TEST: Headset lover mere end det kan holde

JBLs helt nye Club Pro+ TWS headset er på mange måder et glimrende headset, men selvom det indholder mange fede funktioner, så mangler der lige en anelse på lydsiden

JBL Club Pro+ TWS. Foto: JBL

JBL står bag mange superfede headsets, og helt generelt så er det nye Club Pro+ TWS et fint headset. Men jeg har alligevel et par forbehold, og det største er, at lyden ikke helt lever op til den standard jeg forventer fra et firma som JBL.

Så lad mig starte der – med lyden altså, så kan du jo springe resten af teksten over, hvis det skulle være.

Headsettet er et fuldkommen trådløst in-ear-headset (vi må vi virkelig finde et godt og kort navn til denne type headset), og jeg fik det hurtigt installeret på min iPhone. Du skal installere en lille app, og selvom det absolut er muligt at bruge headsettet uden, så kan jeg ikke anbefale det, for hvis du ønsker at indstille headsettet så skal du bruge app’en.

Men inden jeg gjorde noget som helst omkring indstilling af headsettet, så lyttede jeg til det ‘as is’. Det var virkelig ikke nogen stor oplevelse. Lyden var meget tyndbenet, og det overraskede mig en hel del. Bassen var næsten væk, og diskanten var uskarp.

Så jeg fyrede op under app’en og gik ind i den equalizer den indeholder. Her kunne jeg enten vælge nogle faste indstillinger, angiveligt lavet af nogle DJ’s om jeg ikke kendte. Der var ikke rigtig nogen af dem jeg brød mig om, så jeg gik over og lavede mine egne indstillinger.

Det gik langt bedre. Jeg fik bassen til at komme igennem, og med lidt fifleri fik jeg også gang i diskanten. Men jeg måtte faktisk bruge en del tid på at justere inden jeg nåede et niveau, hvor bassen lagde en fornuftig bund, og hvor diskanten virkelig stod klart frem, og mellemtonen fyldte ud som jeg mener er nødvendigt.

Det irriterede mig, at jeg skulle bruge så meget tid og energi på den del, det burde ikke være nødvendigt. Headsettet burde have en god lyd uden at jeg skal pille ved indstillingerne.

JBL Club Pro+ TWS. Foto: JBL

En smart funktion var dog, at headsettet kan kontrollere om du har valgt øredutter der passer perfekt til dit øre. Det er en proces der tager ganske få minutter, og den satter jeg stor pris på.

Nu vi er ved lyden, så skal jeg også nævne den støjreduktion som headsettet, naturligvis, kommer med. For den er faktisk rigtig god. Den lukker alt andet ude, og det er med til at gøre lytteoplevelsen god – når du først har fundet den perfekte indstilling.

Du kan naturligvis også sætter transparent lyd til, hvis du har behov for at lytte til dine omgivelser, og det kan du let gøre direkte på headsettet eller via app’en.

To ting mere skal jeg lige vende her i denne anmeldelse. Det ene er en funktion jeg virkelig har manglet i mange headsets når din smartphone ringer. Jeg hader virkelig at snakke i telefon med begge ørepropper i, det hele lyder så underligt, ikke mindst min egen stemme. Men med Club Pro+ TWS kan du bare fjerne den ene, og vupti så er der kun lyd i den ene øreprop, og du kan let snakke videre. Super fed funktion som jeg hurtigt kom til at sætte pris på.

Den anden ting er komforten. For her er der ingen tvivl om, at JBL trækker på tidligere erfaringer. Headsettet sidder super godt i øret, og det at du kan teste om du har valgt den rigtige silikone dims, er bare super sej.

Bedømmelse

Samlet vurdering 85%

Jeg har virkelig været meget forvirret omkring dette headset. På mange måder er det et rigtig godt headset. Det sidder godt i øret, det har mange fede funktioner, og jeg var glad for, at du kan indstille lyden så nøjagtigt i app’en.

Men det var samtidig bare ikke ok, at det var nødvendigt at gå ind og rode med equalizeren bare for at få en acceptabel lyd. For lige ud af boksen var den bare ikke god nok, og det trækker bare ned.

Du kan godt opnå en fin lyd – men der skal arbejdes for den.

Du kan læse mere om headsettet her.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3281 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?