HP udfordrer Apple

Den nye generation af HP-computere kan meget vel sætte Apple under pres på markedet for high-end computere

I sidste uge lancerede HP en ny generation af high-end computere, og de kunne sagtens ende med at skabe den slags spænding i markedet, som ellers primært kommer når Apple sender nye produkter på gaden.

De modeller HP sendte på gaden var en helt ny tablet/laptop, en rendyrket laptop, en innovativ all-in-one og en 4K-skærm udviklet til et dobbelt-skærm-setup.

HPs tablet/laptop er den nye Spectre x360 der er 2 millimeter tyndere end dens forgænger, 13,3 millimeter, og nu vejer den kun 1,3 kg. Den har en 13,3” FHD IPS-skærm, fire højttalere og kommer med enten en i5 eller i7, 7. generation Intel Core-processor.

Helt i trit med Windows 10s tankegang, så understøtter den login via ansigtsgenkendelse, og den har op til 15 timers batterilevetid. Hvad der virkelig gør den spændende på batterisiden er, at den faktisk kan oplades til 90% på kun 90 minutter via en quick-charge-funktion.

Prisen for dyret vil være omkring 10.000 kroner når den lander i Danmark til november.

Misundelsen florerer

Den laptop HP har annonceret er den nye Envy, der har fået langt mere batterilevetid end forgængeren, helt op til 14 timer. Men den er ikke helt så tynd eller let. Faktisk er den vokset til 14mm i tykkelsen og vægten er 1,42kg.

Skærmen er 13,3” ’glas-til-kant’ og det er muligt at få den som en touch-skærm. Den har fremadrettede dobbelte højttalere med lyd fra Bang & Olufsen samt HP Audio Boost-teknologi.

De første Envy-modeller kommer i oktober til en pris på 6.799 kroner.

Alt-i-et computer og skærm

HP runder den nye linje af computer af med deres Envy AIO 29, en all-in-one stationær computer. Den har en 27” QHD-skærm der kun er 15mm tyk, fordi HP har gemt alt computerkræften væk i baseenheden.

Som andre skærmfabrikanter allerede har indført, så er den udstyret med et webcam der hopper frem når det skal bruges, og ellers så kan det trykkes ned i skærmen. Den understøtter 6. Generation Intel Quad Core i5 eller i7 desktop-processor, gemmer data på en SSD op til 256GB og på en traditionel harddisk på op til 2TB.

Også her kommer lyden fra Bang & Olufson fra de fire indbyggede højttalere.

AIO 27 kommer til Danmark i løbet af december og får en pris på omkring 15.000 kroner.

Endelig sendte HP også en 27” skærm på gaden – nemlig Envy 27. Som navnet antyder er det en 27” skærm der understøtter 4K-video og som har en micro-kant bezel. Den har en display port, HDMI og USB C, som kan bruges til at oplade f.eks. smartphones med.

Envy rammer Danmark i december og kommer til at koste omkring 5.000 kroner.

Har Apple mistet initiativet?

Chefanalytiker hos Techanalysis Research, Bob O’Donnell siger til TechNewsWorld, de nye produkter fra HP er flotte og eksklusive produkter som samtidig er godt konfigurerede.

”Samtidig når Apple nu har tabt bolden ved ikke at videreudvikle deres Mac-computer, så er der plads til maskiner som dem fra HP.”

Han forventer dog også, at HP samler bolden op igen, når de i slutningen forventes at komme med nye version af deres Macintosh-linje af computere.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2587 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart