TEST: Hurtig gamer-bærbar fra HP

HP har opdateret deres Omen 15 bærbare, der nu har fået et heftigt grafikkort og koster kassen. Men så får man også en tynd (gamer) bærbar, der giver smæk for skillingerne og en 144Hz skærm

HP Omen 15. Foto HP

Gamer-bærbare har det godt lige for tiden, og HP lægger lige som mange andre producenter kræfter i at lave nogle hurtige maskiner til gamerne. Deres nyeste gamer laptop hedder HP Omen 15 og er udstyret med Nvidias hurtige NVIDIA GeForce RTX 2070 grafikkort og en 144Hz skærm. Kort sagt, en computer, der har masser af power.

Stærk maskine

For kræfter har den masser af med 16 GB RAM, Intel Core i7 8750H CPU og NVIDIA GeForce RTX 2070 grafikkortet. Vi har testet den med 3DMarks test for gamer bærbare – Fire Strike. Her scorer HP Omen 15 toppoint og ligger i de øverste 92% blandt gamer bærbare. Det er imponerende, når man samtidig tænker på, at den med en tykkelse på 2,48 cm trods alt er ret slank. Vægten på 2,6 kg er også ret lav i forhold til, hvor mange kræfter man får med under armen.

Vindstyrke 10

HP Omen 15 har fået lyd, der er designet af Bang & Olufsen. Det ved vi, for det har vi læst, men det er ikke noget, vi mærker, når vi sidder foran maskinen. Det er ganske enkelt for svært at nyde lyden fra højttalerne, fordi blæserne larmer for det meste så meget, at vi helt opgiver at overdøve dem med højttalerne. I stedet foregår al gaming med hovedtelefoner på. Det er forståeligt, at der skal noget køling til, når man propper så mange kræfter ind i en skal, der er så forholdsvis tynd. Der bliver skabt meget varme, og den eneste måde at få den væk på, er ved at lade blæserne køre løs – og det gør de så. Man vænner sig til det, men det gør altså ikke noget for godt B&O lydoplevelsen.

HP Omen 15. Foto: HP

HP Omen 15. Foto: HP

Lækker gamingoplevelse

Maskinen er stærk, og det mærker vi også, når vi går i gang med at spille. Alt ting loader hurtigt, og det virker nærmest som om maskinen bare glæder sig til at få lov til at vise muskler. Der er ikke mange gamer-bærbare, der kan prale med en 144Hz skærm.

Det betyder, at den opdateres 144 gange i sekundet, og det giver et skarpere og mere flydende billede end ved lavere opdateringshastigheder. Skærmen går næsten helt ud til kanten – noget som HP kalder for micro-edge – og det giver plads til mere skærm, så man faktisk får en skærm på 15,6 tommer.

Spillene ser virkelig flotte og flydende ud, og vi oplever ingen hakkende billeder overhovedet. Tværtimod. 144Hz skærmen kører som en drøm, og det føles næsten som om spillene bliver afviklet i mere end fuld HD-kvalitet.

I nogle spil, hvor handlingen foregår i dystre omgivelser, føles skærmen ind imellem lidt for mørk, selv om vi skruer helt op for lysstyrken. Så hvis du ikke har godt nattesyn, skal du måske vælge en anden skærm. Som sagt kører blæserne meget af tiden, så vi har brugt hovedtelefoner i stedet for at lytte til B&O højttalerne.

De fleste spiller alligevel med headset, så det gør ikke så meget, men det virker fjollet at betale for noget, man ikke kommer til at bruge så tit. Det er nu ikke noget, der har ødelagt vores gaming-oplevelse. Der er ingen tvivl om at HP Omen 15 144Hz har kræfter til at mænge sig med de bedste bærbare gamermaskiner på markedet lige nu. Og hvis man har brug for mere power, så findes maskinen med op til 32GB RAM. Vroom, vrooooom.

En pris, der kan mærkes

Inden man bliver alt for begejstret for HP Omen 15, skal man nok lige tænke over prisen. Man kan tilpasse sin Omen 15 med alle mulige opgraderinger op til 32GB RAM, en 240Hz skærm eller et GeForce RTX 2080 grafikkort. Det bliver dyrt, men vores testmaskine er nu ikke kedelig og prisen ligger omkring 17.000 kr. i Danmark.

HP Omen 15. Foto HP

HP Omen 15. Foto HP

Det er ikke ligefrem et greb i lommen, hvis den skal med hjem på teenageværelset. Men punger man ud, får man også en højtydende maskine, der afvikler selv de mest krævende spil.

Ondskabsfuldt design

Selv om der er tale om en maskine, der er udviklet til gamere, så virker den ikke så overpyntet. Det skyldes nok mest, at den er meget mindre end typiske gamer bærbare. For når det gælder effekter som lys i tastaturet, er Omen 15 lige så god til at lave lysshow, som de andre gamermaskiner.

Man kan i øvrigt inddele tastaturet i farvezoner og tildele knapperne bestemte farver, så man nemt kan se, hvad man skal sigte efter, når spillet går stærkt. HP Omen 15 har ingen bløde kurver, og det kantede look får den til at se ondskabsfuld ud.

Men det er også meget godt, for så kan dine medgamere se, at du tager din gaming alvorligt, og at du (eller dine forældre) er villige til at smide en formue efter din drøm om at blive den næste store eSports stjerne.

HP Omen 15. Foto: HP

HP Omen 15. Foto: HP

Husk strømforsyningen

Selv om der er tale om en bærbar, så er det en god ide at huske strømforsyningen.

For maskinen har masser af power, og det kræver også masser af strøm. Så batterilevetiden er ikke overvældende – vi fik mellem 3-4 timers brug på en opladning ved almindelig brug, og den tid falder til cirka 1,5-2 timer, når man for alvor begynder at fyre op for kræfterne til spil. Så husk strømforsyningen.

Den er 3 gange så tung som en almindelig strømforsyning til bærbare, men faktisk ok at have med.

Produktinformation

 • Produktinformation
 • Producent: HP
 • Navn: HP Omen 15 (2019)
 • Produkt: Gaming Notebook
 • Operativsystem: Win 10 Home 64-bit
 • Processor: Intel Core i7 (9. Gen)
 • Hukommelse: 16 GB DDR4
 • Lagring: 512 GB SSD + 1 TB HDD
 • Skærm: 15.6″ WLED 1920 x 1080p
 • Grafikkort: NVIDIA GeForce RTX 2070
 • Forbindelser: 802.11b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, Gigabit Ethernet
 • Pris: Set til kr. 7.999
 • Se mere hos HP

 

Bedømmelse

Samlet vurdering 94%

HP har gjort det virkelig godt med denne maskine. Det fremragende NVIDIA GeForce RTX 2070 grafikkort og 144Hz micro-edge skærmen er en fantastisk kombination, der vil få smilet frem hos gamerne. Spillene kørte fint, og vi har på intet tidspunkt en fornemmelse af, at maskinen har svært ved at trække spillene. Skærmen virker ind imellem lidt for mørk. Prisen er i den høje ende, men meget rimelig, når man ser, hvad man får for pengene: Masser af power og en gamer bærbar, der ikke er er meget tykkere end en almindelig bærbar. Det vi lægger allermest mærke til er, hvor flot og hurtigt HP Omen 15 144Hz afvikler spillene. Så hvis du elsker gaming, må du bare i gang med at spare op.

 

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?