Volvo får Google Infotainment System

Volvo Cars fortsætter udrulningen af sit nye Android Automotive-infotainment system med Google integreret i XC60, S90, V90 og V90 Cross Country-modellerne. Dette sker som en del af en større opdatering af modelprogrammet ved modelårsskiftet (modelår 22)

Infotainment systemet giver brugerne adgang til integrerede Google-apps og -tjenester – såsom Google Maps, Google Assistant og Google Play Store. Volvo Car Group er den første virksomhed, der går sammen med Google for at skabe et integreret infotainment system baseret på Android, hvor tjenester og applikationer fra Google er integreret i bilen. Den fuldelelektriske XC40 Recharge Twin er den første Volvo-model, der bliver leveret med systemet.

Digital servicepakke

For at give kunderne den samme oplevelse de er vant til fra deres mobiltelefoner introducerer Volvo Cars nu også en digital servicepakke, der vil være tilgængelig for alle Volvo-biler udstyret med det Android-baserede infotainmentsystem. Pakken med digitale tjenester inkluderer adgang til udvalgte apps og tjenester fra Google, Volvo On Call-appen, trådløs mobiloplader (Qi) samt alle de data, der kræves for at køre tjenesterne.

Googles apps og tjenester forbedrer funktionaliteten i det Android-baserede system ved at yde håndfri hjælp fra Google Assistant, klassens bedste navigation med Google Maps og et bredt udvalg af apps fra Google Play. Med Google Assistant introduceres stemmestyring på dansk, som gør det langt mere sikkert at styre forskellige funktioner, samtidig med at føreren har fuld fokus på trafikken. Med stemmen kan man blandt andet regulere temperaturen, indstille en destination, afspille musik og podcasts og sende beskeder med begge hænder på rattet.

Udover det nye infotainment system opdateres de nævnte modeller også med Volvos nyeste ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), et moderne og skalerbart aktivt sikkerhedssystem bestående af et antal radarenheder, kameraer og ultralydssensorer.

Andre opdateringer til modelprogrammet inkluderer nye farver og indtræk samt muligheden for at vælge et læderfrit interiør i alle 60’er modellerne. Læderfrit interiør kan også vælges til den fuldelektriske XC40 Recharge Twin.

Forenklet købsproces

Den 2. marts meddelte Volvo Cars, at virksomheden sigter mod at blive et rent elbilselskab inden udgangen af 2030, og at den i de kommende år vil lancere en helt ny modelserie af elbiler, der udelukkende kan bestilles online. Den fuldelektriske XC40 Recharge Twin kan allerede nu bestilles online på volvocars.dk, som i samme omgang har fået et opdateret design for at kunne tilbyde kunderne en forenklet købsproces. Volvo Cars tilbyder kunderne et attraktivt udvalg af forudkonfigurerede varianter med det formål at minimere kompleksiteten for kunderne og forkorte leveringstiderne.

About Lars Bennetzen 4127 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?