Vi stoler ikke på Facebook

Ny amerikansk undersøgelse viser, at vi ikke tror på at Facebook kan håndtere vores fortrolige data. Faktisk ligger Facebook helt i bund når det kommer til den tillid, mens Amazon ligger i top

Det er en undersøgelse fra Fortune der viser, at amerikanerne ikke tror på at Facebook er i stand til at håndtere vores personlige data på en sikker måde. Og det skyldes de mange problemer og undersøgelser der har været omkring Facebooks håndtering af følsomme oplysninger, målrettet annoncering og propaganda.

Undersøgelsen viser at det kun er 22% af den amerikanske befolkning der tør betro Facebok deres personlige informationer. Samme undersøgelse viser at Amazon ligger i top, med 49%, efterfulgt af Google med 41% , Microsoft på 40% og Apple på 39%, så der er langt ned til Facebooks bundplacering.

Det kan bare ikke være gode nyheder for Facebook. De lider i forvejen af problemer med at tiltrække nye, og unge, brugere, med datalækager som Cambridge Analytics skandalen, hvor 87 millioner brugerdata blev delt uden tilladelse, og så var der også lige angrebet i september, hvor 50 millioner brugerdata blev lækket efter et angreb på netværket.

Og det er rigtig dårlige nyheder for opfinderen og stifteren af det gigantiske sociale netværk, Mark Zuckerberg, for det falder direkte tilbage på ham. Undersøgelsen viser nemlig også at folk ikke tror på at han er den rigtige leder af Facebook – ikke at de kan bestemme det, men mon ikke aktionærerne lytter til de stemmer?

Det er kun 59% der i undersøgelsen siger, at de har ”en smule” tillid til Mark Zuckerbergs lederskab når det kommer til etisk brug af data og private informationer.

Igen så ser det anderledes ud når vi kigger over mod den anden tek-gigant, Amazon. Her tror hele 77% på at Jeff Bezos er en leder, mens Apples Tim Cook fik 72%, Microsofts Satya Nadelle fik 71% og Googles Sundar Pichai fik 68%.

Ifølge internet-nyhedstjenesten Tech Worm, så er det ikke kun Facebooks brugere der er skuffede over Mark Zuckerberg og hans ledelsesstil, også nogle af de større investorer har ytret sig i den retning.

Ifølge Tech Worm har flere større offentlige investeringsfonde foreslået at udskifte Mark Zuckerberg som CEO fra Facebook – om det så sker vil kun tiden vise.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2789 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart