TEST: Monsterstor gaminglaptop imponerer

Skal du for alvor game på en laptop, så finder du næppe en meget bedre – eller større – laptop end MSI GT75 Titan Pro. Den imponerede mig vildt meget under testen

MSI GT75 Titan Pro. Foto: MSI

Jeg har efterhånden testet rigtig mange forskellige laptops, både til gaming og til almindelig brug. Men jeg har aldrig, og jeg gentager lige, aldrig testet en laptop der er så stor som MSI GT75 Titan Pro.

Denne kæmpe af en gaminglaptop har en 17,3” skærm, hvilket ikke er det der gør den stor, men tykkelsen og vægten derimod…

Den har en tykkelse på næsten seks centimeter og en vægt på 4,5kg, og det kan mærkes. Så du skal ikke regne med lige at smide den i rygsækken og så tage den rundt med dig. For resten så har den en temmelig ringe batterilevetid, så så snart du fyrer op under monstret, så dræner den kraftigt i batteriet.

MSI GT75 Titan Pro. Foto: Lars Bennetzen

MSI GT75 Titan Pro. Foto: Lars Bennetzen

MSI GT75 Titan Pro. Foto: Lars Bennetzen

MSI GT75 Titan Pro. Foto: Lars Bennetzen

Fedt tastatur

Men lad os lige gå et par skridt tilbage og kigge på selve laptoppen, og de ting de virkelig er superfede ved dette monster.

Tastaturet er det første der skal nævnes. Det kommer fra SteelSeries og damn it det er fedt. Det er en mekanisk tastatur med en hørbar ’klik’-lyd når du arbejder på det. Vandringen er på 2,6mm og har en 81 grams aktivering.

Jeg skulle lige vænne mig til det, men det tog ikke lang tid, så var det en ren fornøjelse at klikke løs på tastaturet. Både når jeg skrev på det, og ikke mindst gamede, så var det lynhurtigt, responsivt, og det fungerede fantastisk når jeg spillede FPS spil og andre spil, hvor jeg virkelig skulle flytte fingrene hurtigt.

Eneste ting der virkelig var et problem med tastaturet, er højden på laptoppen. Med seks centimeter sidder jeg konstant og løfter hænderne for at spille, og på sigt er det et problem. Jeg får ondt i såvel arme som skuldre. Eneste ting jeg kunne gøre her, var at hæve min stol, så jeg sidder højt, og alternativt sætte laptoppen op på en holder, der vinkler hele maskinen. Sidstnævnte gør det lidt bedre, men ikke meget.

Selve tastaturet er led-baggrundsbelyst, og der er ikke mindre en 18 færdige mønstre du kan programmere det i. Du kan også vælge selv at programmere farverne i det medfølgende program, hvis det skulle have lyst til det. Jeg foretrækker et pænt diskret lys, men har du lyst til blinkende neonfarver er det også en mulighed.

MSI GT75 Titan Pro. Foto: Lars Bennetzen

MSI GT75 Titan Pro. Foto: Lars Bennetzen

MSI GT75 Titan Pro. Foto: Lars Bennetzen

MSI GT75 Titan Pro. Foto: Lars Bennetzen

MSI GT75 Titan Pro er udstyret med en kæmpestor touchpad, som jeg dog personligt er fuldkommen ligeglad med. Jeg bryder mig virkelig ikke om touchpads, og bruger udelukkende traditionelle mus. Prøv at spille med en touchpad – det er umuligt. Men det er der, den er stor, og den reagerer hurtigt og præcist.

Mere end rigeligt med kræfter

Jeg har testet mange gaminglaptops, men MSI GT75 Titan Pro er uden sammenligning den der klarer sig bedst i alle de gamingtest jeg smed efter den. Det er måske ikke så underligt. Den er udstyret med 8. generation i7 processor og et GeForce GTX 1080 grafikkort med hele 8GB GDDR5X hukommelse, en lynhurtig harddisk og et SSD til afvikling af operativsystemet.

