Polestar 2 forbedrer baghjulstrækket og rækkevidden

Med nye motorer vil Polestar forbedre kørsel, og samtidig får elbilen hurtigere opladning og længere rækkevidde

Polestar opgraderer nu deres elbil, Polestar 2, og samtidig annoncerer de også mere om designet i den kommende Polestar 3.

Hvis vi starter med Polestar 3, der skulle dukke op i 2024, så får den en højteknologisk front, helt nye elmotorer, kraftigere batterier og en række bæredygtighedforbedringer, og så får den baghjulstræk, hvilket er præmiere for Polestar. Det er hvad Polestar her og nu fortæller om deres kommende model.

De er dog lidt mere informative når det kommer til opgraderingen af Polestar 2. Den har fået SmartZone på fronten, der indeholder nogle af bilens aktive sikkerhedsfunktioner, så som frontkamera og en mid-range radarsensor.

De Polestar 2-modeller der er udstyret med Single motor, er nu baghjulstrukne og dreves af en nyudviklet pemanent magmetmotor og siliciumkarbid-inverter.

Ydeevnen er nu kommet op på 220kW, mod tidligere 170kW, og drejningsmomentet er øget til 490Nm til 330Nm. Accelerationen bliver på 0-100 km/t på 6,2 sekunder, hvilket er 1,2 sekunder hurtigere end tidligere.

De Polestar 2-modeller der har en dual motor, får nu den dominerende motorkraft fra den bagerste motor. Der er en helt ny permanent magnet motor på bagakslen, og på foraksen er der en Asykro el-motor, der først slår til når der er brug for den, hvilket skulle give en forbedret effektivitet.

Polestar oplyser, at alle nye Polestar 2-varianter kommer med opgraderede lithium-ion-batterier, og Long Range-varianterne er nu udstyret med 82 kWh-batteriet med CATL med 27 moduler.

En ny ladeelektronik og forbedret cellekemi lader Polestar 2 lynlade med effekter op til 205 kW for Long Range-varianterne, og 135 kW med Standard Range-varianterne.

De større batterier lover også en bedre rækkevidde, så Long Range Dual Motor-modellerne får en rækkevidde på op til 592 km, under optimale omstændigheder naturligvis.

About Lars Bennetzen 3888 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.