HP lancerer pc’er med indbygget sikkerhed

HPs nye computere kommer med hardwarebaseret sikkerhed som BIOS-beskyttelse, webcamcover og automatisk gendannelse ved angreb uden hjælp fra it-afdelingen

I dag afslører HP en række nye computere, skærme og tilbehør, der er designet med indbygget sikkerhed til den moderne digitale arbejdsplads. Nyhederne inkluderer bl.a. opgraderede erhvervs pc’er i HPs prisvindende EliteBook 800-serie med en lang række nye funktioner, samt nye mobile workstations, HP ZBook 14u/15u. De nye notebooks og mobile workstations er verdens mest sikre og sammen med den helt nye HP Thunderbolt Dock G2 og den udvidede portefølje af fire nye HP 4K-skærme, skal de give ansatte adgang til kraftfuld innovation og kvalitet med indbygget beskyttelse.

Fremtidens arbejdsstyrke kræver større fleksibilitet i forhold til, hvor og hvordan de kan udføre deres arbejde. Fx arbejder 62% fra mere end ét sted, mens hele 81% også arbejder i deres fritid, hvilket illustrerer behovet for enheder, der er forbundet til arbejdspladsen og giver adgang til de nødvendige ressourcer uanset tid og sted.

”Traditionelle computere og enheder i erhvervslivet lever ikke længere op til behovene blandt fremtidens arbejdsstyrke af millennials. Vores nyeste EliteBook- og ZBook-produkter sætter nye standarder for design, ydeevne og funktionalitet. Uanset om det drejer sig om verdens tyndeste enheder eller branchens mest robuste sikkerhedsfunktioner, så er vi i HP med til at redefinere pc-oplevelsen til den moderne arbejdsstyrke” siger Benoit Bonnafy, Vicepræsident, Business Personal Systems EMEA, HP Inc.

Indbygget sikkerhed direkte i hardwaren

I takt med at grænserne for den traditionelle arbejdsplads udviskes, bliver sikkerhed en endnu vigtigere faktor. Fx har næsten 70% af alle organisationer oplevet, at deres medarbejderes bærbare computere er blevet kompromitteret i løbet af de sidste 24 måneder, hvilket understreger behovet for indbyggede sikkerhedsfunktioner direkte i virksomhedens digitale enheder, for at give konstant beskyttelse og bekæmpelse af nye trusler.

Med sikkerhed som en stigende prioritet for virksomheder og brugere, bliver det at vælge den rigtige hardware i stigende grad også en sikkerhedsbeslutning. Derfor designer HP sine EliteBooks og ZBooks til at være verdens mest sikre pc’er med flere indbyggede sikkerheds- og administrationsfunktioner til bekæmpelse af trusler fra hackere og it-kriminelle, der vil have adgang til virksomhedernes fortrolige data.


[yuzo_related]


Den nye EliteBook 800-serie og ZBook 14u/15u kommer fx med sikkerhedsfunktioner som HP Sure View, HP Sure Click, Windows Hello, valgfrit webcam med cover og HP Multi-Factor Authenticate. Derudover leveres de nye enheder også med HPs Endpoint Security Controller. Denne nye styreenhed, som er integreret direkte i hardwaren, er en del af HPs indbyggede sikkerhedsløsning, der automatisk overvåger, beskytter og genopretter computerens BIOS, styresystem og kritiske applikationer i tilfælde af angreb. Desuden kommer de nye enheder med en fysisk isoleret og kryptografisk sikret chip, der inkluderer følgende nye funktioner:

 • HP Sure Start Gen 4: Den tidligere generation af HP Sure Start beskyttede både computerens BIOS, og den kopi af BIOS’, der kører i systemhukommelsen. Den nye udgave af Sure Start tilbyder nu forbedret kryptering for bedre beskyttelse af enheden og forstærket bekæmpelse og logging af begivenheder med tredjeparts firmware.
 • HP Sure Run: Ved at udnytte Endpoint Security Controller giver denne nye funktion hardwarebaseret og selvhelende beskyttelse i styresystemet ved at overvåge vigtige processer og applikationer såsom antivirus, der advarer både brugeren og IT-afdelingen, hvis der sker ændringer, eller genstarter disse processer automatisk, hvis de stopper.
 • HP Sure Recover: Dette er en anden ny funktion i 2018, som tilbyder sikker, automatiseret, netværksbaseret gendannelse af computerens software udelukkende ved hjælp af en internetforbindelse. Uden hjælpen fra IT-afdelingen, vil ansatte blive i stand til at gendanne deres en pc med HPs eller virksomhedens eget software image, selvom hele harddisken er blevet slettet.

Pris og tilgængelighed

 • HP EliteBook 830 G5 forventes at være tilgængelig i februar til en vejledende startpris på 8.999,- kr.
 • HP EliteBook 840 forventes at være tilgængelig i februar til en vejledende startpris på 8.999,- kr.
 • HP EliteBook 850 G5 forventes at være tilgængelig i februar til en vejledende startpris på 9.299,- kr.
 • HP ZBook 14u G5 forventes at være tilgængelig i februar til en vejledende startpris på 6.999,- kr.
 • HP ZBook 15u G5 forventes at være tilgængelig i februar til en vejledende startpris på 7.299,- kr.
 • HP Elite Thunderbolt Dock G2 forventes at være tilgængelig i februar til en vejledende startpris på 1.899,- kr.
 • HP EliteDisplay S270n er tilgængelig nu til en vejledende startpris på 3.899,- kr.
 • HP Z27 forventes at være tilgængelig i april til en vejledende startpris på 5.599,- kr.
 • HP Z32 er tilgængelig nu til en vejledende startpris på 7.899,- kr.
 • HP Z43 er tilgængelig nu til en vejledende startpris på 6.799,- kr.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3281 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?