Billedkvaliteten er i top, og jeg oplevede på intet tidspunkt nogen form for lag eller dårlige farver. Faktisk stod billederne fantastisk flot og damn it, det går hurtigt når den flytter pixels. Jeg nød hvert et minut jeg gamede med den.

Du kan naturligvis også arbejde på den og se film på den. Men det er der så mange andre maskiner du kan. Det virker næsten som en helligbrøde at arbejde på den, for her må både cpu og gpu bare kede rammen ud af motherboardet.

Det er en fornøjelse at se film på den, men igen – her har den bare alt for mange kræfter. Den vil bare stå og kede sig. Forstå mig rigtigt – film gengives i høj og god kvalitet, og lyden er super god. Men hvorfor dog have et gamingmonster stående, og så streame Netflix på den?

Endelig er det ikke en laptop der går ned på porte. Hele 5 USB 3.0 porte, en 3-i-1 kortlæser og jackstik du kan bruge til headsets, mikrofon og S/PDIF. Derudover er der også en Thunderbolt 3 port, et HDMI-stik, Gigabit ethernet-stik og en mini DisplayPort. Så – ville du have porte? Du har dem i massevis her.

MSI GT75 Titan Pro. Foto: Lars Bennetzen

MSI GT75 Titan Pro. Foto: Lars Bennetzen

Strømforsyning til MSI GT75 Titan Pro. Foto Lars Bennetzen

Strømforsyning til MSI GT75 Titan Pro. Foto Lars Bennetzen

Opsamling

Mange laptops har en tendens til at blive alt for varme, men selv ikke efter timers af spilletid (jeps – det er hårdt at være en tester) opnår den temperaturer over 85 grader – langt under den anerkendte komforttemperatur på 95 grader.

Udluftning finder du på bagsiden, og fordi maskinen aldrig bliver for varm, så er det ikke en tropisk føn du får i ansigtet, men en lun brise.

Det har været en fornøjelse at teste MSI GT75 Titan Pro, og det er klart min favorit gaminglaptop og det var med en vis mængde tristesse at jeg måtte sende den tilbage til MSI.

Men indrømmet – jeg kommer ikke til at savne de næsten fem kg jeg skulle flytte rundt, ej heller den enorme strømforsyning, eller den ynkelig batterilevetid. Men igen – det er en laptop der skal flyttes, og så sættes op – det er ikke en du arbejder eller gamer på når du er på farten.

Produktinformation

 • Produktnavn: MSI GT75 Titan Pro
 • Producent: MSI
 • Cpu: Intel Core i7 (8. Generation), 2.8 GHz på tested model
 • Gpu: GeForce GTX 1080 with 8GB GDDR5X
 • RAM:  Op til 32GB DDR4-2400
 • Skærm: 17.3″ FHD (1920×1080), 120Hz, 3ms, Wide-View
 • Lager: HDD og SSD, størrelse afhænger af konfiguration
 • Vægt: 456 kg
 • Dimensioner: 428 x 314 x 31-58 mm.
 • Ports: 1x Type-C (USB3.1 Gen2 / DP / Thunderbolt 3), 5x Type-A USB3.0, 1x RJ45, 1x SD (XC/HC), 1x (4K @ 60Hz) HDMI, 1x Mini-DisplayPort
 • Webcam: FHD type (30fps@1080p)
 • Pris: Set til kr. 21.999,- afhænger af konfiguration
 • Mere information hos MSI

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Vil du have noget af det ypperste der findes blandt gaming laptops i øjeblikket, så har du maskinen her. MSI GT75 Titan Pro er en ypperlig gaming laptop, men du skal være klar over, at den er stor. Næsten fem kg og en tykkelse på små seks centimeter gør den til den største og tungeste 17,3” laptop jeg endnu har testet.

Men den yder så også bedre en alle andre gaming laptops jeg har testet, og det siger ikke så lidt. Så har du lyst til at investere små 22.000 kroner i en ny gaming laptop, så er det denne du skal købe.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

About Lars Bennetzen 3899 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?