NIO åbner første Power Swap Station i Danmark

Elbilsproducenten NIO åbner nu deres første Power Swap Station ved motorvejen i Slagelse. Derved har de taget første skridt mod at give deres brugere en langt større fleksiblitet, end ved traditionel opladning af elbilens batterier

Nio Power Swap Station. Foto: Nio

Power Swap Stationen i Slagelse bliver en del af det hurtigt voksende europæiske NIO Power Swap-netværk, hvor der på kort tid allerede er åbnet stationer i både Sverige, Norge, Holland og Tyskland. NIO ønsker at åbne 120 Power Swap Stationer i Europa inden 2024 og batteriskiftestationen i Slagelse bliver den første af sin slags i Danmark. Globalt er der mere end 1.313 Power Swap Stationer og i Kina har man allerede udført mere end 14 millioner swaps.

Vi er glade for at kunne åbne den første Power Swap Station i Danmark og give NIO brugerne muligheden for hurtigt at komme tilbage på farten. Vi arbejder på højtryk for at få etableret endnu flere og give danskerne maksimalt fleksibilitet rundt om i hele landet, og stationen i Slagelse er en vigtig milepæl for os.

Michael Salomon, Power Network Rollout Lead i NIO Danmark

Beskytter elnet og batteriernes levetid

Den avancerede Power Swap Station er på størrelse med en dobbelt garage og kan i sit nuværende design håndtere 312 byt om dagen. På stationen oplades op til 13 batterier med en effekt på 20 til 80 kW med en tilsluttet belastning på kun 550 kW.

På den måde beskyttes elnettet og batterierne, og man undgår spidsbelastninger. Bilens batteri udskiftes med et 90 % opladet inden for ca. fem minutter, da et batteri opladet til 90 % opfylder de fleste brugeres behov og beskytter batterilevetiden bedre. Power Swap teknologien giver brugerne en ekstra mulighed for nemt og hurtigt at få strøm på bilen, udover de offentlige og private lade standere, som naturligvis også kan bruges til en NIO.

På åbningsdagen blev Power Swap Stationen indviet af en NIO User og Slagelses Borgmester Knud Vincent, der sammen med medlemmer af det danske NIO User Advisory Board, partnere og presse, var de første der fik muligheden for at opleve det fuldautomatiske batteriskifte. På dagen præsenterede NIO også den premium SUV EL7 for første gang for danskerne.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.