Huawei ser frem mod store tab

Ifølge nye tal fra Huawei forventer de at de amerikanske sanktioner vil koste dem 30 milliarder dollars i tabt omsætning

Selvom kinesiske Huawei har holdt gode miner til slet spil, og gjort et stort væsen ud af, at sige at de var klar til at modgå de amerikanske sanktioner, så er det tydeligt at de bliver ramt hårdt på pengepungen.

Huawei selv forventer ifølge tal de selv har udgivet at miste omkring 30 millioner dollars i omsætning over de næste to år. Det fortæller stifteren og CEO Ren Zhengfei tidligere i en paneldiskussion i deres hovedkvarter i Shenzhen i Kina.

Resultaterne er, at de bliver nødt til at sætte deres produktion ned de næste to år, mens deres omsætning vil ligge omkring 100 milliarder dollars i år og næste år.

I samme omgang forventer Huawei også, at deres oversøiske levering af smartphones vil falde med omkring 40%.

Men som jeg startede med at skrive, så har Huawei en god vane med at holde gode miner til slet spil, og det gør de da også her. Ren Zhengfei siger nemlig at de regner med at bliver forynget i 2021, når de har været igennem de tilpasninger der skal til for at justere firmaet til den nye virkelighed.

Det er også første gang at Ren Zhengfei udtaler sig om seriøsiteten af de handelsblokader som USA har ramt dem med.

Huawei havde ikke forventet at USA ville ramme den med så stor intensitet, og at blive blokeret både fra at levere komponenter til USA, men også være udelukket fra internationale organisationer, har været hårdt.

”Huawei vil blive testet af de justeringer vi må foretage, men vi vil vokse os stærkere igennem processen,” siger Ren Zhengfei på paneldiskussionen.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2500 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart