Tre ud af fire danske virksomheder har været udsat for cyberangreb i løbet af det sidste år

73 pct. af store danske virksomheder og organisationer har været ofre for it-angreb inden for det sidste år, og over halvdelen har været udsat for to eller flere angreb. Det viser en ny undersøgelse fra it-sikkerhedsfirmaet Sophos

It-sikkerhedsfirmaet Sophos har taget pulsen på it-sikkerheden blandt danske it- og it-sikkerhedsansvarlige hos private og offentlige organisationer med mindst 150 ansatte.

De professionelle sikkerhedsansvarlige blev bl.a. spurgt om, hvilke it-sikkerhedsangreb de har været udsat for i årets løb. Det viser sig, at næsten tre ud af fire (73 pct.) har været ofre for cyberangreb, selvom de har benyttet den seneste, opdaterede it-sikkerhedsbeskyttelse. Og over halvdelen af de adspurgte har været udsat for to eller flere angreb.

“De adspurgte skriger på, at der skal gøres mere ved sikkerheden på deres arbejdsplads. For 61 pct. af de sikkerhedsansvarlige ønsker langt flere investeringer i teknologi, som kan beskytte virksomhedens data mod cyberangreb,” siger Allan Widell, der er dansk landechef hos Sophos, som står bag undersøgelsen blandt 123 danske private og offentlige organisationer med mindst 150 ansatte.

Det store ransomware-spøgelse

Skrækhistorier fra Mærsk og William Demant om ransomware-angreb vækker bekymring i hele landet og er også den type sikkerhedsangreb, som flest (33 pct.) er bekymret for.

“Bagmændene bag ransomware har temmelig meget styr på, hvordan sikkerhedssoftware virker og tilpasser deres angreb ud fra det. De designer angrebet, så de undgår at blive opdaget og sørger for at kryptere så mange dokumenter som muligt og gøre det svært – ja, ligefrem umuligt – at gendanne den krypterede data, uden at de får penge for at udlevere krypteringsnøglen,” forklarer Allan Widell og tilføjer:

”Nogle gange foregår hovedangrebet om natten, når virksomhedens it-sikkerhedseksperter er gået hjem. Når virksomheden, der er under angreb, opdager, hvad der er gået for sig, er det, desværre, for sent. Det kan derfor ikke understreges nok, hvor vigtigt det er at have solide sikkerhedskontroller og konstant monitorering af alle endpoints, netværk og systemer. Samt altid at installere softwareopdateringer, når de bliver frigivet.”

Blandt de danske virksomheder i undersøgelsen havde hele 16 pct. ikke opdateret beskyttelse.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen ”Sophos – Nordics IT Security Research” blev gennemført af Sapio Research i oktober 2019. Der var 328 medvirkende respondenter fra Norden, heraf 123 fra danske private og offentlige organisationer med mindst 150 ansatte. Respondenterne arbejder bl.a. inden for teknik, telekommunikation, finans, forsikring, produktion samt syge- og sundhedsvæsen.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2792 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart