TEST: Let opladning af mange enheder

Vigor Power Hub fra Xtorm oplader let op til syv enheder på en gang. En smart enhed der frigør usb-porte på din computer

Vores gadgets er en fed ting, ikke? Men det er også irriterende at vi konstant skal lede efter måder at oplade dem på. Jeg ser hvordan folk har adaptere sat i strømskinne som de så lægger på skabe og lignende, bare for at kunne få opladet huset smartphones, tablets og andre gadgets.

Men det behøver ikke være så vanskeligt, for Xtorm har de såkaldte power hubs, som kan oplade flere enheder på en gang via usb. Jeg har i en periode brugt deres nyeste Vigor Power Hub, der på mange måder er gået hen og blevet uundværlig for mig i min hverdag.

Vigor Power Hub er nogenlunde på samme størrelse som en stor iPhone (noget højere, men du ved hvad jeg mener), den har fem usb 3.0-porte og en enkelt usb c-port. Det vil sige at du, udover at oplade dine smartphones, så kan du også oplade de laptops der bruger usb c, så som macBook og flere af de nyeste HP laptops.

Men udover de seks porte, så kan Vigor Power Hub også oplade de smartphones der har trådløs opladning. Hele toppen er beregnet til denne operation, så har du en af de nye Samsung smartphones, eller måske den helt nye iPhone så burde du kunne oplade den bare ved at du lægger den på Vigor Power Hub.

Når det er sagt, så har jeg ikke forsøgt at oplade via den trådløse funktion, for jeg har ikke nogen smartphone der kan lades op på den måde.

En af de fem usb-porte er udstyret med Quick Charge 3.0-funktionen, og det betyder at de mobiler der understøtter Quick Charge lader lynhurtigt op via den forbindelse. Xtorm selv lover op til 60% hurtigere, og det passer meget godt. De smartphones vi har testet er blevet opladet fra helt tom til 100% på omkring halvdelen af den tid vi normalt bruger på det.

Men samtidig så har Xtorm udstyret Vigor Power Hub med overvågning og styring af opladningen via alle portene. Det betyder blandt andet, at den hele tiden oplader med præcist den bedste hastighed for den enhed der sluttes til, og – hvis der ikke er behov for strøm længere, så slår den automatisk opladningen fra. Det er virkelig en fed funktion.

De indbyggede sikkerhedstjek forhindrer overophedning af enheder der oplades, og den beskytter også sig selv mod overophedning.

Der er ingen tvivl om, at Xtorm Vigor Power Hub er blevet en væsentlig del af min hverdag, og der er konstant tilsluttet en to-tre enheder til den. Og kommer der nogen forbi, så kan de altid låne en forbindelse.

Xtorm Vigor Power Hub har reduceret mængden af ledninger til min strømskinne, og generelt fjernet rod fra mit skrivebords. Jeg er vildt begejstret for den og så koster den kun lige omkring 500 kroner, en sikker vinder hvis du spørger mig.

Produktinformation

  • Produktnavn: Xtorm Vigor Power Hub
  • Producent: Xtorm
  • Dimensioner: 173 x 94 x 39 mm
  • Vægt: 330 gram
  • Input: 100-240 V AC
  • Output: Trådløs opladning – 5V/1A, 5x usb 5V/2,4A max, inkl QC 3.0 ved 3,6V-12v, 1x usb c 5V 3A, i alt 55 watt.
  • Pris: Set til kr. 513,-
  • Mere information hos Xtorm

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Xtorm Vigor Power Hub er en skønt strømforsyning til alle dine usb-enheder. Den oplader op til syv enheder på en gang, fordelt på 5 usb 3.0 enheder, 1 usb c-enhed og 1 trådløs enhed.

Den er med til at fjerne ledningsrod fra skrivebordet, og den oplader både hurtigt og sikkert. En klar favorit.

About Lars Bennetzen 3882 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?