Vi bruger stadig mere tid i køkkenet, og fylder vores hjem med spændende gadgets der gør det både let, og til en fornøjelse, at tilberede spændende madretter. Nu kommer ASKO så med en ny indbygningsovn, der kombinerer tre teknologier, damp, varme og mikrobølger i en og samme ovn.
Dermed skabes fem kombinationer du kan bruge i dine kreative udfoldelser i køkkenet; Damp, mikrobølger, varme, varme+mikrobølger samt varme+damp.
ASKO selv skriver at du endda kan tilberede sous vide i de nye 5-i-1 ovne. Der findes forresten tre forskellige ovne i serien, der primært adskiller sig på designfronten.
Damp og mikrobølger – en svær kombination
Det er ikke helt ligetil at kombinere funktionerne mikrobølger og damp i samme ovn, da mikrobølger ikke fungerer optimalt når der er fugtigt fra damp. ASKO har indbygget systemet, Pure Steam, der adskiller kondensvandet fra dampen, inden dampen når ovnrummet.
Det kondensvand, der opstår, når dampen møder den kolde mad, fordamper effektivt, så ovnrummet er tørt nok til mikrobølgerne. På den måde er det muligt at genopvarme gårsdagens pizza og sikre den samme sprøde overflade samtidig med, at du mindsker madspild.
Pure Steam-systemet sikrer samtidig en kontinuerlig produktion af ren damp fra dampudskilleren, der genopvarmer det kondenserede vand. På den måde undgås det at maden koges i stedet for at blive dampet. Med mikrobølgeovn-funktionen kan du også spare tid ved at tilberede kød og fjerkræ med kombinationen af varmluft og mikrobølger, der forkorter tilberedningstiden og giver en sprød overflade.
I en traditionel mikrobølge ovn oplever mange ofte, at mad kan være varm et sted, og kold (eller mindre varm) andre steder. Det har ASKO så også adresseret ved hjælp af, hvad de kalder, inverter-mikrobølgesystemet. Det skulle udsende en konstant strøm af mikrobølger i modsætning til traditionelle systemer, der udsender mikrobølger i impulser.
Det skulle så sikre, at mad der opvarmes i de nye ovne, bliver varmet lige meget hele vejen rundt.
Der er samtidig et system, Air Flow, der skulle sikre en optimal cirkulation af varme og damp, så mad tilberedes lige godt på alle sider. Systemet skulle fordele varme og damp jænvt i kombination af de fire åbninger, ventilatoren og de hvælvede loft.