Kæmpe stigning i antallet af cyberangreb mod sundhedssektoren

En ny undersøgelse fra Check Point Software Technologies viser en stor stigning af cyberangreb mod sundhedssektoren. Undersøgelsen viser også, at hackerne især benytter sig af ransomwareangreb, når de går efter den pressede sundhedssektor

Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, har netop offentliggjort en ny undersøgelse, der viser, at antallet af cyberangreb mod sundhedssektoren stiger kraftigt. Således viser undersøgelsen en stigning på hele 45 procent i antallet af globale cyberangreb mod sundhedssektoren over de sidste to måneder, hvor antallet af smittede og indlagte på samme tid er eksploderet.

Stigningen af angreb mod sundhedssektorerne er størst i den centrale del af Europa, hvor der er sket en stigning på over 145 procent, mens Nordamerika kun har oplevet en stigning på 37 procent. Undersøgelsen dykker også ned i hvilke enkeltstående landes sundhedssektorer, der er blevet ramt hårdest, og her er det Canada, der topper listen med en stigning på hele 250 procent.

Ydermere kortlægger undersøgelsen, at hackerne både benytter botnets, remote execution attacks og DDoS-angreb, men at deres yndlingsværktøj mod sundhedssektoren er ransomwareangreb.

Gennem hele sundhedskrisen har vi oplevet en tendens, hvor sundhedsvirksomheder og -organisationer i højere grad er blevet ofre for hackere end tidligere, men gennem de seneste par måneder er er ingen tvivl om, at antallet af cyberangreb mod sundhedssektoren er løbet løbsk.

Niels Zimmer Poulsen, Head of Security Engineering hos Check Point i Danmark

Sidste år havde hackerne held med at stjæle patientdata fra et hospital i Finland, hvor de efterfølgende truede med at offentliggøre de private informationer, hvis ikke hospitalet eller patienterne betalte en løsesum. I september var hackere desuden skyld i det første dødsfald, der kan kobles direkte sammen med et ransomwareangreb, da de angreb et tysk hospital.

Hackerne udnytter det stigende pres på hospitalerne og hele sundhedssektoren i takt med, at antallet af syge patienter og folk, der skal vaccineres, stiger. Hackere har ingen skrupler, og de håber på, at hospitalerne er mere villige til at betale løsesummen ved et ransomwareangreb, fordi det kan have katastrofale følger, hvis de lammes af et angreb. Derfor skal alle aktører i sundhedssektoret tage cybertruslen alvorligt og sikre, at de har den nødvendige cybersikkerhed på plads, så de kan modstå angreb fra ondsindede hackere.

Niels Zimmer Poulsen

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3468 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?