TEST: Lækker lille speakerphone fra Poly

Jeg har testet Sync 20 fra Poly - en flot og god lille speakerphone, der dog godt kunne have lidt bedre lyd når det kommer til musik

Jeg taler rigtig meget i telefon, og selvom pandemien stort set er overstået i Danmark, så bruger jeg også stadig en del tid i Teams-møder. Jeg bruger også meget tid i min bil – en bil der er så gammel, at der ikke er bluetooth i den, og dermed heller ikke mulighed for at lade min mobil koble sig på bilens højttalersystem, så jeg kan føre samtaler når jeg er ude og køre bil.

En lille gadget der kan løse de fleste af disse problemer for mig, er Sync 20 fra Poly, en smart speakerphone der både kan kobles til min computer og min smartphone på samme tid.

Rent designmæssigt så er Sync 20 en rigtig flot lille dims til skrivebordet. Den har flotte kurvede linjer og et pænt gråt stof der dækker selve højttaleren, og alt i alt giver det et godt eksklusivt look. Der er en række touch-knapper på den, som den betjenes med, og de er diskrete og lette at bruge.

Let at komme i gang

Der var ikke de store ben i at få Sync 20 sluttet til hverken iPhone eller computer. Et indbygget usb-kabel blev sluttet til min computer, og et tryk på bluetooth-knappen forbandt den til min computer smartphone.

Da jeg sluttede den til min computer, lyste der automatisk en knap op på Sync 20, som viste at den var koblet sammen med Teams. Et klik på den var nok til enten at besvare et opkald på Teams, eller aktivere programmet.

Der er ikke nogen app eller program der skal køres for at konfigurere Sync 20, og det sætter jeg stor pris på. Derved var jeg klar til at bruge den i løbet af ganske få minutter. Og jeg behøvede faktisk slet ikke slutte den til usb-porten på min computer for at bruge den. Der er indbygget et batteri i den, så jeg også kan bruge den – med min smartphone – uden at have den koblet til min computer.

Dermed kan jeg også bruge den i min bil, og det er jeg personligt ret glad for.

Når det så kommer til lydkvalitet, så er der to elementer vi skal kigge på her. Dels lyden jeg jeg taler i telefon eller på Teams, dels lyden når jeg afspiller musik på den. Hvorfor musik? Jo fordi Poly selv gør et stort nummer ud af, at gøre opmærksom på, at den leverer rigtig god lyd når den bliver brugt til som højttaler til musik.

Samtalekvaliteten var helt i top – jeg var meget begejstret for den del. Både den jeg modtog og den mine samtalepartnere modtog var i top. God og klar lyd, og højttaleren pillede flot baggrundsstøj fra, hvilke var ekstra godt når jeg var ude og køre bil.

Alt i alt var jeg virkelig begejstret for højttaleren når det kom til samtaler, både på telefon og Teams. Alt gik godt igennem, alt var klart og tydeligt. Faktisk begyndte jeg at forvente den gode samtalekvalitet, også når jeg bare talte i min mobil – noget der ikke altid kunne indfries.

Men den skuffer lidt på musiksiden. Her er musikken noget mere ‘afdæmpet’. Det lyder lidt som om musikken bliver spillet igennem en tynd dyne eller et tæppe. Diskant og mellemtoner er ikke så klare som jeg gerne havde hørt, og derved bliver lyden lidt uskarp. Surt – for det betød at jeg konsekvent valgte at lytte til musik på en af mine andre højttalere og ikke denne – der jo ellers allerede var sluttet til såvel computer som mobil.

Dertil hører at prisen ligger på den forkerte side af 1.000 kroner, så derfor havde jeg forventet en bedre musikkvalitet.

Bedømmelse

Samlet bedømmelse 70%

Langt hen ad vejen er jeg virkelig glad for Poly Sync 20. Den er pæn, den leverer en virkelig god samtalekvalitet både når jeg snakkede i telefon og når jeg brugte den til Teams. Men den kan ikke helt leve op til forventningerne når det kom til musik – og med en høj pris havde jeg forventet det.

Du kan læse mere om Poly Sync 20 her.

Prisen ligger omkring 1.100 kroner.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3371 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?