TEST: NetAtmos vejrstationer er fede produkter med et par småproblemer

Hvis du både vil kende inde- og udeklimaet og samtidig forsøge at gå metrologen i bedene, så kig lige nærmere på NetAtmos produkter. Det har jeg gjort og deres vejrstation, regnmåler og vindmåler formår både at overraske positivt og negativt

NetAtmo vejrstation

NetAtmo er relativ nye på det danske marked, men deres produktportefølje er ret stor allerede. Jeg har haft mulighed for at teste deres vejrstation, regnmåler og vindmåler og jeg er i bund og grund ret glad for produkterne.

Men som du sikkert kan fornemme, så er der også et par småting der driller mig lidt – ikke mindst stabiliteten på forbindelsen mellem produkterne. Men det kommer jeg tilbage til lidt senere.

Let at komme i gang

Det system jeg testede, var faktisk en del forskellige enheder. Dels er der grundpakken, der består af en baseenhed og en udendørsmåler, dels var der en ekstra indendørsføler en regnmåler og en vindmåler.

Alle enhederne, på nær basen, kører på batterier, og det er jeg rigtig glad for. Så slipper jeg for at skulle sikre at der er strøm til de udvendige enheder.

Til samme udgør de hele det sæt som NetAtmo har indenfor vejrmålinger, og det er de enheder jeg så satte op for lege lokalmetrolog.

NetAtmo Personal Weather Station - basestation

NetAtmo Personal Weather Station - basestation

Installationen er ret enkel – først skulle jeg hente app’en og så følge dens anvisninger. Derefter skulle basestationen sættes op og kobles sammen med app’en.

Ved at følge instruktionerne gik det ret let, og inden længe havde jeg en basen sat op, og koblet den eksterne station på, og da den først var sat op på huset efter de anvisninger der stod i app’en (den rigtige side, ikke i direkte sol og helst under et udhæng), så gik jeg videre i opsætningen.

Det var den interne måler, og så snart batterierne var aktiveret, var det bare at følge anvisningerne for ny enhed i app’en. Det gik stærkt, og ret hurtigt havde jeg en ekstra måler i huset.

Videre til vindmåleren, hvor det drillede lidt at få batterierne på plads. Men så snart det var løst, gik det let med at sætte den til og skruet op.

En ting at være opmærksom på er, at den helst skal monteres ret højt oppe, men heldigvis er det muligt at kalibrere måleren, så dens målinger tage højde for, hvor højt oppe den er monteret.

Vandmåleren var den letteste at installere. I med batterier, slut den til basestationen, og så skulle den bare placeres et sted i haven hvor der ikke er læ for regnen. Den skal så heller aldrig tømmes, for vandet løber ned gennem tragten, vipper en lille vægt og med det samme ud i bunden af vandmåleren. Så ikke noget med at skulle ud og tømme den hele tiden – det sætter jeg stor pris på.

Målinger i massevis

Når så først NetAtmos vejrstation er sat op, så går den med det samme i gang med at samle data sammen. Og i app’en bliver disse data præsenteret på en rigtig god måde.

På startbillede kan du se temperaturen inden og ude (og i de værelser du har placeret yderligere indendørs målestationer).

Men udover temperaturen viser den også lufttryk, hvor varmt det rent faktisk føles som, luftfugtigheden, støjniveau og CO2-niveau (de sidste to er dog kun dem i de rum du har målestationer, og kun indendørs).

Du kan også se andre NetAtmo-stationer i nærheden (hvis de har tilmeldt sig at dele data), så på den måde bliver målingerne mere præcise for det lokalområde du befinder dig i.

NetAtmo Rain Gauge - vandmåler

NetAtmo Rain Gauge - vandmåler

Umiddelbart kan du se en vejrudsigt en uge frem, og ved at klik på vejrudsigten kan du få en detaljeret vejudsigt for dagen og de to følgende dage.

Vip telefonen og du får en graf hvor du kan se temperatur, regn, vind og meget mere, både aktuelt og historieske data.

Det er faktisk ret fedt, for på den måde kan du tjekke regnfald, vind, temperatur osv. når du ikke har været hjemme.

Dårlig forbindelse

Men et af de klagepunkter jeg har til NetAtmo er at den trådløse forbindelse der er mellem enhederne ikke er den mest stabile.

Jeg oplevede ved flere tilfælde at jeg pludselig ikke kunne se regnmåler eller vindmåler i min app.

Jeg fik beskeden om at der ikke var nogen forbindelse, og at jeg skulle flytte måleren tættere på basestationen.

NetAtmo Wind Gauge - vindmåler

NetAtmo Wind Gauge - vindmåler

NetAtmo Additional Indoor Module

NetAtmo Additional Indoor Module

Det underlige var, at når forbindelsen så kom retur, så stod signalet som stærkt og godt. Hvorfor dette skete aner jeg stadig ikke.

Ved et enkelt tilfælde oplevede jeg også, at basestationen faldt ud, og det endte med at jeg måtte genstarte den for at få den til at virke igen.

Det var faktisk ret irriterende, for det var under et af de få store regnvejr i sommeren, og det betød at jeg ikke fik nogle målinger lige der hvor der faktisk var noget at måle.

Nuvel bortset fra det, så har jeg været ret glad for NetAtmo – det er fedt at have sin egen lille vejrstation som jeg kan tilgå uanset hvor i verden jeg befinder mig.

Produktinformation

  • Produktnavn: NetAtmo vejrstation
  • Producent: NetAtmo
  • Produkter:
    • NetAtmo Personal Weather Station
    • NetAtmo Rain Gauge
    • NetAtmo Wind Gauge
    • NetAtmo Additional Indoor Module
  • NetAtmo Personal Weather Station måler: Temperatur inde og ude, luftfugtigheden, luftkvaliteten, barometertryk, CO2-niveau
  • NetAtmo Rain Gauge måler: Regnmængde i timen og akkumuleret over døgnet
  • NetAtmo Wind Gauge måler: Vindhastighed og retning, aktuel, vindstød og maksimal vindhastighed
  • NetAtmo Additional Indoor Module: Måler temperatur, CO2 og luftfugtighed
  • Pris:
    • NetAtmo Personal Weather Station er set til kr. 1.100
    • NetAtmo Rain Gauge er set til kr. 450
    • NetAtmo Wind Gauge er set til kr. 660
    • NetAtmo Additional Indoor Module er set til kr. 400
  • Se mere hos NetAtmo

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

NetAtmos produkter til vejr- og klimamålinger er faktisk rigtig godt. Det samlede system samler en masser gode informationer ind, og de bliver præsenteret på en måde der gør det let at overskue, og danne sig et overblik over situationen. Forudsigelserne om vejret er ret gode, og så er produkterne både diskrete og lette at installere. Eneste irritationsmoment er at forbindelsen mellem enhederne ind i mellem smutter. Det håber jeg bliver rettet i en softwareopdatering.

About Lars Bennetzen 3834 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?