HiFi i Volvos nye fuldelektriske EX90

Volvo Cars udstyrer deres kommende EX90 med et lydsystem fra lydspecialisten Bowers & Wilkins, hvilket skulle give en helt speciel lydoplevelse

Volvo EX90 får lyd fra Bowers & Wilkins. Illustration: Volvo Cars

Volvo Cars, eller Volvo om du vil, er på vej ind på markedet for elektriske biler, og deres nye EX90 skulle blive en luksusmodel på alle områder, ikke mindst når det kommer til lydsiden.

De lover for det første at komme med den mest støjsvage kabine i en Volvo til dato, og et lydsystem fra lydspecialisten Bowers & Wilkins, der til sammen skulle levere en lydoplevelse, der – ifølge Volvo – kun tidligere har været til studieprofessionelle og andre audiofile.

Volvo EX90 får lyd fra Bowers & Wilkins. Foto: Volvo Cars

Det er både fører og passagerer der kan nyde godt at den nye 3D-surround sound, der leveres af ikke mindre end 25 højttalere i kabinen. De skulle nemlig være placeret så lydoplevelsen er optimal, uanset hvor du sidder på de 7 sæder i bilen.

Volvo EX90 er også udstyret med Dolby Atmos-teknologi, så 3D-lyd kan afspilles i kabinen. Herudover bliver det muligt at tilpasse lyden til førerens personlige smag. Studio-tilstanden lover at genskabe lydens klarhed som i et optagestudie. Individual Stage-tilstanden skulle give en oplevelse der minder om musikkunstnere der optræder alene for brugeren.

Det bliver spændende at høre lydsystemet når bilen rammer de danske veje.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.