Huawei beroliger kunderne

Selvom Huawei går igennem en meget turbulent tid, så er optimismen høj i den danske afdeling af Huawei, og til Tech-Test fortæller danske Huawei lidt mere om, hvordan de ser på fremtiden

Huawei

Et blik tilbage over de sidste par uger viser et Huawei der trods strid modvind, forsøger at holde fanen højt, kæmpe for deres sag, og ikke mindst berolige kunderne.

Men som alle andre sidder jeg også tilbage med en del spørgsmål, og har derfor forhørt mig hos Huaweis danske afdeling for at høre mere om, hvad de mener vi kan forvente os af fremtiden – både for Huawei og for de danske Huawei-brugere.

Herunder er mine spørgsmål til Huawei som RenKe, Country Manager of Huawei Consumer Business Group i Danmark, har besvaret.

Spg: Jeg har læst at det endnu ikke er afklaret på hvilket niveau Huawei fastholder sin plads i SD Association. Er det korrekt? Eller er Huawei medlem på samme niveau som før?

RenKe: ”Huawei beholder deres plads i SD Association, der definerer udviklingen af SD Standarder for hukommelseskort. Huawei bruger dog, i vores seneste smartphones herunder P30 Pro, vores egen kort-løsning, Nano Memory Card, og er derfor ikke afhængige af SD-løsninger.”

Spg: Hvis Google ikke genoptager samarbejdet på fuldt niveau med Huawei, hvad er så ’Plan B’? Kommer Huawei med eget OS? Og hvis ja – hvordan vil I sikre at der kommer et økosystem med alle de kendte apps, som vi kender fra Google Play?

RenKe: ”Huawei vil fortsætte med at komme med sikkerhedsopdateringer og efter-salg tjenester til alle eksisterende Huawei- og Honor-smartphones og tablets. Dette gælder for alle de enheder der allerede er blevet solgt og alle dem der stadig er på lager globalt. Vi kan lave vores eget operativsystem, men det betyder ikke nødvendigvis at det vil erstatte andre operativsystemer. Vi har brug for operativsystemer i vores arbejde indenfor AI (kunstig intelligens), og vores IoT (Internet of Things) projekt. I Q3 vil vi komme med flere nyheder om vores eget OS. Jeg kan ikke komme med flere detaljer lige nu.”

Spg: Hvis Microsoft også opsiger samarbejdet med Huawei, hvilke konsekvenser får det så for Huawei? Kommer I så med eget OS der, og igen – kan I sikre at der bliver adgang til apps som Word, Excel, Photoshop osv?

RenKe: ”Huawei vil fortsætte med at udvikle i Windows-økosystemet, og vil fortsætte med at bidrage til udviklingen af andre økosystemer. Vi er forpligtede til at give vores pc-kunder en innovativ og ekseptionel oplevelse, og vi er åbne overfor samarbejde med alle app-udviklere for at give forbrugerne den bedste oplevelse.”

Spg: Hvis ARM nægter at sælge licenser til Huawei, hvilke konsekvenser får det så for Huawei? Kan I lave jeres helt egne processorer fri for ARM-design? Vil det forsinke lanceringen af fremtidige produkter?

RenKe: ”ARM, der sælger licenser til processorer, er i gang med at undersøge konsekvenserne af beslutningerne fra den amerikanske regering. Huawei har allerede sikret permanent ret til at bruge ARM V8-teknologien, og kan derfor understøtte udviklingen af fremtidige generationer af chipsets.”

Spg: Jeg har læst at Intel også har trukket sig fra samarbejdet med Huawei – hvad er konsekvenserne for jeres fremtidige laptops?

RenKe: ”For alle Huawei brandede PC’er på markedet vil vi fortsætte med at tilbyde efter-salg service. Alle enheder vil fortsætte med at understøtte Windows, og vil få regelmæssige opdateringer. Vores kunder kan stole på, at de vil fortsætte med at modtage support for eksisterende og nyligt indkøbte produkter.”

Flere organisationer, herunder WiFi, Blue, SDA og JEDEC har genoptaget Huaweis-medlemskab, hvilket må være godt nyt for den hårdt prøvede it-gigant.

Men spørgsmålet står stadig tilbage – kan Huawei holde til det massive pres der er, og vil kunderne fortsætte med at støtte Huawei?

Her på Tech-Test fortsætter vi med at følge sagen, og hvis du har holdninger, ideer eller har hørt rygter, så send en mail eller læg en kommentar, vi vil rigtig gerne høre fra dig.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

About Lars Bennetzen 3899 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?