Gratis sikkerhedshjælp til små virksomheder

Over halvdelen af små og mellemstore virksomheder har svært ved at finde penge til at sikre sig mod it-kriminalitet, viser ny undersøgelse fra Kaspersky. Derfor stiller Kaspersky nu en gratis platform til rådighed, hvor mindre virksomheder kan hente hjælp til at forbedre deres it-sikkerhed

Under corona-pandemien har små virksomheder måttet vægte og veje deres udgifter, som aldrig før. Kasperskys nye rapport: ”Hvordan SMV’er kom igennem 2020-2021: Budgetnedskæringer, produktlanceringer og nye investeringsmuligheder” viser, at hele 52 pct. af virksomhederne mener, at de økonomiske udfordringer, de oplevede i corona-året, formentlig vil være permanente.

Undersøgelsen viser, at den stramme økonomi under corona-nedlukning har betydet, at it-sikkerhed enten nedprioriteres eller helt fravælges. Over halvdelen (51%) af små og mellemstore virksomheder kæmper med at finde luft i budgettet til forbedringer af it-sikkerheden – også selvom de erkender, at det er vigtigt at beskytte sig mod cybertrusler. Kasperskys platform skal derfor hjælpe de små virksomheder med at opdatere deres it-sikkerhed uden at budgettet vælter.

På platformen kan man lære om de bedste tilgange til sikkerhedsrutiner og processer i en virksomhed, hvordan man beskytter sine kundedatabaser, rapporter og kritisk data, hvordan man bruger så lidt tid på it, som muligt, og ikke mindst, hvordan man organiserer en virksomheds kommunikation, både internt og eksternt.

Hjælp til branchespecifikke retningslinjer

Udover de generelle anbefalinger kan man også indhente forskellige retningslinjer, alt efter om man f.eks. er en virksomhed i sundhedssektoren, arbejder med IP eller hyrer freelancers. Alle disse aspekter kræver ekstra foranstaltninger til at beskytte data og imødekomme specifikke krav om it-sikkerhed. Platformen har et interaktivt format, hvor brugeren skal besvare korte spørgsmål, hvorefter platformen leverer konkrete råd, som er direkte relevante for den givne problemstilling.

Alle tips og tricks på platformen er simple og let forståelige, samtidig med, at de opfordrer til direkte handling. De indeholder instruktioner, som kan implementeres hurtigt og effektivt og det kræver ikke dybdegående forståelse for it eller cybersikkerhed. Det betyder, at alle, fra virksomhedsejeren til enhver ansat i firmaet, kan bruge platformen. Til ildsjæle, der vil et spadestik dybere, er der længere artikler, der uddyber de specifikke løsninger.

Hos Kaspersky har vi stor tiltro til, at virksomheder, alene ved at følge basale regler, kan opnå et essentielt niveau af it-beskyttelse på kort tid og uden brug af yderligere ressourcer. Om det er et lille byggefirma, en café eller måske et markedsføringsbureau, tilser platformen alles behov. Pandemien ramte især mindre virksomheder hårdt og deres ressourcer er begrænsede. Langt bedre it-sikkerhed kan opnås ved at følge nogle enkle trin, så man er langt bedre beskyttet mod cybertrusler. Med vores platform får de små virksomheder et bedre sikkerhedsniveau uden at de behøver at bruge deres sparsomme ressourcer på det.

Evgeniya Naumova, global salgsdirektør hos Kaspersky

Du kan læse mere om Kaspersky Cybersecurity On a Budget her: https://www.kaspersky.com/blog/budget-cybersecurity/

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3702 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?