Førerløse taxier og robotoversættelere drevet af vedvarende energi vil dominere til Olympiske lege 2020

Som et led i at nedbringe CO2-udledningen vil alt elektricitet der skal bruges til de Olympiske lege i 2020 Tokyo, leveres fra vedvarende energikilder

Miljø og energiforbrug af it bliver stadig mere vigtigt at tage hensyn til, og ved de kommende Olympiske Lege vil der blive brugt rigtig meget strøm på teknologiske løsninger.

Derfor er det besluttet af alt elektricitet der bruges ved legene i Tokyo om bare to år, skal komme fra vedvarende energikilder for at fremme fokus på at få nedbragt CO2-udledningen.

Strøm fra vind og solceller vil endda ikke kun blive brugt til selve stedet hvor legene afholdes. Også atleternes boliger vil blive forsynet med grøn strøm.

Når japanerne gør sådan noget så gør de det ikke halvt. For at sikre nok solenergi så forventes det at der vil blive etableret solcelleveje, hvilket er større veje der er beklædt med solcellepaneler som er holdbare nok til at du kan køre på dem med biler.

Aflagt elektronik vil også spille en stor rolle for at gøre de kommende Olympiske Lege så grønne som muligt.

Der er etableret et program for at opsamle gamle gadgets som smartphones og digitale kameraer. For de små mængder af ædelmetaller der findes i dem skal bruges til at fremstille omkring 5.000 medaljer til begivenheden. Programmet har indtil videre leveret 14.636 ton elektroniske enheder, fordelt på omkring 80.000 smartphones og andre enheder.

Det bliver også ved disse Olympiske lege at vi kommer til at se førerløse taxier og robotoversættere for at komme Japans mangel på taxichauffører og translatører i forkøbet.

Så jeg ser frem til en højteknologisk sportsbegivenhed der er miljøvenlig og kører helt på vedvarende energi. Nå ja – og førerløse taxier bliver altså for fedt. Hvis de kan fungere i Tokyo så er jeg sikker på at de kan fungere i alle byer i hele verden.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2236 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?