Zyxel og F-Secure vil levere sikkert WiFi til forbundne hjem

Det er to af it-industriens giganter der nu er gået sammen for at sikre dit trådløse netværk og derigennem dine forbundne enheder

Problemet med mange forbundne enheder vi har i dag, er forbundet til vores hjemmenetværk. Det er dog en udfordring, for sikkerheden er i mange tilfælde ikke tænkt med ind i designet af de små billige forbundne enheder.

Flere forskellige virksomheder har forsøgt at løse problemet med diverse firewalls, men enten betyder det at dit netværk bliver sat ned i hastighed, eller også at du er nødt til at droppe din gamle router og installere en helt ny som du ofte ikke har de store muligheder for at stille på.

Men nu vil netværksproducenten Zyxel og it-sikkerhedsproducenten F-Secure hjælper på det problem. De vil stille en række hjemme-gateways til rådighed for udbydere, der både vil give hurtigt og sikkert WiFi, som beskytter både computere, tv, smartphones, tablets og alle andre forbundne enheder.

De nye produkter implementerer F-Secure Connected Home Security I Zyxels hjemme-gateways, som leveres af internet-udbydere over hele verden.

Disse enheder hævder at beskytte alle enheder der er forbundne til hjemmets netværk, blandt andet enheder der ikke har mulighed for at afvikle sikkerhedssoftware, f.eks. tv og termostater. Der er også indbygget Forældrekontrol, så brugerne også kan styre adgangen til netværket for alle enheder.

Produkterne ser for resten dagens lys på Broadband World Forum i Berlin d. 23-25. oktober.

Det lyder godt, men det vi ser her igen er, at vi ikke kan bruge den eksisterende router i hjemmet. Det er nødvendigt at udskifte routeren med en af de nye fra Zyxel. Det gode er at deres routere normalt er meget avancerede og at du som bruger kan indstille dem lige som du ønsker det.

Men hvis du er gamer så skal du ikke forvente at få den samme ydelse som fra en dedikeret gaming-router.

Men for langt de fleste privatpersoner vil denne type produkt være alt rigeligt, og jeg glæder mig til at se dem nærmere efter i sømmene.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3703 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?