TEST: WorkForce WF-2850DWF – en ægte arbejdshest

Epsonprinteren, WorkForce WF-250DWF er en lille kompakt printer med masser af funktioner, og som både er stille og billig

Hvis du har et hjemmekontor, så har du med garanti også en printer – eller også har du med stor sandsynlighed brug for en. WorkForce WF-2850DWF er en blækprinter rettet mod kontoret, der både er indeholder de funktioner du forventer at finde på en kontorprinter, og som samtidig er rimelig billig.

Printeren er en kompakt lille sag, og hører til typen 4-i-1, hvilket betyder at printeren både kan udskrive, scanne, kopiere og – ja du gættede det – faxe. Det sidste er der næppe nogen i Danmark der stadig har brug for, men muligheden er her altså.

Herudover så har den en autodokument føder, kan skriver ud på begge sider, understøtter udskrivning direkte fra din smartphone, og så er der mulighed for at scanne til en cloud-løsning, så du kan gemme dine dokumenter der.

Endelig bør jeg lige nævne at den har separate blækpatroner, så du kun skal udskifte den farve der måtte løbe tør.

Printerens fordele

Printerens størrelse er klart et af del elementer der gør at jeg blev glad for printeren. Den kræver ikke det store rent placeringsmæssigt og fordi det er en wifi-printer, behøver du ikke have adgang til et netværksstik for at tilslutte printeren.

Opsætningen var let, det tog ikke lang tid for at få printeren gjort klar til brug, og det var dejlig let at installere blækpatronerne i printeren.

En anden ting der gør printeren god er det lette interface. Når du skal betjene eller indstille printeren, er det let at arbejde med den – både via app’en og på det 6,1″ stor display på kontrolpanelet.

Jeg vil også lige godt rose knapper på kontrolpanelet. Ofte oplever jeg at det er svært at betjene dem, men her der lette at bruge, og så er det let oplyste, så det er lette at fange – også hvis der ikke er så meget lys.

Men det vigtigste er dog udskriftskvaliteten. Her leverer WorkForce WF-2850DWF et godt resultat. Men du skal være opmærksom på, at det ikke er en fotoprinter, men en kontorprinter.

Kvaliteten er ganske fortrinlig, og rigtig god til udskrift at billeder og diagrammer, men en fotoprinter er det så ikke.

Printerens negative sider

Naturligvis vokser træerne ikke ind i himlen. Personligt kunne jeg godt tænke mig, at printeren havde et lidt mere moderne design. Den er meget typisk “Epson”, altså meget firkantet.

Det gør ikke printeren grim på nogen måde. Den er stadig ganske nydelig. Men den kunne måske godt have fået et mere moderne design.

En ting jeg godt kunne tænke mig var, at den kørte lidt længere på blækpatronerne. Det gik forbløffende hurtigt at få tømt patronerne, her kunne jeg godt ønske mig at printeren var lidt mere økonomisk i drift.

Heldigvis er det muligt at købe XL-patroner, så du ikke skal rende og skifte patroner ud hele tiden. Og så er det jo en fordel, at du kan udskifte patronerne en ad gangen.

Cloud-løsningen, hvor du kan scanne til, er en sjov gimmick, men jeg tvivler på at den for alvor vil blive brugt. Så det er lidt en overflødig funktion.

Konklusion

Samlet vurdering 85%

Jeg har været rigtig glad for printeren. Den fylder ikke meget, den er lydløs og udskifterne er gode.

Det er fedt at printeren arbejder trådløst – også når den skal sættes op – og at den er så let at betjene, både via app, interface og direkte på kontrolpanelet.

Prisen på under 1.000 kroner for en god og effektiv, og ikke mindst stille, printer er meget attraktiv – jeg så dog gerne at den brugte lidt mindre blæk.

Information og specifikationer

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3281 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?