Ny tjenste fra Tado skal hjælpe energiomlægningen

Balance er en ny tjeneste fra Tado der aktivt søger efter tidspunkter hvor energien er grøn, og flytter forbruget derhen

Ved at flytte rundt på, hvornår energien bruges kan omkostningerne nedbringes med op til 38%, mener Tado.

På markedet for vedvarende elektricitet er priserne ustabile. Når vind- og solenergi er let tilgængelig, falder priserne markant. Den nye tjeneste Tado Balance, benytter disse tidspunkter med lave energipriser henover dagen til at udføre hovedparten af dit hjems opvarmning eller nedkøling, samtidig med at beboernes foretrukne temperatur bevares indenfor din ‘comfort zone’. 

El-biler fungerer allerede med opladere, der synkroniserer med tariffer og kun oplader bilen i løbet af natten eller på tidspunkter med lavere priser. Med Tado Balance vil varmepumpen eller airconditionanlægget gøre det samme – aktivt søge efter disse lave priser. 

Ved at anvende intelligente termostater sparer forbrugerne i gennemsnit 22% i energiomkostninger. Med Tado Balance nedbringer forbrugerne deres omkostninger med yderligere 20%. Alt i alt vil Tado-brugere, der balancerer deres energiforbrug i hjemmet, opnå besparelser på typisk 38%. 

Tado oplyser, at tager man for eksempel en gennemsnitlig dansk pris på elektricitet på 3,21 kr. pr. kWh, vil kunder, der anvender tidsvarierende tariffer i kombination med Tado Balance, kun betale 1,99 kr. pr. kWh.

Det betyder ikke kun billigere regninger for husstanden, men markerer også et afgørende øjeblik for energiomstillingen. På trods af at vi ikke kan kontrollere, hvornår solen skinner, eller vinden blæser, kan vi styre forbruget i hjemmene, så det passer til de tidspunkter.

Hvis Europa ønsker at lykkes med energiomstillingen, er vi nødt til at matche efterspørgslen efter energi med det udbud, der er tilgængeligt. Tado Balance parrer hjemmets energiforbrug med den vedvarende forsyning og baner derved vejen for, at energien omstilles, så andelen af vedvarende ressourcer øges.

Christian Deilmann, CPO og medstifter af Tado

På nuværende tidspunkt kommer 79% af hjemmets energiforbrug fra opvarmning. Ved at reducere energiomkostningerne lover Tado Balance kunderne et incitament til at anvende elektriske varmeløsninger som f.eks. varmepumper.

Tilgængelighed

Tado Balance lanceres lige nu i Tyskland, Frankrig, Italien, Holland, Spanien, Danmark, Norge, Sverige, Østrig og Schweiz til Android og iOS, og flere lande vil følge efter. Tado Balance er en tjeneste inde i Tados app, og koster 229 kroner om året, og vil nå ud til alle større europæiske lande i 2022. Brugere kan prøve Balance gratis i en måned for selv at opleve fordelene.

For at opsætte Tado Balance skal brugerne blot vælge deres land og region, og så vil Tado Balance automatisk følge engrosprisen på elektricitet i hvert land eller region, uanset energileverandøren.

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.