TEST: Redmi Note 13 Pro+ overrasker positivt i test

Ikke alle mobiler behøver koste en formue. Den nye Redmi Note 13 Pro+ fra Xiaomi har - næsten - flagsskibsspecifikationer til en meget lav pris. Og du får virkelig meget mobil for pengene her

Redmi Note 13 Pro+. Foto: Lars Bennetzen

Jeg har tidligere kigget på Xiaomis Note-serie, den gang var det Note 11-serien der var på testbænken, og nu har jeg så fået mulighed for at teste den helt nye 13-serie. Her og nu koncentrerer jeg mig om Note 13 Pro+, den største af de tre nye mobiler, men jeg kommer senere tilbage til de to mindre modeller i serien.

Her og nu er fokus altså på Redmi Note 13 Pro+. Og Xiaomi har gjort meget for at lave en flagskibsmobil til en meget lav pris – lidt som vi også kender fra Motorolas mobiler. Hvis jeg med det samme skal komme med en forskel så er det vægten – Redmi-mobilerne vejer en hel del mere.

Redmi Note 13 Pro+. Foto: Xiaomi

Så hvis vi starter der, altså på designet, så er det en relativ stor mobil, og her snakker jeg ikke kun om den 6,67″ store skærm der stort set går helt til kant, og med en skærm der går ud over siderne på mobilen. Det er en relativ ‘tyk’ smartphone, når vi sammenligner med øvrige modeller på markedet i dag, den holder hele 8,9mm i tykkelsen og vægten ligger på hele 204,5g. Det mærkes og ses når du har fat i den.

Bortset fra det, så er skærmen faktisk ret flot, og mobilen ser ganske elegant ud. Bagsiden er ikke helt så flot, hvor de tre objektiver stikker relativ langt ud, og der er et ret kantet mønster/design. Her er det tydeligt at der ikke er lagt de store kræfter. Men igen – mobilen er ikke dyr, så det kan jeg godt tilgive dem. Og om ikke andet, så gør det ikke så meget at smide et cover på den – det vil ikke ødelægge noget designmæssigt set.

Skærmen er af typen CrystalRes AMOLED med en opløsning på 2.712 x 1.220 – hvilket svarer til en 1,5K opløsning, og glasset er Corning Gorilla Glass Victus. Fint glas og god opløsning på skærmen, så du får nogle fine billeder uanset om du ser film eller foto på den.

Både knapperne til lydstyrke og tænd/sluk er placeret på venstre side af mobilen, den er udstyret med en fingeraftryksscanner under skærmen og den har også ansigtsgenkendelse til oplåsning af mobilen.

Ganske fint kamera

Som jeg lige nævnte før, så er Redmi Note 13 Pro+ udstyret med et 3x kamerasystem. Et hovedkamera på 200MP med optisk billedstabilisering, et 8MP ultravidvinkelkamera og et 2MP makrokamera. Hertil kommer der et 16MP selfiekamera.

Objektiverne på bagsiden af Redmi Note 13 Pro+. Foto: Lars Bennetzen

Men selvom kameraet har et 200MP objektiv, så er det ikke en garanti for gode billeder. For mobilen er drevet af en MediaTek Dimensity 7200-Ultra-processor, og det kan godt mærkes. Det er ikke fordi den er langsom, men desværre er den ikke helt hurtig nok til kameraet.

Det betyder blandt andet, at du risikerer slørede billeder, hvis du lige skal nappe et hurtigt billede, for den kan have svært ved at nå at fange fokus.

Det problem oplevede jeg både når jeg tog billeder med og uden 200MP objektivet aktiveret (en mulighed der er i kamerasoftwaren), og når jeg tog makrobilleder. Her var der en udfordring med fokus hvis motivet bevægede sig, og der var også udfordringer med at få fokus på det sted jeg ønskede. Ofte lå fokus længere væk end jeg forventede.

Men hvis jeg gav mig lidt bedre tid til at tage billeder, så fik jeg faktisk nogle ret fine billeder. Gode farver, uden den overdrevne farvemætning jeg har oplevet før, og med gode muligheder for at zoome i den efterfølgende billedbehandling.

Når det kom til portrætter, så fik jeg en fin bokeh-effekt, og en nydelig adskillelse mellem motiv og baggrund. Men igen så er det tydeligt at det ikke er en mobil til +10.000 kroner. Den har lidt udfordringer med artefakter, ikke mindst i grænsen mellem motiv og baggrund.

Du kan se nogle af billederne jeg tog herunder.

Jeg var også meget tilfreds med farver på himmel og skyer, noget jeg ofte oplever kan været et problem – specielt for de billigere mobiler.

Fin hardware

Som nævnt så er det en af de billigere processorer der er i mobilen, hvilket ikke er så underligt. En Qualcomm-processor ville have gjort mobilen markant dyrere.

Herudover har Xiaomi udstyret den med et 5.000 mAh-batteri, hvilket er ret godt, og samtidig leveres den med en 120W oplader, der ret hurtigt kan levere en fuld opladning på mobilen.

Herudover har den et lydsystem der understøtter Dolby Atmos, og det er faktisk ganske forbløffende. For selvom lyden langt fra er imponerende, så er den faktisk god nok til at du kan holde ud at lytte til f.eks. en musikvideo på YouTube.

Det bringer mig lige tilbage til ydelsen på mobilen, for jeg måtte lige sende den igennem mine benchmarks. De viser da også tydeligt, at selvom mobilen ikke kan betragtes som en langsom smartphone, så er den naturligvis langt fra en superhurtig smartphone.

Det betyder også, at mobilen ikke er oplagt til at spille på. Den vil lagge lidt, og den kan ikke trække de nyeste og mest krævende spil. Men du kan sagtens spille nogle af de mindre, grafisk og cpu-krævende spil på den.

For meget software

En ting der slog mig da jeg testede Redmi Note 13 Pro+ var, at den mindede mig rigtig meget som de tidligere mobiler der kom fra Kina, forstået på den måde, at de var fyldte af bloatware.

Det er også tilfældet med Redmi Note 13 Pro+. Det er imponerende meget uanvendelig software på mobilen. Faktisk er der så meget, at den indbyggede optimeringsfunktion faktisk selv anbefaler at man afinstallerer en hel masse software.

Faktisk endte det med at jeg afinstallerede over 20GB apps på mobilen, hvilket faktisk er med til at gøre mobilen lidt hurtigere.

Jeg kunne godt have tænkt mig, at der ikke var så pokkers meget software installeret på mobilen, det er totalt unødvendigt og faktisk mest af alt, irriterende.

Bedømmelse

Samlet vurdering 75%

Jeg kan som udgangspunkt rigtig godt lide Redmi Note 13 Pro+. Du får utrolig meget mobil for en lav pris. Et ganske fint kamera og en mobil der holder hele dagen og lidt til på en opladning.

Jeg er ikke så begejstret over at mobilen er så tyk og tung, det virker som at gå et par skridt tilbage, og jeg er utilfreds med, at der er så pokkers meget software installeret på mobilen.

Det er en fin mobil til prisen, ikke mindst hvis du ikke har de store krav til hastighed, eller har behov for at kunne tage billeder hurtigt.

Du kan læse mere om Redmi Note 13 Pro+ her.

Redmi Note 13 Pro+ har en pris på omkring 4.000 kroner, alt efter hvor du køber den.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.