TEST: Fuld smæk på blenderen

Hvis du nyder friske supper, smoothies eller sunde dips, så er VitaBoost High Speed Blender fra Bosch noget du skal kigge nærmere på. Ikke alene blender den alt den kommer i nærheden af – den kan også koge suppe

Jeg elsker en god smoothie, men enten så koster de en mindre formue eller også er de for besværlige at lave.

Men Bosch har en løsning – deres nye VitaBoost High Speed Blender. Og tro mig, den lever op til navnet. Med 1.600 watt og 30.000 omdrejninger i minuttet er den sindssyg hurtig, ifølge Bosch selv kan de 30.000 omdrejninger i minuttet omsættes til 400 km/timen, og det gør at du ikke skal blende ret længe inden resultatet er færdig.

VitaBoost High Speed Blenderen har en 2-liters kande, så du kan lave mad til en hel familie i en omgang. Kanden er firkantet, hvilket er med til hurtigere at nedbryde de ting du vil blende.

Den har seks forskellige programmer, så du slipper for manuelt at stå og styre blenderen. Programmerne er blandt andet ’Smoothie’, ’Suppe’, ’Shakes’, ’Sauce’, ’is’ og ’rengøring’. De programmer gør, at du bare kan smide ingredienserne op i kanden og tænde for det rigtige program – kort tid derefter er din mad klar.

Hvis du hellere vil lave alt manuelt, er der en kontrol til at styre hastigheden på knivene og en knap der giver en puls-aktion til dine knive. Personligt har jeg ikke mødt noget jeg ikke kunne klare på de faste programmer – men muligheden er der, og det er fedt.

Så jeg gik i gang med at teste blenderen, og jeg må indrømme at den virker super godt. Is knuses uden problemer, og alt jeg kastede ned i kanden, blev blended perfekt.

Der hvor jeg er nødt til at rose blenderen er på Suppe-programmet. For bruger du det, behøver du ikke koge din suppe bagefter. Ved udelukkende at bruge friktion, så varmer blenderen nemlig maden op til 50 grader, og derved har du en varm og færdig suppe på få minutter.

Jeg lavede blandt andet kartoffelsuppe og tomatsuppe i blenderen, og jeg var ret imponeret over hvor effektiv blenderen var. Ingredienserne er ret hårde, kartofler, gulerødder osv, men det ændrede intet. Blenderen arbejdede lystigt og i løbet af små fem minutter var suppen færdig, og brandvarm. Lige til at spise.

vitaboost high speed blender indhold

vitaboost high speed blender indhold

Efter at have brugt blenderen til at lave mad, så kom jeg til den trælse del – nemlig at gøre den ren. Blenderen har et rengøringsprogram, så det brugte jeg. Vand og lidt opvaskemiddel og et par minutter skulle gøre kanden ren. Men jeg må indrømme, at her udeblev resultatet altså. Rengøringsprogrammet gør ikke blenderen ren, men den er med til at løsne det der måtte sidde i blenderen.

Jeg kunne ikke på noget tidspunkt nøjes med at bruge rengøringsprogrammet. Jeg måtte altid have en opvaskebørste forbi den. Men det var ok – rengøringsprogrammet løsnede fint, og det var let at gøre kanden ren bagefter.

Og selvom jeg har en stor hånd, så var det let at få hånden ned i kanden og tørre den med et viskestykke bagefter.

Jeg er vild med VitaBoost High Blender. For mig har den gjort at jeg får væsentlig flere velsmagende smoothies og supper end jeg ville have fået før – og det er altså lidt sjovt at lave mad på denne måde. Jeg nyder at ting ikke går til spilde.

Skal jeg klage på noget, så er det at blenderen larmer, men med 30.000 omdrejninger i minuttet er det ret forståeligt. Derudover så er det ikke en billig blender – 3.200 kroner er også en slags penge, og endelig så er mit budget til frugt og grønt steget markant. Men det er vel kun en positiv ting.

VitaBoost High Blender er den mest effektive blender jeg har testet, og kan klart anbefales, hvis du er til mad der kan laves i en blender, inklusiv supper.

Produktinformation

 • Produktnavn: VitaBoost High Speed Blender
 • Producent: Bosch
 • Type: Blender
 • Hastighed: 30.000 omdrejninger / min
 • Effekt: 1.600 watt
 • Kapacitet: 2 liter
 • Kanden fremstillet af: Tritan plast
 • Knive: 6 stk i rustfri stål
 • Indbvggede programmer: 6 stk
 • Pris: Set til kr. 3.199 kroner
 • Mere information hos Bosch

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

VitaBoost High Speed er en fantastisk blender, der hurtigt og effektivt fremstiller smoothies, supper, is og meget mere. Den har mine varmeste anbefalinger, og eneste grund til at den ikke får 100% i testen er prisen. For det er en meget dyr blender.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2587 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart