Volvo Cars klar med kompakt SUV

Volvo er bedst kendt for store luksusbiler, men nu er de klar med en lille kompakt SUV, der ser dagens i Danmark senere på året

Volvo SUB EX30. Foto Volvo Cars

D. 7. juni lancerer Volvo Cars, eller Volvo som vi bedste kender dem som, en ny elbil i Danmark. Denne gang er det en lille fuldelektrisk kompakt SUV, Volvo EX30, og den kan både ses og bestilles når den den lanceres til sommer.

Endnu er der ikke så mange detaljer frigivet om bilen, men Volvo fortæller at det er en efterfølger til deres SUV Volvo EX90, der var begyndelse på Volvos rejse ind i den elektriske bilverden – hvilket er en sandhed med modifikationer, for Volvo er medejer af elbilmærket Polestar. Men som rendyrket Volvo-model er det sandt nok.

Volvo fortæller at de har en ambition om at blive et 100% elektrisk bilmærke inden 2030, og blive en klimaneutral virksomhed inden 2040.

De fortæller videre at Volvo EX30 er vigtig for Volvo i Danmark, for de danske bilkunder har længe efterspurgt Volvos Recharge-biler, der dækker over både fuldelektriske biler og plug-in-hybridbiler. I efteråret 2022 besluttede Volvo Car Denmark at stoppe al salg af biler, der udelukkende kører på benzin eller diesel.

Det bliver spændende at se hvad Volvo EX30 bliver for en sag.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.