Millioner af Instagram passwords lækket

Den læk som Facebook havde i sidste måned, viser sig nu at berøre millioner, ikke tusindvis, af Instasgrambrugere

Facebook har været plaget af datatab, og i sidste måned kom det frem, at de havde en lækage der ramte Instagrambrugere. Men hvor de først sagde at det var i området af ”ti-tusindvis” der var ramt, så har de nu været ude og melde, at det nærmere er millionvis af Instragrambrugere der er ramt.

Det er Facebook selv der i en blog-post skriver:

”We discovered additional logs of Instagram  passwords being stored in a readable format,” the company said. “We now estimate that this issue impacted millions of Instagram users. We will be notifying these users as we did the others.”

Som jeg skrev her på Tech-Test, så har Facebook i årevis gemt millionvis af passwords i klartekst, nogle dateret helt tilbage til 2012. Data som Facebook hævder aldrig været lækket udenfor Facebooks firewalls, en fejl som de ikke vil forklare nærmere.

Det er næppe sidste gang vi ser Facebook i en historie om tabte data. Hvad mener du? Kan vi stole på at Facebook og Instagram passer på vores data?

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2464 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart