Adobe bringer smartphonen endnu tættere på spejlreflekskameraet

Den nyeste opdatering til Adobes foto-app, Lightroom Mobile, tilføjer raw HDR-fotografi til iOS- og Android-enheder. Dermed får fotoglade smartphone-ejere nu en HDR-funktion, der tidligere var forbeholdt spejlreflekskameraer

Adobe er klar med en ny opdatering til den populære foto-app Lightroom Mobile. Og i opdateringen, som hedder 2.7 til iOS og 2.3 til Android, er der store forbedringer at finde.

Med opdateringen får brugere af Lightroom-appen nu mulighed for at fotografere i raw HDR-format. Det betyder, at det nu er muligt at opnå en farvedybde i billeder, som tidligere ikke har været muligt på telefonen. Her finder du en video, der viser den nye funktion.

HDR-funktionen i Lightroom fungerer sådan, at appen scanner motivet for at finde den rette eksponering. Herefter bliver der taget tre billeder, som derefter bliver sat sammen i et enkelt, korrigeret billede. Tidligere skulle de tre billeder tages med et spejlreflekskamera i forskellige eksponeringer, kopieres til en computer og derefter sættes sammen i en app som Photoshop, Adobe Camera Raw eller Lightroom.

Den proces er nu reduceret til et enkelt tryk i Lightroom Mobile på iOS og Android.

Opdateringen indeholder også en række andre forbedringer, heriblandt understøttelse af Force Touch på iOS samt radial og lineær selektion på Android.

Lightroom Mobile er tilgængelig på udvalgte smartphone-modeller.

About Lars Bennetzen 3825 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?