XMRig-malwaren er igen den største cybertrussel i Danmark

Den seneste Global Threat Index-rapport fra Check Point Software Technologies viser, at XMRig-malwaren igen er den største cyberstrussel mod danske virksomheder. Malwaren benyttes i stor stil af cyberkriminelle til at udvinde kryptovaluta gennem inficerede computere

Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, har netop offentliggjort den seneste Global Threat Index-rapport for februar 2023, som viser, at XMRig-malwaren igen er den største cybertrussel mod danske virksomheder. 

XMRig er en malware, der inficerer brugernes computere og udnytter enhedernes CPU til at mine efter kryptovaluta – helt uden brugernes viden. Ifølge Check Points rapport blev 6,23 procent af alle danske virksomheder ramt af denne malware i februar. Det er væsentligt højere end på det globale plan, hvor malwaren ramte 3,61 procent af alle virksomheder.

Det er desværre ikke en overraskelse, at XMRig-malwaren igen rammer de danske virksomheder i stor stil. Dels fordi cyberkriminelle kan bruge denne malware til at udvinde kryptovaluta og dermed selv tjene flere penge. Men også fordi vi ved fra tidligere, at de fleste cybertrusler aldrig forsvinder, men i stedet kommer igen med jævne mellemrum. Omvendt er det overraskende, at det især er danske virksomheder, der bliver ramt af denne malware. Det kunne tyde på, at de cyberkriminelle har fokus på danske virksomheder, fordi de i højere grad benytter ny hardware, der kan udvinde langt mere kryptovaluta, end ældre it-udstyr, som ses i mindre digitaliserede lande.

Det er dog vigtigt for mig at pointere, at virksomheder ikke blot skal beskytte sig mod XMRig-malwaren, men derimod være forberedt på alle tænkelige typer malware og angreb samt sikre, at de har de rette sikkerhedsløsninger til at håndtere disse angreb.

Jan Johannsen, Regional Director for Security Engineering hos Check Point Software Technologi i Danmark
About Lars Bennetzen 3952 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.