Kinesisk elbil kommer til Danmark

Elbiler er ved at blive både almindelige og populære, og nu vil kinserne være med på markedet. NIO - den kinesiske elbil, er nu kommet til Danmark

Elbilen NIO har kørt på de kinesiske gader i mange år efterhånden, og nu kommer den så til Danmark.

Ifølge NIO selv, producerer de ikke kun avancerede elbiler, de ønsker også at bidrage til et fællesskab og en livsstiol, der baserer sig på filosofien Blue Skye Coming, hvor fremtidens højteknologiske løsninger og lækkert design bidrager til en glad livsstil i en lys og mere bæredygtig verden, end den vi kender.

NIO kommer med redskaberne til at skabe glæde og en højteknologisk og smart livsstil, kvalitetsprodukter og en second-to-none infrastruktur til det danske NIO-fællesskab. Vi vil lære af vores brugere og opbygge succesen sammen.

Anja Bruun Meineche, Head of User Development for NIO i Danmark

NIO-bilerne kan lades op som vi kender det fra andre elbiler herhjemme, men de kommer også med et design der gør, at NIO-brugerne kan skifte batteri i stedet for at lade op.

NIO oplyser at planen er, at de vil opstille swap-stationer rundt om i landet, hvor NIO-brugerne kan skifte batteri i stedet for at lade bilen op. Et koncept der ikke er helt nyt i Danmark – sidste gang gik det dog galt – og virksomheden Better Place gik konkurs med en kæmpe gæld til investorerne.

Men NIO mener at det er en god ide, og skriver selv i pressemeddelelsen:

Fra start har NIOs vision været at være et globalt brand med produkter og services af højeste kvalitet til vores brugere i hele verden. Danmark er et bæredygtigt og innovativt land, og det resonerer med vores vision. Vi har glædet os meget til at bevæge os ud på det danske marked i forbindelse med den allerførste udrulningsbølge.

Anja Bruun Meineche, Head of User Development for NIO i Danmark

De første biler fra NIO, som vi kommer til at se i Danmark, er NIO ET7, der lover at tilbyde op til 1.000km på en opladning. Den skulle være klar i Danmark til efteråret.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.