså kommet en ny version – Brio 505. Kameraet er markedsført som et professionelt kamera, men jeg ser absolut ingen grund til at du ikke kan bruge det på hjemmefronten. En pris på omkring 1.000 kroner er ikke så afskrækkende, slet ikke når kvaliteten, og de mange fede funktioner, tages i betragtning.

Det var let at komme i gang med Brio 505. Kameraet monteres, med en magnet, på en holder du igen kan sætte på din skærm. Det let at justere kameraet så du få den vinkel du gerne vil have, og kameraet kobles til computeren med usb-c, så det passer til alle nyere computere, hvilket jeg, som Mac-bruger, er virkelig glad for – jeg har nemlig ingen af de gamle usb-porte på min Mac.

Der findes også et lille program, LogiTune, som jeg allerede havde på min computer, som bruges til at indstille kameraet med. Det program bruger jeg sjældent, men fra tid til anden er det nu meget rart at have.

Brio 505 har en række fede funktioner, herunder at det automatisk indstiller billedet til den optimale lysstyrke. Herudover er det certificeret til Microsoft Teams, Google Meet og Zoom, men det er primært noget organisationer behøver spekulere på.

Det første der virkelig imponerede mig var den automatiske indstilling af lysstyrken, eller skal jeg sige -følsomheden. For det gik ikke mange splitsekunder fra jeg ændrede lyset på kontoret, til kameraet havde indstillet sig, og jeg dårligt kunne se forskellen på den færdige video. Virkelig fed funktion.

Jeg vil dog stadig anbefale at du sætter et godt lys inden du afholder møder – det gør det bare så meget federe at afholde møder når lyset er konstant.

Der er også en funktion der sikrer at det altid er dit ansigt der er i fokus, noget vi har set før, men som ikke er blevet dårligere i Brio 505. Samtidig har Logitech udstyret kameraet med dobbelt støjreducerende mikrofoner, det samtidig er rettet direkte mod personen der sidder foran kameraet. Det er med til at give fed lyd i møderne, og der er altså ikke noget værre end dårlig lyd i møder, vel?

Når du så smutter en tur ind i app’en er der en lang række spændende indstillinger, blandt andet hvor bred en vinkel kameraet filmer i, lige fra at det stort set kun er dig der bliver fanget, til dig og store dele af det lokale du sidder i.

Det er også muligt at tilføje filtre til billedet, men det fatter jeg så intet af. Hvem gider optage i Serpia når du deltager i et møde? Hvis du bruger det til at lave film til YouTube osv, så kan det være en god ide, men ellers ville jeg ikke bruge dem.

Det er også i app’en at du kan indstille farver og yderligere justerer lysstyrken så det passer dig helt perfekt. Du kan også zoome og dreje kameraet herfra, og det fede er, at de indstillinger du foretager her, direkte bliver reflekteret i de møder du holder i Zoom, Microsoft Teams og så videre.

Endelig skal jeg lige nævne, at kameraet er udstyret med et fysiske skjold du kan dreje ned foran linsen, så du kan være helt sikker på, at du ikke bliver beluret. Det kan godt være at hackeren kan tænde for kameraet, men med skjoldet nede kan de ikke optage noget som helst.

Du kan dog ikke slukke for mikrofonerne, og det skal du naturligvis være opmærksom på. Personligt trækker jeg dog altid usb-c-stikket ud af min computer, så jeg er helt sikker på at min kamera ikke lytter med eller kigger med uden jeg ved det.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95 %

Jeg er vild med Brio 505, kameraet er let at bruge, optager i fænomenal god kvalitet og det har en række fede funktioner.

Jeg har dog fra tid til anden oplevet at det ikke virker når jeg slutter det til min computer, hvilket så kan klares med en genstart. Det er et mindre irritationsmoment, men dog noget der bare ikke burde være nødvendigt.

Du kan læse mere om Logitech Brio 505 her.

Det koster Logitech Brio 505 lige nu

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.